• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

INDOS i ostali viličari

elforce

Novi član
Tu od
2 Velj 2018
Poruka
5
Ekipa zna li netko koji je ovo model viličara ima perkins motor...

Prilozi

• 42322011_11052024224941.jpg
    42322011_11052024224941.jpg
    40.6 KB · Pregleda: 37
  • 42322011_11052024224938.jpg
    42322011_11052024224938.jpg
    33.2 KB · Pregleda: 37

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
6,111
Niti jedan. Ja bi sebi u bradu rekao novokomponirani. Vidio sam mnoge, ovakav nikad nisam.

elforce

Novi član
Tu od
2 Velj 2018
Poruka
5
Meni to vuče na Balkancar
Milsim da si u pravu, ovaj ima dodatak gore tj. dodatni uteg, ali prijenos je mislim balkancar a i cijeli vili je balkancar sa perkinsom, e sad neki servcie manual naći...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,112
Blatobrani su okrugli, on znam da je Perkinsa nosil u sebi, a izgleda mjenjača se više baš i ne sječam.
To je stara garda viličara, mislim da tu manuala ne treba, veči je problem gde nači dijelove za unutra staviti.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,368
Dečki ako kome treba i more biti od koristi nek se javi u inbox. Poklanjam 😀

Prilozi

• 20240612_144207.jpg
    20240612_144207.jpg
    32.8 KB · Pregleda: 36
  • 20240612_144216.jpg
    20240612_144216.jpg
    27.9 KB · Pregleda: 36

Darko88

Novi član
Tu od
24 Sij 2025
Poruka
5
Pozdrav,svima nadam se da je tema na pravom mjestu foruma

Imam Pobeda TU-32 vilicar na kojem imam problem sa mjenjacem vilicar nema snagu da vuce nemoze krenit sa mjesta kad mu se digne prednji kraj u zrak tockovi se vrte
Dali netko od forumasa ima iskustva sa takvom vrstom vilicara i takvim mjenjacem automatik je u pitanju ulja u mjenjacu ima filter za ulje nisam nigdje pronasao molim savjete?

Prilozi

• TU32_0001.jpg
    TU32_0001.jpg
    50.1 KB · Pregleda: 6

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,653
1000051231.jpg
1000051232.jpg
Prvi posao ove godine za indosa,sat ipo posla. 'Prozracan' je oko motora pa mu valjda ne smeta sto usisava ventilator.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,522
Pozdrav,svima nadam se da je tema na pravom mjestu foruma

Imam Pobeda TU-32 vilicar na kojem imam problem sa mjenjacem vilicar nema snagu da vuce nemoze krenit sa mjesta kad mu se digne prednji kraj u zrak tockovi se vrte
Dali netko od forumasa ima iskustva sa takvom vrstom vilicara i takvim mjenjacem automatik je u pitanju ulja u mjenjacu ima filter za ulje nisam nigdje pronasao molim savjete?
U kakavom je stanju motor?

Ima ispod poda gdje se drže noge, na mjenjaču jedan imbus šaraf, tu bi trebalo izmjeriti pritisak, ne znam koliki treba biti jer nemam knjigu. Eventualno mogu izmjeriti na svome pa dati neku okvirnu baražu.

Filter hidraulike ima u tanku hidraulike, ali to je samo za radnu hidrauliku.

Filter mjenjača je ako dobro pamtim s lijeve strane mjenjača, skida se "prozor" sa strane.

Ali mislim da je prije pumpa u pitanju, zato prvo izmjeriti pritisak pa onda u dejstvovanje.

@NEWHOLLAND
Samo se ti sigraj, tih 100m uzbrdo će jednog ljetnog dana biti kobno!

Ja ću naručiti fen za viljuškar, ima na Alibabi svakakvih hahaha

Darko88

Novi član
Tu od
24 Sij 2025
Poruka
5
U kakavom je stanju motor?

Ima ispod poda gdje se drže noge, na mjenjaču jedan imbus šaraf, tu bi trebalo izmjeriti pritisak, ne znam koliki treba biti jer nemam knjigu. Eventualno mogu izmjeriti na svome pa dati neku okvirnu baražu.

Filter hidraulike ima u tanku hidraulike, ali to je samo za radnu hidrauliku.

Filter mjenjača je ako dobro pamtim s lijeve strane mjenjača, skida se "prozor" sa strane.

Ali mislim da je prije pumpa u pitanju, zato prvo izmjeriti pritisak pa onda u dejstvovanje.

