• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Inkubatori

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Ma danas sam bio ali u vetrinarskoj u poljoapoteki nisam bio a ova mi u vetrinarskoj daje neke kocke za zapaliti ujutr ču onda u poljoapoteku.

Voicee

Član
Tu od
27 Lis 2010
Poruka
163
Ma danas sam bio ali u vetrinarskoj u poljoapoteki nisam bio a ova mi u vetrinarskoj daje neke kocke za zapaliti ujutr ču onda u poljoapoteku.
Problem je što su imali samo od 1l a to je poprilično puno ako koristiš samo za dezinfekciju jaja.

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Drugo rješenje nemam ili to ili kocke a i one su u velikom pakovanju neznam jeli dosta samo dezinfekciju jaja napraviti samosa permanganatom

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
Stavi čista jaja u inkubator i nema potrebe ih dezinficirati, nisu valjda svi prljavi. Važno je dobro inkubator dobro dezinficirati.

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Ma nisu jaja prljava ali znalci tak kažu da treba dezinfekcija a ja nemam iskustva sad mi je prvi puta da to radim..

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
Ja prije nego ih stavim u inkubator ih selekcionoram: velika jaja, duguljasta, hrapave ljuske, neravnomjerne boje, ispucana, nisu za inkubator. I jaja se ne smiju prati. To za dezinfekciju neznam, nikad nismo sproveli, koristimo inkubator preko 20 god i uspjeh je uvijek preko 70%.

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Probaću pa ču vidjeti jaja su pripremljena samo takva sam ostavil kao šta si naveo pa čemo vidjeti.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
Inkubator koji imam ima elektroniku koja odrzava temperaturu na 38°C. Na samom dnu mora uvijek biti 5mm vode. Ima rupe za ventilaciju, koja prva se zatvara 8 dan, druga 15 dan. Jaja se svakih 12 sati nagnu na jednu stranu. U 19 danu jaja moraju biti u horizontalnom položaju...to je za pileća jaja. Ima i načina da se otkrije koje jaje neće izlijeći pile...makar to sam samo jednom koristio

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Evo mog inkubatora (posuđenog od kuma ) sutra stavljam pedeset kokošjih jaja pa da vidim šta če se desiti inače to mi je prvi puta pa bi molio da mi savjetujete dali je bolje staviti u ove letvice ili bez njih poluautomatski je.

pict0139m.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
ja sam lampirao prije 2 dana, i izvadio sam 17 komada, pa je ostalo 46 jaja unutra.....

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Dali jaja kokoši treba prskati sa vodom ili je dosta posuda sa vodom,koja je stvarna temperatura inkubatora 38 ili 39 negdje piše jedno a negdje drugo.

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
Kokošja jaja se ne prskaju. Važno je zadnje dane povečati vlagu u inkubatoru. 37,8°C do 38,2°C je idealna temperatura za kokošja jaja. Sa većom temperaturom se izlegnu ranije od 21 dan i moguće da nastanu problemi.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
npr za moj tip inkubatora proizvođač propisuje drugačiju temp. iako svi govore za kokošja jaja da se stavljaju na 38 stupnjeva, kod mene je 40 stupnjeva, prema proizvođaču, te zadnjih par dana da se temp smanje za pola stupnja......ili ako je temp prostorije veća od 25 stupnjeva, da se također temp smanji za pola stupnja........od propisane za taj inkubator

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Moj ima ventilator i stavil sam temperaturu 38 stupnjeva okrečem svakih 12 sati zbog posla nemogu uštimati da dva dana okrečem svakih 4 sata pa onda jedan dan 12 sati ionako preko noći stoje po nekih 10 sati valjda će biti dobro vidječemo..

donmarco

Član
Tu od
28 Velj 2011
Poruka
237
pjevaju a nisu izašli

Ja kao novi imam pitanje:
Danas je 19 dan kako su pilići u inkubatoru, i do sada sam 3 puta prskao jaja, i danas nakon prskanja, čujem iznutra "ciju ciju, dosta nam je vode sad bumo izašli za koji dan ?"
Uglavnom neka škvadra se javlja iznutra a jaja cijela ?
Znam da nebum mogel spavati do 5 ujutro , jer ću sanjati da će istrčati barem neki van dok ja spavam, i šta sad ?
Temperatura u prostoriji je bila oko14- 16 C a sad 18 C, a u inkubatoru kako "gazda "kaže 40,4 - 40,5. Piše u uputstvima da je to OK za njegov inkubator, i ja mu vjerujem. Mislim nemrem niš promijeniti, ali šta da radim ako dečki naume izać dok ja spavam, kaj ujutro ako izađe koji, samo zadnji put pošpricam i poslije niš ne diram ? Tak piše u uputstvima. Iskustva sa Kalimerom ?
Hvala

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Ja kao novi imam pitanje:
Danas je 19 dan kako su pilići u inkubatoru, i do sada sam 3 puta prskao jaja, i danas nakon prskanja, čujem iznutra "ciju ciju, dosta nam je vode sad bumo izašli za koji dan ?"
Uglavnom neka škvadra se javlja iznutra a jaja cijela ?
Znam da nebum mogel spavati do 5 ujutro , jer ću sanjati da će istrčati barem neki van dok ja spavam, i šta sad ?
Temperatura u prostoriji je bila oko14- 16 C a sad 18 C, a u inkubatoru kako "gazda "kaže 40,4 - 40,5. Piše u uputstvima da je to OK za njegov inkubator, i ja mu vjerujem. Mislim nemrem niš promijeniti, ali šta da radim ako dečki naume izać dok ja spavam, kaj ujutro ako izađe koji, samo zadnji put pošpricam i poslije niš ne diram ? Tak piše u uputstvima. Iskustva sa Kalimerom ?
Hvala

ako je 19-ti dan, i cujes ciju ciju, onda ti je temperatura prevelika bila,pa ce ti ranije pilici izaci van...prskati nemoras,vidjet ces ujutro da li ce koji izaci..

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,358
Ako izađe, čekat će te u inkubatoru, bar će se dobro osušiti.... Kad probije rupicu na ljusku, pazi da onaj unutarnji omotač jaja da mu se ne zalijepi za kljun.

donmarco

Član
Tu od
28 Velj 2011
Poruka
237
Sva sreća nisam se digao u 5, 3 sussexa su uzela kramp i kopaju iznutra, a jedna araucana tek započela. Ja sam to drugačije zamislio, da oni odmah jure van, a kad ono oni nanaju unutra i polako rade na izlasku.
Hvala na sugestijama,
djeca se najviše raduju izlasku

H

Hrvach

Guest
Donmarco, vidim da izlaze mali mađari :D Sad ćeš vidjet kak će klinci dežurat kod inkubatora kad se počne leći.

Najnoviji postovi

Na vrh