• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

IMT

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,132
Pitanje, zna li možda netko može li se reparirati ovaj ventil, ili treba novi ?
Pušta na osovinici 20250816_133106.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,745
Ja sam probal dva puta.
Na prvom je navoj iz ventila ostal na priključku, a drugog je pojela hrđa.
Mučil sam se, grijal i tuckal par sati nebi li ga rastavil, a kad sam ga napokon rastavil nisam više imal kaj sastaviti.
TI moji pokusaji su bili kad su ti ventili bili 10-15 let mlađi...

Probati svakak treba samo prije se treba uvjeriti dali ima novi za kupiti.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,132
Moja išla bez brige, samo treba napraviti gornju gumicu, no ja sam sve počistio i sad pušta jako malo.
Izgleda da je moj ventil "pojela masnoča" 20250816_144657.jpg

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,132
Nebu išlo, on kad se zatvori rastereti vod prema prikolici i tak je zakoci ( parkirna kočnica), to vodovodni nebre, kaj bum svaki put kad parkiram na nagibu otpajal vod...

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
2,132
Na imt 549 sigurno nebreš diči toliko ručnu da bi aktivirao rastereti ventil koji je povezani na desnu pedalu.
To je valjda izmišljeno s namjenom parkirne kočnice

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,745
Izgleda da je moj ventil "pojela masnoča"
Tvoj ventil se koristi, ja sam zaboravil napomenuti da sam ja pokušal rastaviti dva ventila koji se godinama nisu koristili.
Kasnije sam nabavil ispravnog, a interesantan mi je bil baš zbog toga ispuštanja zraka iz sistema kad ga zatvoriš.
Koristil sam ga na kompresoru.
8

Nabavi ovaj ventil
View attachment 84574
Nadam se da je i tebi jasno da pišeš bedastoče

Najnoviji postovi

Na vrh