• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

INDOS i ostali viličari

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,354
Sastao se motor sa svojim okruženjem , ono što me najviše zanimalo je da mjenjač i tork rade normalno.
Problem mo pravi ovaj filterčić mjenjača , polako se raspada a nemam ideju osim da pravim drugi.
Fi 20 dužina 100mm.

1000000950.jpg 1000000951.jpg

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,354
Sastavio i provozao , dobro je , pacijent če preživjeti izgleda.

E sad jedno čudno pitanje , nivo ulja u mjenjaču , ako je skoro radio nivo se spusti , ako je ostao preko noći nivo se pidigne .
Jel moguće da napuni tork i onda polako preko noći vrati to ulje u kutiju mjenjača , nivo znatno varira .

1000000954.jpg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,605
Nezam kak je na tome ali na mnogim takvim mjenjačima se ulje mjeri u radu i to kad je ulje na radnoj temperaturi.
Probaj tak da vidiš gde si onda.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,354
Nema šanse u radu jer mjerač stoji odmah pored zupčanika koji pokreću pumpu mjenjača , vidio kada je bio rastavljen.
Ali ako po toj logici gledamo mogu mjeriti odmah po gašenju dok je pun tork.

Propali Poluprivrednik

Iskusan lik
Premium
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
4,029
Na ovim našim šmajserima (isto i kod mene kako i kod tebe) štapić stoji kraj zupčanika i onda ga ne možrš očitati u radu, ja sam ga našajbao do vrha na ladno, odradio istovar, izmjerio odmah nakon gašenja, taman je negdje do pola i to je to.

Najnoviji postovi

Na vrh