• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Inkubatori

D

Deirdre

Guest
sad sam saznao taj sta je u oglasu je bas taj kalimero 63 c automastki sta ga preporucujete :D tako da cu ga sigurno uzet,nego recite mi on nema ventilator, kako ce onda bit rasporedzena temperatura i sa cime da mjerim vlagu jer nema taj hidrometar ?

H

Hrvach

Guest
Molim vas sve da stavljate malo manje oglasa ako je moguće da ne bi morao brisati postove!

Temperatura je raspoređena ovisno o tome kako je napravljena konstrukcija inkubatora, ako je dobro postavljen grijač morala bi biti i dobra temperatura. Pogotovo kod inkubatora u serijskoj proizvodnji, da nešto ne valja ne bi se prodavali. Higrometar ti netreba, sve ti piše u priručniku. Mislim da je kod kalimera prvih 19 dana 2/3 posudica na dnu popunjeno,a zadnja 3 dana sve. Većina inkubatora je za sve, znači ako se legu kokoši mogu se leći i guske, patke i sve ostalo. Jedina razlika u svemu je u temperaturi i vlagi,a to se sve da regulirati. Kod kupnje provjeri stanje termostata,grijača i mehanizma za okretanje. Traži čovjeka da ga uključi u struju i ako ima da ti pokaže statistiku koliko se čega poleglo. Obavezno traži priručnik koji se inače dobije uz inkubator.

Molim da se više ne stavljaju linkovi s oglasa!!

D

Deirdre

Guest
ok,hvala.ispricavam se za stavljanje oglasa ..

jos jedno pitanje na netu sam citao da se kokosi legu na temp 37.8 na ovom prirucniku od kalimera pise 40.5...zasto svuda pise rezlicito,dal je moguce da to ovisi sve od inkubatora do inkubatora ili u cemu je stvar ? :D

Voicee

Član
Tu od
27 Lis 2010
Poruka
163
sad sam saznao taj sta je u oglasu je bas taj kalimero 63 c automastki sta ga preporucujete :D tako da cu ga sigurno uzet,nego recite mi on nema ventilator, kako ce onda bit rasporedzena temperatura i sa cime da mjerim vlagu jer nema taj hidrometar ?
Jednoslojni u biti i ne trebaju ventilator.Vlagu održavaš po uputama koje dobiješ sa inkubatorom, a ako baš želiš znati vlagu kupiš hygrometar za terarije u pet shopovima.
Temperatura ovisi o tome gdje se nalazi sonda, 37,8 je u visini jaja a 40 tamo gdje je sonda tako da sa tim nemaš brige.To je sve davno provjereno.

Posljednje uređivanje:
D

Deirdre

Guest
7yysq

al ovo me muci slika je iz prirucnika kalimero,pise temp treba biti 40.5a vidm da je sonda u visini jaja,nije li onda to malo visoka temp ?

7yyup

evo link od slike di se vidi ta sonda da je blizu jaja a pise da treba bit 40.5 c

http://prntscr.com/7yyup

slike ne rade pa dajem link na sliku

Posljednje uređivanje od moderatora:

donmarco

Član
Tu od
28 Velj 2011
Poruka
237
On sam provjerava svaki svoj inkubator, ja bio kod njega i razgovarali smo o svemu, ta njegova temperatura koja piše je samo za njegove inkubatore, on ih baždari. i kod mene se pokazao odličnim. Samo paziš na vodu.
I u uputstvima ti sve piše. Stvarno je čovjek OK.
Ja sad skupljam jaja od indijske patke i staviti ću možda 15 komada unutra, sa kokošima sam zadovoljan iako sam fulao za prvi puta, ali isključivo moja pogreška, pravio sam se pametan, ali zato sada znam puno više. Na jednoj engleskoj stranici piše da treba voditi evidenciju o svim promjenama i rezultatima za vrijeme inkubiranja, i da će rezultati biti bolji svaki puta.

D

Deirdre

Guest
na cemu ste fulali prvi put kod kokoska ? :D da se ja ne zeznem...

inace dal je trajan,kupim ga sad,koristim jednom,dvaput godisnje dal ce mi trajat 10-tak godina ? :D posto ima garanciju samo 1 god pa obicno stvari traju kolko imaju i garanciju...

H

Hrvach

Guest
Mislim da će kalimero uz dobro održavanje trajati i puno više od 10g ako ga koristiš 1-2 puta godišnje. Makar ako misliš tolko rijetko nasađivati nemoj ga niti kupovati.

