• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Inkubatori

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Zahvaljujući članu Myrnas danas je inkubator popravljen i stavljen u pogon.Dečko zna struju :drink:

Nemanja619

Član
Tu od
15 Tra 2018
Poruka
92
Hteo bih da uzmem ovaj termostat za inkubator al ne znam da ga povezem :D
Neiskusan sam u tome. Dobro bi mi dosao savet. I za grejac stavljam sijalicu.
picture.php

Posljednje uređivanje od moderatora:

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,355
Moraš imati istosmjerni adapter 12V kojeg češ povezati na +12V i GND.
K0 i K1 su vjerojatno kontakti releja, i trebalo bi ih spojiti u seriju sa žaruljom.
Znači, žica (crna ili smeđa) faze(230V) ide prema K0, iz K1 izlazi žica koja ide na grlo žarulje, druga žica(plava) iz grla žarulje ide prema nuli.
Sa termostatom bi trebao dobiti i upute za povezivanje.

Posljednje uređivanje:

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Moraš imati istosmjerni adapter 12V kojeg češ povezati na +12V i GND.
K0 i K1 su vjerojatno kontakti releja, i trebalo bi ih spojiti u seriju sa žaruljom.
Znači, žica (crna ili smeđa) faze(230V) ide prema K0, iz K1 izlazi žica koja ide na grlo žarulje, druga žica(plava) iz grla žarulje ide prema nuli.
Sa termostatom bi trebao dobiti i upute za povezivanje.

A druga zica koja izlazi iz zarulje ide ka utikacu?

Na žarulju su valjda spojene dvije žice, jedna na K1, a druga na nulu.

Nemanja619

Član
Tu od
15 Tra 2018
Poruka
92
Na jednom klipu sam video da povezuju jednu zicu iz utikaca a drugu iz sijalice. I sve se zajedno ukljuci u sztuju

Nemanja619

Član
Tu od
15 Tra 2018
Poruka
92
Koliko treba da podesim temperaturu u inkubatoru. Kolika da bude najmanja a koliko najveca temperatura?

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
151
Ovo nije dobro rješenje, mehanički prekidač (relej) jako brzo će ti “zalijepiti” kontakti i nestat će problem. Može se desiti ds ostane upaljen pa ne do Bog požar izbije ili da se zalijepi na prekinuto. Meni se desilo pa govorim iz iskustva.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nemanja619

Član
Tu od
15 Tra 2018
Poruka
92
Sta se tebi desilo? Ovaj termostat dosta njih kupuje a i danas kad sam sve instalirao sve super radi

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
151
Mehanički relej isti takav kakav koristi i tvoj termostat, koristio sam i ja. Nisam bio tada vješt oko elektronike pa nisam ni znao da mehanički relej može kontakte spaliti ili da se zalijepe unutra. Meni se desilo da je relej zalijepio i nastavio radit temp je u inkubatoru bila 50 stepeni. Od tada u svoje termostate samo stavljam elektro releje i miran sam. Mehanički relej nije namjenjen na često paljenje i gašenje.

Nemanja619

Član
Tu od
15 Tra 2018
Poruka
92
Nisam to znao. A ima puno njih sto kod nas sto u stranim zemljama i koriste takav termostat. Ja se nadam da ce sve biti ok. Moram paziti

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Pazi ti koliko hoćeš,vidjet ćeš dok ti zašteka noću kak to obično biva i onda dok se probudiš nađeš ili inkubator u plamenu ili jaja tvrdo kuhana.:D:

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
151
Kod mene su pilad 19 dan, bili su fino kuhani i zapečeni haha

Nemanja619

Član
Tu od
15 Tra 2018
Poruka
92
Moze li mi neko objasniti koju najnizu i najvisu temperaturu da postavim, koliko sondu da odignem od jaja, kolika vlaznost da ude, koliko puta jaj da okrecem?

Myrnas

Član
Tu od
29 Lip 2015
Poruka
151
Moze li mi neko objasniti koju najnizu i najvisu temperaturu da postavim, koliko sondu da odignem od jaja, kolika vlaznost da ude, koliko puta jaj da okrecem?

Trebaš prvo ispitati temperaturu sa termometrom, da li i koliko ti laze senzor pa onda nastimat temp po stvarnoj vrijednosti.

ca24645ad55f167b3f9301820b0cb8c5.jpg

Na vrh