B
branko
Guest
ROKI kaže:Za Branka. IMT 533 ima pneumatski regulator gasa i gas uštimavaš (kako ler tako i max. gas) na usisnoj grani. A ako je slučajno motor sa rotacionom pumpom ili je možda fiatov motor onda se to radi na bosch pumpi. A kad bi probušio membranu na bosch pumpi nebi dugo vozio taj traktor. Moj 533 je išao i na više okretaja od 2600, ali nije dugo tko išao. Sada ide na 2000 o/min plafon.
Ali siguran sam da si to već znao.
znam ja to ali moze se na grubo nastelati i na pumpi jer gledaj sad ja imam obicnu tj. klipnu pumpu i imr motor, na proljece sam dal sredjivati pumpu i i dize do toga mu je vrh bil na 2200 do 2300 o/min i drugo nista nije dirano, znaci nisam mu otvaral leptir na usisu a on se vrti se 2600, ja ga sad tjeram na na 3/4 gasa jedino ovaj overdrive koristim prilikom preticanja ili kad nekome treba pokazati zube, uglavnom vrlo rijetko. nisam nikad pital kasnije tipa kaj je napravil s pumpom a ne da mi zafrkavati s leptiricem nek tak bude kak je, jer ja skoro pa jedini vozim taj traktor. sto je jos zanimljivo da je traktor dosta jaci nego je bio prije a to se uvjerio i moj sogor koji ima na svojem cca 200 sati nakon generalke ali nije mogao povuci staru nasicanku (pet tona) punu kukuruza na zemlji (traktor je crkaval) dok sam je ja s svojim bez problema izvukel s parcele na cestu. jedino sto mi to sredjivanje nije rijesilo moj problem s njime a to je da jako tesko pali prvi put dok nakon toga pali na dodir. sad budem probal jos nabaviti indijski anlaser za njega koji se dosta brze vrti od ovog iskrinog jer toje jedna od mana na svim imt-ima koji imaju taj stari sporohodni anlaser.