D

Deirdre

Guest
vjerujem da je dobar kalimero,ako budem kupovao kupit cu taj,a neznam jos,da ima neko trziste lego bi ja vise pataka i gusaka a to nemogu znat bez da probam,
vi sta uzgajate tu perad,dal prodajete zive ili za meso ili sami uzgajate i prodajete jaja i kako ide trziste ,jeli isplativo,tj ima li neke zarade ?

donmarco

Član
Tu od
28 Velj 2011
Poruka
237
na cemu ste fulali prvi put kod kokoska ? :D da se ja ne zeznem...

inace dal je trajan,kupim ga sad,koristim jednom,dvaput godisnje dal ce mi trajat 10-tak godina ? :D posto ima garanciju samo 1 god pa obicno stvari traju kolko imaju i garanciju...
Iz neznanja i imao sam drugog posla, nisam lampirao, zatim, nisam produžio vrijeme čekanja -valjenja, tu sam pogriješio, a jaja su bila reči ćemo sumnjiva, jer su bila od sumnjivog mađarskog prodavača, nemožeš imati 100 % ako ne gledaš koku kako gazi, a ni onda nije 100%, rekao bih čak da sam od 10 jaja koje sam kupio , plus transport , nikakav, imao uspješnost 70 %, dok kod domaćih, dakle direktno iz vrta, imao sam 40%, tu je bilo svačega od domaćih nesilica, do tovljenika i nekih mixeva , svega i svačega. Za prvi puta ja super zadovoljan. Inkubator je izvrstan. Staviš, paziš na vodu, zadnja 3 dana , gledaš i uživaš u svojoj pažnji. Rekao bih da je trajan, jer zašto bi netko, uložio toliko truda u proizvod i onda upropastio sve sa nekakvim polu proizvodom. Inače dok sam sjedio sa stričekom, i slušao odgovore koje je on davao preko telefona, shvatio sam da su ljudi nemarni i da misle da je to konzerva čuda, koju samo treba otvoriti i da ona sve radi sama. Pilići su stvorenja koja trebaju imati pažnju, inače sam bio na porođaju moje dječice zajedno sa ženicom u svakom trenu, pa i rađanju, tako da znam o čemu se to radi.
Nemaš greške , ako si pedantan.
Moja sljedeća tura su patke, a onda šta god mi padne pod ruku, vjerojatno opet kokoši.

D

Deirdre

Guest
dali ima neko inkubator k 63 c da proba stavit bas jaje od guske u tu standardnu ladicu za kokoske da vidi dali stane makar onako vodoravno na gornju zicu i dal bi uspilo ili ako neko ima viska tu ladicu za guscja jaja da mi proda ?

Posljednje uređivanje od moderatora:

Voicee

Član
Tu od
27 Lis 2010
Poruka
163
zvao sam za kalimero k 63 c inkubator al nazalost su ostali bez onih vecih polica za guscja jaja pa nazalost nista od kupnje, dali ima neko bas taj inkubator k 63 c da proba stavit bas jaje od guske u tu standardnu ladicu za kokoske da vidi dali stane makar onako vodoravno na gornju zicu i dal bi uspilo ili ako neko ima viska tu ladicu za guscja jaja da mi proda ?

Nebi guščja jaja išla u držače za kokošja jaja.Prevelika su i za njih baš mora biti polica posebna.

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Meni se jučer počelo leči stavil sam 50 jaja od toga 20 neoplođeno 5 li u zametku na pola razvoja jučer izašla dva a ostali sad kljuckaju pa ču vidjeti koliko če biti za prvi puta bit če dobra škola...

D

Deirdre

Guest
Meni se jučer počelo leči stavil sam 50 jaja od toga 20 neoplođeno 5 li u zametku na pola razvoja jučer izašla dva a ostali sad kljuckaju pa ču vidjeti koliko če biti za prvi puta bit če dobra škola...

i kako je proslo ?? jesu to bila guscja ? koju temp i vlagu si drzaoi je bilo auto ili rucno okretanje

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
i kako je proslo ?? jesu to bila guscja ? koju temp i vlagu si drzaoi je bilo auto ili rucno okretanje

Kokošja jaja prvi put sam to radil i do sad mi se uzleglo 5 komada još je sedam prokljuvalo samo neznam zašto to tak nejednako i dugo ide rok je bio 11 a sad je 14 prvi dan se izlegao samo jedan a sad tek ostali pomalo..

H

Hrvach

Guest
Zna se dogoditi.. Kod me je uvijek isti režim i ista temperatura pa se nekad polegu svi u jednom danu,a nekad se legu od 19 do 22/23 dana

D

Deirdre

Guest
ako se legu ranije znaci da je visoka temp ( to se meni jednom desilo ) dok ako je niska legu se kasnije pa treba naci idealnu jer svuda pise drugacije na kojoj temp se legu...

inace koji inkubator koristis ?

moja prva inkubacija sta je bila greska,stavio sam sve skupa jaja od 50 kokoska 6 guske i 6 patke i od svega se izleglo 15 kokoska 2 guske...patke su nazalost uginule u kasnijem razvoju...

Najnoviji postovi

Na vrh