• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Inkubatori

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Jučer je bilo lampiranje 11 dan od 50 jaja 10 neoplođeno 4 sumnjiva pa čemo vidjeti za prvi puta oče li biti sreče....

donmarco

Član
Tu od
28 Velj 2011
Poruka
237
Za prvi puta nije loše, nisam lampirao i 50% -.
Sljedeći puta će biti bolje, kupio neka jaja od mađara i sve propalo. Nema veze, našao sam austrijanca kod Graza, idem tamo po Marans jaja, mađarska nijedno se nije razvilo.
Nego jedan pilić jedva hoda , da ga maknem, ovi ostali trče koda su na formuli, a ovaj baš se muči? Nekako su mu iskrivljene noge, da ga maknem ?

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,357
Nego jedan pilić jedva hoda , da ga maknem, ovi ostali trče koda su na formuli, a ovaj baš se muči? Nekako su mu iskrivljene noge, da ga maknem ?
Makni ga, ništa od tog pilića.

H

Hrvach

Guest
DonMarco, jesam ti reko na putu da su Mađari nikakvi j..či, pa kaj nisi vidio na licu mjesta da nisu za niš.. Bolje da si kupio piliće kod onoga koji je prodavao piliće i jaja. Bog zna kolko su ta jaja bila stara i kak su bila tretirana

donmarco

Član
Tu od
28 Velj 2011
Poruka
237
danas ga primim i dam mu jest direkt u kljun, žao mi ga je, rekoh, da se nahrani možda se oporavi, a kad ono frajer lego i sve 4 u zrak. Mislim, RIP, rest in peace.|:cry:

H

Hrvach

Guest
Jbg, a od sutra se ne dira u zemlju, di ćeš ga pokopat. Stavi ga u škrinju do ponedeljka pa ga onda dostojanstveno isprati:rolleyess::):mrgreen:

donmarco

Član
Tu od
28 Velj 2011
Poruka
237
Dobro, može u vječna lovišta, a ona su u zraku.............;O) Tako barem kaže stara indijanska poslovica....:weedman:

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Zanima me razlog zašto zametak u jajetu koji se počeo razvijati odumre jeli to temperatura u krivu ili vlaga ili nešta treče

H

Hrvach

Guest
Ovo dvoje koje si naveo, a može biti još i loša kondicija roditelja (daju slabe zametke), bolest roditelja ili bakterija u jajima. Bakterije ulaze najčešće u gnijezdu preko pora jaja, zbog toga se jaja za nasad,a i općenito ne peru jer se na taj način skida zaštitni voštani sloj na jajima koji štiti od prodora bakterija

donmarco

Član
Tu od
28 Velj 2011
Poruka
237
Zanima me razlog zašto zametak u jajetu koji se počeo razvijati odumre jeli to temperatura u krivu ili vlaga ili nešta treče
Da dobro pitanje, na čiji dogovor nisam mogao nači rješenje. Naime, nakon što su se izlegli pilići, ostavio sam famozna Marans jaja još jedno 5 sati u inkubatoru, Ako se MOŽDA nešto desi, i ništa se nije desilo."To je još bilo u 21 dan" ne kasnije.
Izvadio ja jaja i rekao da vidim o čemu se radi, jer nisam lampirao, i u 2 od 5 je bio kao gotov zametak. Ostale nisam ni pregledavao jer sam bio ljut.
Sad, ja sam zadovoljan u prvom ljeganju, ali za sljedeći puta da li trebam čekati još 10 sati nakon što izađu svi normalni pajdaši van, naravno ako su svi istog podrijetla, ili mogu očekivati neka iznenađenja ?

H

Hrvach

Guest
Marco, ja obično čekam 24 sata, pa čak i više. Imam naviku gasiti inkubator 23 dan, znači puna 22 dana se jaja griju.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
kod mene neočekivano loše :(

2 dana prije su se počeli polijegati, mislim da je kriva visoka temp., trenutno ih imam 7 komada, jedan nije mogao na noge, pa je otišao, drugi je izlazio iz jajeta, malo razbio ljusku i gotovo, kao da nije imao dosta vlage......

prvi puta sam probao, drugi puta ću nadam se bolje.....

neznam jel još vrijedi imati jaja unutra, jučer je bio termin u podne, a jučer ujutro se zadnji izlegao......i više se ništa nedogađa......

