Kod mene se izlegli ali nisam zadovoljan od 110 jaja 70 izleglo 20 se nije prokljuvalo ostalo ne oplođeno prskal sam od 18 ,19,20 dan kad se počelo leći prestal sam i nažalost legli se 3 dana u čemu je greška temperatura 40,5 inkubator kalimero k-180 najviše me zanima gdje je greška kod ovih 20 da se nisu prokljuvali ...
Evo ti nekoliko savjeta: kad se izvale staviš ih u kartonsku kutiju, tako da nedolazi propuh do njih, temperaturu složiš s jačinom žarulje, pritom obratiš pozornost na ponašanje pilića( ako su svi sklupčani jedan do drugog-prehladno im je, ako su udaljeni od središta žarulje- prevruče im je. znači svi trebaju jednako biti rasprostranjeni po cijeloj kutiji, normalno to vrijedi kad leže,a ne kad jedu i piju. Najvažnije je da im je prostirka koja je u dodiru s njihovim nogama topla, tj. nikako čisti beton. U kutiji na dnu možeš stavit stare krpe, piljevinu..naročito u prvih deset dana. Hranu kupiš gotovu smjesu za male piliće (kasnije možeš mješat koncetrat s prekrupom) Voda, prva dva dana, čista svježa, često mjenjati da nije topla, treći dan na 1l vode 0,5 ml ENROXIL (na sto pilića) tako redom tri dana. Nakon toga dva dana čista voda i onda 6 ili 7 dan 10 ml vitamin AD3 na pola litre vode na 100 pilića. I nečeš imat nijedno uginuće..Imam jedno pitanje,ako več negdje piše na forumu molim vas da me uputite,kako ide uzgoj pilića od leženja pa dalje,meni se pilići uredno izvale iz jaja i onda počnu krepavat i u 10-tak dana svi krepani.?