Bobo kaže:
Ima ovdje jedan takav, i sve do prije par mjeseci nisam znao da su ih stavljali na IMT... Kod nas imas nove za kupiti po cijeni 1800Kn, a za usporedbu da samo kazem da glava za rotacionu pumpu kosta 1500Kn... Tak da ono... ne znam kakve su RBR pumpe po kvaliteti, znam samo da se ne mora ozracivati... Ona ti valjda automatski...
@ROKI: tu naljepnicu moj brat naljepio kad je bio pican, a ja ono srce zafarbo obicnom bojom, ne znam ni ja zasto...
OPTIMA Modrica RULES
Tvornica Rikard Benčić više ne postoji, propala je prije 10 godina.
To im je valjda stara zaliha(pa je zato jeftina) , al to su jako kvalitetne pumpe, rađene po licenci Bosch.
Znam da su neki Mercedes kamioni imali RBR pumpe. Mislim da i Mercedes motor koji je na Zmaju 161 ima RBR pumpu.
RBR pumpa se izračiva vrlo jednostavno, i nitko se ne žali na njih što se tiče kvarova.
dok su IPM (licenca Lucas) dosta teške za izračivanje, isto kao i Lucas-ove imam ih na Bourgoinu (Perkins motor) to je muka živa, dok ti jednom povuče zrak nebudeš ga više upalio da mu zlato daš
, odma pola sata izgubiš dok ne upali.
I na Bourgoinu, nekoliko puta je Lucas pumpa bila na popravku.
IPM-ova česta mana je AC pumpa, često im odlazi membrana. A i ima zamjenskih proizvođača vrlo loše kvalitete.
I često im odlazi semering, samo se počne dizati nivo ulja u karteru jer mu nafta ode u ulje. To je bilo na jednom Masseyu kojeg sam imao.