• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Inkubatori

H

Hrvach

Guest
Pozdrav konju (i kobili ak je ima :D )
Srce inkubatora je termostat i ak to ne valja neće niš bit dobro to ti garantiram. Žarulje, sijalice (kak je kome draže) nisu dobre jer imaju zračenje koje šteti jajima pa treba stavili lim da ne tuče toplina direktno po jajima. Idući problem je u tome kaj žarulja hoće i zna pregoriti,a to je dosta je..no ako se dogodi po noći pa ne skužiš. Najbolji grijač je od CEKAS žice, jeftin je i pouzdan i praktički nema mana.
Najjednostavnije ti je napraviti inkubator od starog frižidera ili napraviš kutiju od OSB ili iveral ploči. Nije to nikakva mudrost i ne treba posebno znanje samo ti treba bistra glava i smirenost. Ako jednu stvar fulaš ništa ti neće raditi kak treba.

K

konj

Guest
Hvala,bit cu jos malo dosadan. :) Gdje točno ima za kupit tu ceker žicu u zagrebu ili okolica i termostar(ako imas kakvu semu slobodno posalji na mail)
hvala.:D

H

Hrvach

Guest
Javi mi se na PP kaj te zanima pa ću ti reći da ne bi ispalo da reklamiram :D Nisi dosadan, pitaj kaj te zanima, zato smo tu da pomognemo. Iz kojeg si dijela zg? Ak si mi u blizini možeš doć pogledat kak to izgleda kod mene, ja sam 2min vožnje od petlje Jankomir

Voicee

Član
Tu od
27 Lis 2010
Poruka
163
Žarulje spojene u seriju ne pregaraju.Imam dva inkubatora na žarulje i u dvije godine radili po 6 mjeseci bez prekida i nikada niti jedna žarulja nije pregorila.Bez obzira na to, slažem se da je grijač od cekasa bolja varijanta i kulturnija.

H

Hrvach

Guest
Žarulja nije dobra zbog još jedne stvari.. Ona se zagrije i sporo se hladi,a to može biti da kad je isključena ima zadržanu toplinu i dalje grije bez da je uključena, naravno to nije neka velika temperatura ali niti neka nezamjetna, opet sve ovisi kak su i gdje su postavljene te žarulje. Grijač od cekasa se brzo zagrije i isto tak brzo ohladi, ne isijava i nije štetan za jaja.

H

Hrvach

Guest
Moguće je, samo treba paziti na snagu termostata da ne pregori. Grijač od cekasa dođe cca 20-25kn i traje godinama.

H

Hrvach

Guest
Prema Ohmovom zakonu, zna se kolko je otpor žice na određenu duljinu, napon je 230V. R=U/I, snaga je P=U*I

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
da li možda nekome trebaju jaja zagorskog purana.....imam jedno 30kom za inkubator.......nisam još nabavio inkubator, pa ako netko ima, da se dogovorimo......

K

konj

Guest
da li možda nekome trebaju jaja zagorskog purana.....imam jedno 30kom za inkubator.......nisam još nabavio inkubator, pa ako netko ima, da se dogovorimo......

Nažalost još nemam ni ja inkubator

H

Hrvach

Guest
Ja bi možda uzeo,ali trenutno imam turu unutra i imam rezervirano sve do kraja 4mj.

Ovo baš i nije poruka za temu inkubatori 8)

H

Hrvach

Guest
Evo slike mog inkubatora i Filipovih jaja (ne njegovih nego od njegovih kokoši :lol::axe: )

A nadam se da će iz ovih jaja izaći dosta ovakvih malih pilića:partyman::partyman:
Slika od prošle sezone

H

Hrvach

Guest
Jbt nije ti ovo Facebook da mi lajkaš slike:rolfer::rolfer::rolfer: Budemo vidli drugu nedelju kaj bude od svega. Kad se počnu leć javim ti da staviš hladit višnjevac:drinkers:
Malo su jaja razbacana jer sam išo s rukama gledati da nije koje puklo.

H

Hrvach

Guest
Nije od frižidera, radio sam konstrukciju od ploča i obložio iznutra s termo stiropolom 5cm debljine. Grijač je ovo kaj se vidi na 1 slici ona žica koja ide iznad ventilatora cijelom dužinom. Aluminijska traka štiti od doticaja sa stiropolom i paljenja

Najnoviji postovi

Na vrh