Bobo kaže:Smiljan kaže:@Bobo, puknuti: prema onome sto mi je rekao serviser, koji dijeli vasa milsljenja, cini mi se da ste obojica u pravu. Potvrdio mi je da kotaci trebaju biti neparalelni, ali jaaako malo. Kaze da po specifikacijama ta neparalelnost na 539 treba biti (cini mi se) do 1.5 cm (razmak izmedju prednjeg dijela kotaca minus razmak izmedju kotaca na zadnjem dijelu kotaca), ali se slozio da zbog hidro volana to moze ici do gotovo paralelnog. Uglavnom namjestio mi je dva ili tri milimetara tu razliku (rekao bih minimalno), prostim okom nevidljivo, a kaze da je to zbog toga da se kotaci vracaju u ravni polozaj. Sklon sam mu vjerovati jer covjek vec dvadeset godina radi na IMT-u (a ima i doma svog)
Sto se tice zapremine u knjizici 539 pise hod klipa 127mm, promjer cilindra 91.4mm, radna zapremina 2.5 l
Meni u knjizici od 549 pise da je na mehanickom volanu to uvlacenje 2-4mm, a na hidrostatickom 4-6mm, iako se kotaci NIKADA ne vracaju sami u ravni polozaj kad imas hidrostaticko upravljanje, vec ga ti moras sam vracati na pravac poslije skretanja...
......
.....
Ok. nego u kojoj ti to knjizici pise? Uputama koje si dobio sa traktorom ili u servisnoj knjizici? Nekako mi se cini da u mojoj kojoj sam dobi sa 539 tog podatka nema ....