Za 180 kn mislim da se ne isplati raditi doma termostat za hobby potrebe, uz uvjet da se ima pribor za izradu štampanih ploča: http://www.el-ka.hr/upute/RegR%202.pdf
Jednoslojni u biti i ne trebaju ventilator.Vlagu održavaš po uputama koje dobiješ sa inkubatorom, a ako baš želiš znati vlagu kupiš hygrometar za terarije u pet shopovima.sad sam saznao taj sta je u oglasu je bas taj kalimero 63 c automastki sta ga preporucujete tako da cu ga sigurno uzet,nego recite mi on nema ventilator, kako ce onda bit rasporedzena temperatura i sa cime da mjerim vlagu jer nema taj hidrometar ?
Iz neznanja i imao sam drugog posla, nisam lampirao, zatim, nisam produžio vrijeme čekanja -valjenja, tu sam pogriješio, a jaja su bila reči ćemo sumnjiva, jer su bila od sumnjivog mađarskog prodavača, nemožeš imati 100 % ako ne gledaš koku kako gazi, a ni onda nije 100%, rekao bih čak da sam od 10 jaja koje sam kupio , plus transport , nikakav, imao uspješnost 70 %, dok kod domaćih, dakle direktno iz vrta, imao sam 40%, tu je bilo svačega od domaćih nesilica, do tovljenika i nekih mixeva , svega i svačega. Za prvi puta ja super zadovoljan. Inkubator je izvrstan. Staviš, paziš na vodu, zadnja 3 dana , gledaš i uživaš u svojoj pažnji. Rekao bih da je trajan, jer zašto bi netko, uložio toliko truda u proizvod i onda upropastio sve sa nekakvim polu proizvodom. Inače dok sam sjedio sa stričekom, i slušao odgovore koje je on davao preko telefona, shvatio sam da su ljudi nemarni i da misle da je to konzerva čuda, koju samo treba otvoriti i da ona sve radi sama. Pilići su stvorenja koja trebaju imati pažnju, inače sam bio na porođaju moje dječice zajedno sa ženicom u svakom trenu, pa i rađanju, tako da znam o čemu se to radi.na cemu ste fulali prvi put kod kokoska ? da se ja ne zeznem...
inace dal je trajan,kupim ga sad,koristim jednom,dvaput godisnje dal ce mi trajat 10-tak godina ? posto ima garanciju samo 1 god pa obicno stvari traju kolko imaju i garanciju...
zvao sam za kalimero k 63 c inkubator al nazalost su ostali bez onih vecih polica za guscja jaja pa nazalost nista od kupnje, dali ima neko bas taj inkubator k 63 c da proba stavit bas jaje od guske u tu standardnu ladicu za kokoske da vidi dali stane makar onako vodoravno na gornju zicu i dal bi uspilo ili ako neko ima viska tu ladicu za guscja jaja da mi proda ?
Meni se jučer počelo leči stavil sam 50 jaja od toga 20 neoplođeno 5 li u zametku na pola razvoja jučer izašla dva a ostali sad kljuckaju pa ču vidjeti koliko če biti za prvi puta bit če dobra škola...
i kako je proslo ?? jesu to bila guscja ? koju temp i vlagu si drzaoi je bilo auto ili rucno okretanje
@ivanZ
koji imas inkubator?
kakav je termostat?