Motor je jako loš i on ide svakako van na generalnu
Taj imbus vijak sam vidio gore je na zvonu
ako bi imali volje izmjerit pritisak bio bi zahvalan
Jedino novo sto sam skuzio je kad ga upalim dam mu nekakav srednji gas cca.10-15 sek. i ukljucim rucicu pogona pocne vrtit tockove nekako ne bas veselo i motor u tom trenutku pocne da se gusi kao da vuce za sobom plug

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,522
Ako je motor loš, dobrodošao u klub.

Mjenjač je vjv u redu, ali onaj što ga goni je problem. Ista situacija i kod mene, motor loš, kad nabijem gas (traje 5 - 10sek da se razleti) i gurnem ručicu, prvo se uguši pa krene, svaki kamenčić je bio problem jer motor nema snage da ga goni.

Odrađena generalna motora, i sada ide kao tane.

Jel to neka friška kupnja, ili je odavno u vlasništvu, ako je odavno, dali se desilo odjednom da ne ide ili tako gegelji od kupnje?

Darko88

Novi član
Tu od
24 Sij 2025
Poruka
5
Ako je motor loš, dobrodošao u klub.

Mjenjač je vjv u redu, ali onaj što ga goni je problem. Ista situacija i kod mene, motor loš, kad nabijem gas (traje 5 - 10sek da se razleti) i gurnem ručicu, prvo se uguši pa krene, svaki kamenčić je bio problem jer motor nema snage da ga goni.

Odrađena generalna motora, i sada ide kao tane.

Jel to neka friška kupnja, ili je odavno u vlasništvu, ako je odavno, dali se desilo odjednom da ne ide ili tako gegelji od kupnje?
Friska losa kupnja nazalost
Citao sam ovdje vase postove od ranije i vidio da ste imali slican problem i da ste generalkom rijesili problem to mi je dalo malo nade da nisam bacio novac totalno jer kad sam kupovao bio sam spreman na generalku al nisam mislio da cu i mjenjac radit

Kad sam ga isao probat i kupit on je isao bio je na betonu ravnom mada je i tad kretao sa dosta gasa medjutim kod mene je sve neravna zemljana podloga

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,522
Toga sam se i bojao jer sam i sam slično prošao. Doduše godinu dana je još kako tako i išao, ali motor je bio ubijen.

Ja sam svoga probao na tucaniku, i išao je prilikom kupnje.

Ali zabrinjava me ovaj dio sa zemljanom podlogom, možda on i nije toliko kriv kolika su očekivanja od njega?

Prevelika je težina na zadnjim kotačima koji na mekoj podlozi zapravo postaju sidro. Ni moj ne ide po zemlji, osim po ljeti kada je sve suho i tvrdo, u trenutnim uvjetima, samo molim bogu da ne propadnu točkovi na travi, jer onda šlepanje ne gine, a nije mi se desilo jednom.

Prelagan je naprijed bez tereta da bi imao dovoljno gripa da se sam izvuče, ali da ne serem puno.

Ako je plan da se vozi na zemlji, mislim da je nažalost promašen pazar. Za to mogu proći malo veći viljuškari s većim kotačima, ovi mali su isključivo za beton ili tvrde podloge.

Darko88

Novi član
Tu od
24 Sij 2025
Poruka
5
Toga sam se i bojao jer sam i sam slično prošao. Doduše godinu dana je još kako tako i išao, ali motor je bio ubijen.

Ja sam svoga probao na tucaniku, i išao je prilikom kupnje.

Ali zabrinjava me ovaj dio sa zemljanom podlogom, možda on i nije toliko kriv kolika su očekivanja od njega?

Prevelika je težina na zadnjim kotačima koji na mekoj podlozi zapravo postaju sidro. Ni moj ne ide po zemlji, osim po ljeti kada je sve suho i tvrdo, u trenutnim uvjetima, samo molim bogu da ne propadnu točkovi na travi, jer onda šlepanje ne gine, a nije mi se desilo jednom.

Prelagan je naprijed bez tereta da bi imao dovoljno gripa da se sam izvuče, ali da ne serem puno.

Ako je plan da se vozi na zemlji, mislim da je nažalost promašen pazar. Za to mogu proći malo veći viljuškari s većim kotačima, ovi mali su isključivo za beton ili tvrde podloge
Prilicno je tezak i propada medjutim on bi trebao vecinu vremena provodit na betonu u zatvorenom ali povremeno mora i van na tvrdo i nabijeno ali je preko toga zemlja i trava

Iako je tezak mislim da nebi smio tako lako stajat ipak bi se trebao malo borit pa bar vrtnjom tockova u mjestu

Na vrh