Iz njega je izleženo oko 50-tak puta.
Upute su ispravne. samo sam nedavno promijenio termostat.
Meni je trenutno slobodan inkubator, pa ako ti nije daleko Velika Gorica....
Imam Kalimero inkubator , a i onaj Mirsin.
pozdrav!Dobar dan. Planiram ovih dana napraviti inkubator za piliće od starog frižidera. Zanima me postoji li nekakva formula za izračun prema veličini frižidera koliko mi treba žarulja i koje jačine? Da li je ventilator obavezan, nemam ga . Inače ja sam laik, kupila sam preko ebaya digitalni termostat, i muž ce sastaviti kabel sa grlima za žarulje. Kako da spajamo žarulje, serijski ili paralelno? Hvala
Evo da se nadovežem na ovaj post, učinio sam kako sam rekao, ali ipak sam dobro poprskao tri dana prije leženja kad sam jaja premjestio na mrežicu, i otad nisam otvarao niti prskao, čak nisam ni palio svjetlo, pogledavo sam ručnom svjetiljkom kroz staklo. A rezultat fenomenalan u roku 24 sata završeno leženje, 51 gotovi, 6 prokljuvanih koja su mi ispala na pod s visine od 80 cm, a prije toga sam ih malo porazbijo, i od tih još troje se izleglo, samo tri uginula u ljusci. Znači od 63 imam 54 prekrasna pilića, od toga pri lampiranju odvojio 6 neoplođenih. Svima hvala na savjetima, a naročito IvanZ@. Temp. prostorije bila je oko 10 stupnjeva i ink. je cijelo vrijeme bio pokrit s plahtom.ivanz@ pisali smo o tome ja i ti a mislim da se i kadojić uključio pod nickom željko..., premale rupe za zrak, fali ventilator, a protivno njegovoj uputi, po tvom iskustvu ne prskati..sad će mi treća sezona, radit ću po tvom savjetu a otpočetka ću smanjiti temp. na 40,04 jer mi leženje traje tri dana..probao sam u svim uglovima mjeriti temp. i ima velikih odstupanja između unutarnjih i vanjskih uglova kod vratiju,mslim da je zbog toga takva razlika u leženju.