oboliti
Aktivni član
- Tu od
- 27 Velj 2014
- Poruka
- 284
Gledam sad i ja i stvarno piše :shock:, ali nema na slici.
Da nebi puno mudroval, nisam siguran , ali taj odstojnik bi mogel služiti jedino da ležaj ravno nalegne na rukavac (pošto je on otokaren malo u konus).
U tom slučaju, da fali ili danije dobro, matica kojom dotežeš ležaje nebi mogla stegnuti ležaje i ostajal bi ti luft.
Ova priča je bila davno aktualna, ali mene danas zanima što je s tim odstojnikom i gdje ga kupiti za glavčinu imt 549. Stavio sve novo, glavčinu, ležajeve, osovinu (rukavac) semering ali odstojnika ne nalazim nigdje u trgovinama a stari ako je bio otišao u smeće sa starim kućištem ležaja i semeringom. Tako je kad je sistem "uradi sam". Molim ako netko zna da me informira gdje to čudo naći i gdje staviti.
Da nebi puno mudroval, nisam siguran , ali taj odstojnik bi mogel služiti jedino da ležaj ravno nalegne na rukavac (pošto je on otokaren malo u konus).
U tom slučaju, da fali ili danije dobro, matica kojom dotežeš ležaje nebi mogla stegnuti ležaje i ostajal bi ti luft.
Ova priča je bila davno aktualna, ali mene danas zanima što je s tim odstojnikom i gdje ga kupiti za glavčinu imt 549. Stavio sve novo, glavčinu, ležajeve, osovinu (rukavac) semering ali odstojnika ne nalazim nigdje u trgovinama a stari ako je bio otišao u smeće sa starim kućištem ležaja i semeringom. Tako je kad je sistem "uradi sam". Molim ako netko zna da me informira gdje to čudo naći i gdje staviti.
Imam isti problem, nažalost ne mogu otvoriti slike, ali ako znaš gdje bi to čudo od odstojnika mogao nabaviti pošto ako je stari bio otišao u smeće sa semeringom i unutarnjim kućištem ležaja. "uradi sam" sistem pa poslije pitaj kad vidiš da ne valja!Izgleda ovako:
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us
A služi za ono što ti je Muhaničar opisao nekoliko postova prije ovoga
Ako kupim i ubacim taj odstijnik onda će cijela glavčina biti izbačena više van, jer ovako kad sem sastavio bez tog odstojnika sve štima, glavčina naliježe do kraja, ležajevi su dobro stegnuti i nema lufta između glavčine i rukavca, tako da ne vidim neku funkciju tog odstojnika.
Hvala na slikama.