Iz njega je izleženo oko 50-tak puta.
Upute su ispravne. samo sam nedavno promijenio termostat.
Meni je trenutno slobodan inkubator, pa ako ti nije daleko Velika Gorica....
Imam Kalimero inkubator , a i onaj Mirsin.
pozdrav!Dobar dan. Planiram ovih dana napraviti inkubator za piliće od starog frižidera. Zanima me postoji li nekakva formula za izračun prema veličini frižidera koliko mi treba žarulja i koje jačine? Da li je ventilator obavezan, nemam ga. Inače ja sam laik, kupila sam preko ebaya digitalni termostat, i muž ce sastaviti kabel sa grlima za žarulje. Kako da spajamo žarulje, serijski ili paralelno? Hvala
[/IMG]Evo da se nadovežem na ovaj post, učinio sam kako sam rekao, ali ipak sam dobro poprskao tri dana prije leženja kad sam jaja premjestio na mrežicu, i otad nisam otvarao niti prskao, čak nisam ni palio svjetlo, pogledavo sam ručnom svjetiljkom kroz staklo. A rezultat fenomenalan u roku 24 sata završeno leženje, 51 gotovi, 6 prokljuvanih koja su mi ispala na pod s visine od 80 cm, a prije toga sam ih malo porazbijo, i od tih još troje se izleglo, samo tri uginula u ljusci. Znači od 63 imam 54 prekrasna pilića, od toga pri lampiranju odvojio 6 neoplođenih. Svima hvala na savjetima, a naročito IvanZ@. Temp. prostorije bila je oko 10 stupnjeva i ink. je cijelo vrijeme bio pokrit s plahtom.ivanz@ pisali smo o tome ja i ti a mislim da se i kadojić uključio pod nickom željko..., premale rupe za zrak, fali ventilator, a protivno njegovoj uputi, po tvom iskustvu ne prskati..sad će mi treća sezona, radit ću po tvom savjetu a otpočetka ću smanjiti temp. na 40,04 jer mi leženje traje tri dana..probao sam u svim uglovima mjeriti temp. i ima velikih odstupanja između unutarnjih i vanjskih uglova kod vratiju,mslim da je zbog toga takva razlika u leženju.