• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Na dalje meni se na 549(a slično bi trebalo bit i na 542) ta 4. i 5. brzina kod baliranja puno puta taman dođe, kod malčera isto pun pogodak itd...
Kaj ti to malcaš u 4 ili 5 brzini? golf igralište

Baliranje s 542..hm..sramota me pitati koliko njih ..možda 2 posto.

Osim toga mislim da je od 539 puno bliže 542 nego je od 542 do 549.

tonci

Član
Tu od
2 Tra 2015
Poruka
48
A sad motor kad radis posto su to sve motori dosta odradili kad radis najbolje je tu cili motor osvjezit od brušenja bloka klipova prstenovi lezajevi i td.No sto vidim po forumima problem im je kvalitet novih djelova pogotovo hladnjaci ponekad mozda i bolji je polovni orginal dio nego neki novi.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,627
Koliko se vrti cjena generalki s rukama tim motorima?Jedan mi kaze komplet djelovi su mu oko 500-600eplus ruke?
Plus strojna obrada, plus bošista ako treba, plus kuplung kad je več na pol, pa možda i smerinzi spojničkih osovina, možda treba usput i prednji kraj popiksirati, a tek onda ruke i evo tebe na 2000€.
A i tih 500- 600€ je na knap ako uzimaš kvalitetnije sklopove i ležajeve radilice

tonci

Član
Tu od
2 Tra 2015
Poruka
48
U globalu das vise za remont i obnovu traktora nego sto platis traktor.Gledam 533oni su tu po 2500-3000po oglasima

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
942
Puna generalka je skoro skuplja nego traktor, oko 2 tisuće eura. Kada meni stane 533 ja ću biti u gadnom problemu jer bolje je kupiti drugi 533 sa dobrim motorom nego ići u generalku. Nema smisla uopće raditi motor.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,627
U globalu das vise za remont i obnovu traktora nego sto platis traktor.Gledam 533oni su tu po 2500-3000po oglasima
A kaj možeš drugo i očekivati od stroja koji se ne proizvodi 20 godina, a star je 40 ili više.
Zato i preporučam odmah u startu dati malo više pa te remont možda i ne dočeka.
Gledam sad malo oglasnik, ima primjeraka u dobrom stanju (barem na slici) i po 3- 4 soma, a ima i drloga bez papira ispod soma eura.
Ja kontam da tebe kači još i prevoz koji je još soma eura.....

Petretic549

Iskusan lik
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,521
Kaj ti to malcaš u 4 ili 5 brzini? golf igralište

Baliranje s 542..hm..sramota me pitati koliko njih ..možda 2 posto.

Osim toga mislim da je od 539 puno bliže 542 nego je od 542 do 549.
Sa 567 i malčerom Vogel Noot 2.5m sam kukuruzište znal malčirat u 4. sporoj di je slabije bilo mogal je čak i u 5-oj, tak da mislim da bi isto tak trebal šibat i 542 sa nekim malčerom od 160cm radnog zahvata...

tonci

Član
Tu od
2 Tra 2015
Poruka
48
A kaj možeš drugo i očekivati od stroja koji se ne proizvodi 20 godina, a star je 40 ili više.
Zato i preporučam odmah u startu dati malo više pa te remont možda i ne dočeka.
Gledam sad malo oglasnik, ima primjeraka u dobrom stanju (barem na slici) i po 3- 4 soma, a ima i drloga bez papira ispod soma eura.
Ja kontam da tebe kači još i prevoz koji je još soma eura.....
A di gledas na kojim oglasima ih gledas?Gledao sam traler prikolicu za iznajmit ima i te mogucnosti ispalo bi me mnogo jeftinije zakacit za svog golfa i lagano autoputem il magistralom.Samo nezz dal ulazi u kategoriju c po tezini

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
942
Što se tiče 533, cijene su u širokom rasponu od 1300 do 3000e. Ima i skupljih ali u ovom rangu je većina, jeftiniji su obično bez papira, ali ovi od 3 tisuće su u rangu prvih cijena 560, tako da se bolje isplati kupiti 560 ako je dobar motor, inače su oni oko 4-5 tisuća eura.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,365
A da ipak radije pogledaš nekog zetora 4712-18, 4911?
Zetori se barem još proizvode...

tonci

Član
Tu od
2 Tra 2015
Poruka
48
Što se tiče 533, cijene su u širokom rasponu od 1300 do 3000e. Ima i skupljih ali u ovom rangu je većina, jeftiniji su obično bez papira, ali ovi od 3 tisuće su u rangu prvih cijena 560, tako da se bolje isplati kupiti 560 ako je dobar motor, inače su oni oko 4-5 tisuća eura.
Cini mi se da najvise ih ima po market placeu na faceu.Nesto na indexsu njuskalo se placa tu je sve skupo i mnogo manje izbora.Eventvalno neki dedica ako je zabio kojeg u garazu i drzi ga....

A da ipak radije pogledaš nekog zetora 4712-18, 4911?
Zetori se barem još proizvode...
Zetora mi je preporucavao od tetka necak koji je u Darovaru kaze da bolji je po njemu zetor od imt-a nezz neko voli imt neko zetor.
Zetor bas sad ga gledam ruzniji meni osobno od imt jedino prednost sto kaze zj da se proizvodi jos i da ima vj djelova.A kakvi je torpedo traktor gledam 4006 po 3000e

Posljednje uređivanje od moderatora:

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
942

Deda Marek

Ja sam svog 560 platio 2400 eura i traktor je za moje potrebe uredu. Sa papirima i bio je registriran. Kočnice slabije ali koče i motor puše znači pred generalku. Ali sve poslove radi par godina bez problema i na drvima je otplaćen. Tko zna sam raditi generalku ili ima nekog povoljnog prijatelja, samo se motor uredi i piči dalje.

jossip

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2019
Poruka
942
Kada je skupa generalka. Za sada me traktor ne ostavlja pa dok ide ide, zato je kupljen za te novce, a za te novce ga mogu i prodati.

tonci

Član
Tu od
2 Tra 2015
Poruka
48
Cime se najbolje bavit za pocetak.Sto se najbolje da prodat posto mi je blizu Split i velika trznica tts da i zanima me kako ide cjena sijena i djeteline?jer u selu vidim da ljudi kose tu travu ja imam i mjesto za spremit ju jer je radena bas jedna građevina za to sjeno od kamena visoka jako visoka s malim prozorima tako da kroz prostor cirkulira svjez zrak

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
7,457
A di gledas na kojim oglasima ih gledas?Gledao sam traler prikolicu za iznajmit ima i te mogucnosti ispalo bi me mnogo jeftinije zakacit za svog golfa i lagano autoputem il magistralom.Samo nezz dal ulazi u kategoriju c po tezini
A jel imaš kategoriju za takav pothvat?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,627
Ja nigde, sad si me ti zainteresiral pa sam samo bacil na brzaka oko na fejs.
Od kategorija ti treba b+e. S tim da b mora imati vučnu moč. Bilo bi definitivno jeftije.

Najnoviji postovi

Na vrh