H

Hrvach

Guest
Na greškama se uči, to je najbolje ali i najgore učenje... Rijetko kad ti sve ide "ko po loju"...

Sretan Uskrs vama i vašim obiteljima!!

donmarco

Član
Tu od
28 Velj 2011
Poruka
237
nego pitanje:
indijska patka mi je počela nosit jaja i ja ih skupljam,snjela je jedno prije 2 tjedna, pa smo ga pojeli, a sad već 2 dana zaredom nese jaja. Pišem datum okrećem na špic.
Koliko dugo mogu skupljati jaja od patke pa da ih stavim u inkubator?
Imam i patka, koji ju je nagazio , ono što sam ja vidio, on nije kao pjetlovi, ti su neumorni. Vjerojatno majstor radi nešto dok ga ne vidim

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,357
kod mene neočekivano loše :(

2 dana prije su se počeli polijegati, mislim da je kriva visoka temp., trenutno ih imam 7 komada, jedan nije mogao na noge, pa je otišao, drugi je izlazio iz jajeta, malo razbio ljusku i gotovo, kao da nije imao dosta vlage......

prvi puta sam probao, drugi puta ću nadam se bolje.....

neznam jel još vrijedi imati jaja unutra, jučer je bio termin u podne, a jučer ujutro se zadnji izlegao......i više se ništa nedogađa......

Stavi termometar na jajima i temperatura nesmije biti viša od 38 prvih 19 dana, onda možeš smanjiti pola stupnja. Preporučam NE otvarati inkubator poslije 19 dana više od 1 puta dnevno, što kraće moguće i to samo za vaditi suhe piliće i ljuske. Vlažnost zraka tada igra veliku ulogu. Možeš ta jaja baciti i staviti nova.

D

Deirdre

Guest
koji inkubator bi bio dobar za hobi(za uzgoj peradi za jaja i meso) ,trenutno me zanima lijeganje pataka i guska...gledam od imex bjelovar ovaj al neznam kako se krecu cijene pa mi djeluje skupo kad vidim samo malo plastike i djeluje mi cudan taj mehanizam za okretanje jaja,i kad se dodaje voda izgleda da se mora sve otvorit pa se naglo izgubi toplina sta vi mislite ,ima ko iskustva mozda sa takvim inkubatorom,i dal je jeftinije napravit sam jedan inkubator samo kolka bi bila razlika u valivosti ?

http://www.imex.hr/en/proizvodi/fiem-i-victoria/item/94-inca-automatsko-okretanje-jaja-i-ventilator

H

Hrvach

Guest
Ovisi kolko si spretan s elektronikom možeš napraviti inkubator doma i izaći će te sigurno 60% i više jeftinije,ali opet to nije posao za svakoga i nije to samo zalemiti tamo nekih 10 komponenti i to če raditi ili staviti bilo kakav termostat i grijač i to je to. Grijač treba imati preciznost najmanje 0,5 stupnjeva i to je već previše ako hoćeš dobre rezultate valjenja. Moj ima 0,1 i leže se 90+%. Kupnja inkubatora je velika investicija jer ljudi drže nenormalne cijene.

Voicee

Član
Tu od
27 Lis 2010
Poruka
163
U svakom slučaju ako kupuješ, onda je bolji izbor Kalimero 60.Cijena je skoro upola manja a kvaliteta bolja.Ili kako kaže Hrvach napravi sam ako imaš smisla i volje za to.

donmarco

Član
Tu od
28 Velj 2011
Poruka
237
Kalimero63 automatski, siguran pogodak, staviš jaja, i samo kontroliraš vodu u kadicama, on sve radi sam. Preporuka.

Najnoviji postovi

Na vrh