@Patrik: Ne mogu sa sigurnoscu reci kolika je zapremnina motora na 533, ali 100% znam da 539, 540, 542 i 549 dijele isti blok motora, te imaju hod i provrt jednak, sto ce reci i da je gibna prostornina jednaka i ona iznosi 2500cm3
@puknuti: Gledaj ovako... na 539 imam od prvog dana prednje kotace peralelne i nikad nikakvih problema s upravljanjem nisam imao. Jednom su mijenjani krajnici spona i dva puta puz volana. Prvi puta kad je traktor bio oko 18 godina star, jer nikada nismo ulje doljevali, a drugi puta par mjeseci nakon, jer smo skrtarili i nismo kupili novo vreteno, vec dali tokaru da obradi staro... Posto Smiljan ima hidro volan, njega puz ne brine posto ga nema, a sto se upravljivosti tice, GARANTIRAM zivotom svojim da ce se traktor bolje ponasati kad su mu kotaci paralelni, nego kad su postelani "kako treba"...
Takodjer mi se 549 doslovce otimao u voznji, zbog prednje vuce i zato jer je lijevi kotac vise opterecen od desnog, posto je prednji diferencijal s lijeve strane, a ne na sredini. Na malom traktoru to jako puno znaci, a o potrosnji prednjih guma da niti ne govorim, kako na 539, tako i na 549...
na 539 su mi naprijed tek druge gume a nazad trece, dok ljudi u selu prednje gume mijenjaju svakih 4-5 godina, bas zato jer im je spur postelan "kako treba"
Ja ovo sve pisem iz iskustva, a ne jer sam procitao negdje... NHF