• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Inkubatori

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
meni danas stigao inkubator, sutra bi trebao staviti jaja unutra.....

na što treba paziti, neka preporuka????

radi se o purama.....

H

Hrvach

Guest
Treba paziti na sve, temperaturu, vlagu, okretanje, prozračnost..
Pure su dosta osjetljive na nagle promjene vlage pa pokušavaj čim manje otvarati inkubator. Ako je novi inkubator preporučam ti da ga staviš jedan dan u pokusni rad da vidiš jel ima kakvu grešku..

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
novi, automatsko okretanje, po tvojoj preporuci......

koliko vode da sipam......do pola od one 3 posude?

jel treba njihova jaja prskati?

H

Hrvach

Guest
Ako si kupio inkubator trebao si dobiti upute s njim, ne mogu ti ništa govoriti na pamet.. Purja jaja se inače ne prskaju.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
imaju upute, al nisam nigdje pročitao koja se prskaju, pa bolje da pitam......sutra ide proba prvo i onda stavljam jaja, pa što bude.....a piše da ga valja i zagrijati 3-4 sata prije postavljanja jaja......

H

Hrvach

Guest
Uvijek se treba zagrijati prije da stranice dođu na određenu temperaturu i da se stabilizira. Zato je najbolje ako imaš mogućnosti ići turu za turom bez gašenja, štedi se dosta energije..

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
mislim da će biti pun tamo do 9mj, ako nebude pura, stavljat ću kokoši :supz:

treba se investicija isplatiti...... :butthead:

Voicee

Član
Tu od
27 Lis 2010
Poruka
163
Danas popodne punjenje 60 jaja u inkubator.
Australorp crni i plavi 36 kom i domaće koke 24 kom.Da vidimo što će ispasti... :rolleyess:

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
hrvach, jel pure treba hladiti, u uputstvu piše da netreba, al ipak bolje pitati......

H

Hrvach

Guest
Ja ih nisam hladio niti sam čuo da se hlade. Samo jaja od vodene peradi se hlade

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Dali jaja koja idu u inkubator se smiju prati sa vodom od zamazanoće jer sam čuo da se ne smiju prati...

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
,,,,,, ne nesmiju se prati,,,, zatvaraju se pore na kori jajeta i jaje propada,,,,

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
,,,,,,,,,, to ti neznam,,,,, al mislim da nesmeta,,,,,,, čekaj da se javi netko iskusniji u tom sektoru,,,, :drinkers:

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Dali jaja koja idu u inkubator se smiju prati sa vodom od zamazanoće jer sam čuo da se ne smiju prati...

zamazana jaja ne stavljam u inkubator zbog moguce infekcije,također preporučam i tebi isto,odvoji ta jaja..inace jedino znam za dezinfekciju jaja plinjenjem formaldehidnim parama(Za pliniranje vam je potrebno :
- FORMALDEHID (OTOPINA 36%) CH2O
- KALIJ-PERMANGANAT KMnO4
U posudu ulijte 25 mililitara (1/4 decilitra) formaldehida i na to stavite jednu malu
kavsku žličicu kalij-permanganata. Posudu odmah stavite na pod inkubatora u kojeg
ste predhodno stavili jaja, a otvore za ventilaciju začepili. Vrata inkubatora takoñer
odmah zatvorite jer pripremljena otopina počinje oslobañati otrovan plin koji
nadražuje oči i sluznicu nosa.
Inkubator neka tako ostane zatvoren 10 minuta, nakon toga izvadite posudu i stavite
kadicu sa vodom. Otvore za ventilaciju takoñer treba otvoriti)

ako prskaš jaja,obvezno destilranom vodom(jaja vodene peradi se prskaju)

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
Evo i moj inkubator ;)

19032012794.jpg

80 jaja

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Zanima me pošto ne mogu nigdje nabaviti Formaldehid otopinu a imaju neke kocke slične koje se pale za dezinfekciju pa me zanima dali ima neko sa tim iskustva da mi malo objasni na koji način se sa tim radi .

Voicee

Član
Tu od
27 Lis 2010
Poruka
163
Jesi li pitao u poljoprivrednoj kod veterine za Formaldehid?Ja sam ga tamo kupio prošlo ljeto.

Najnoviji postovi

Na vrh