Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena.
Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga.
Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️
Treba paziti na sve, temperaturu, vlagu, okretanje, prozračnost..
Pure su dosta osjetljive na nagle promjene vlage pa pokušavaj čim manje otvarati inkubator. Ako je novi inkubator preporučam ti da ga staviš jedan dan u pokusni rad da vidiš jel ima kakvu grešku..
imaju upute, al nisam nigdje pročitao koja se prskaju, pa bolje da pitam......sutra ide proba prvo i onda stavljam jaja, pa što bude.....a piše da ga valja i zagrijati 3-4 sata prije postavljanja jaja......
Uvijek se treba zagrijati prije da stranice dođu na određenu temperaturu i da se stabilizira. Zato je najbolje ako imaš mogućnosti ići turu za turom bez gašenja, štedi se dosta energije..
zamazana jaja ne stavljam u inkubator zbog moguce infekcije,također preporučam i tebi isto,odvoji ta jaja..inace jedino znam za dezinfekciju jaja plinjenjem formaldehidnim parama(Za pliniranje vam je potrebno :
- FORMALDEHID (OTOPINA 36%) CH2O
- KALIJ-PERMANGANAT KMnO4
U posudu ulijte 25 mililitara (1/4 decilitra) formaldehida i na to stavite jednu malu
kavsku žličicu kalij-permanganata. Posudu odmah stavite na pod inkubatora u kojeg
ste predhodno stavili jaja, a otvore za ventilaciju začepili. Vrata inkubatora takoñer
odmah zatvorite jer pripremljena otopina počinje oslobañati otrovan plin koji
nadražuje oči i sluznicu nosa.
Inkubator neka tako ostane zatvoren 10 minuta, nakon toga izvadite posudu i stavite
kadicu sa vodom. Otvore za ventilaciju takoñer treba otvoriti)
ako prskaš jaja,obvezno destilranom vodom(jaja vodene peradi se prskaju)
Zanima me pošto ne mogu nigdje nabaviti Formaldehid otopinu a imaju neke kocke slične koje se pale za dezinfekciju pa me zanima dali ima neko sa tim iskustva da mi malo objasni na koji način se sa tim radi .