Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena.
Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga.
Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️
Ja osobno neču to stavit nikad jer če preko sredine smetat ulazu na TVa.Neznam ni kak se ponašaju sajle kad ih saviješ a do toga če na tomi sigurno doč jer je zglobaš.Na autu nema savijanja i stalno su u istom položaju,pa i kučište šaltunga od auta neče radit svoju funkciju- za TVa če bit premali hodovi.
Mogle bi se uzet sajle i ručke od nekog jačeg glisera sa vanbrodskim motorom.
Oni imaju preko sajle saltanje napred ler nazad i gas.
A te sajle se pigaju kod skretanja motora.
Volan također ide preko puža na sajle pa na letvu za skretanje.
Ne kužim kaj hočeš reči,prošlo ljeto sam na moru štelal paljenje,pa te sajle nije htjel čisto ubacit u brzinu susjedu slovencu na jahtici ima evinrude motor 180ks 6 cilindara,mrcina.
E njegove su sajle za mjenjanje i gas u bužiru i imaju pomak na obje strane.
Jako je to.
Za zakretanje motora-ili prenosa za propeler koliko ja znam(vrlo malo) preko volana ide dupli bužir tako da uvek jedna strana vuče sajlu,za šaltunge pa verovatno da je slična ko na autima.
Na ovom je puž kod volana i jedna sajla koja ide na nekakvu letvu kao cilindar hidraulike.
A sajle šaltanja i gasa su klasične možemo reč sa završetkom al prenose velko silu.
Dodane su samo opruge radi lakšeg pomicanja u brzinu.
Kad ste već kod inovacija,zakaj koristite zastarjelu tehniku?Treba ugraditi pneumatski mjenjač i nikakve sajle nebuju zapinjale.To još sigurno niko nije ugradio bar u našim krajevima kolilko je meni poznato.
Nebi vjeroval koliko dugo i glatko mogu te sajle trajat,naravno ako su podmazane.
Da se svašta ugradit samo treba imat love i mjesta da si ne napravaiš samo problem.
Kad ste već kod inovacija,zakaj koristite zastarjelu tehniku?Treba ugraditi pneumatski mjenjač i nikakve sajle nebuju zapinjale.To još sigurno niko nije ugradio bar u našim krajevima kolilko je meni poznato.
još ćemo počet i ugrađivat boce za zrak na traktore da bi imali pneumatsko mjenjanje brzina. onda još i pumpu i drenažni ventil, tlakomjer naravno, cijevi... hop a di je traktor?a evo tu negdje hahaha
bodul20 imaš gotove "kitove" u prodaji koji se ugrađuju na motore ležajke pa još nitko od njih nije morao staviti bočnu prikolicu da mu staneju dva majstora pneumatičara sa osobnim alatom,dvije gajbe pive na njih a niti nema potrebe da vučeš kompresorsku stanicu za sobom.To su veoma napredni i sofisticirani uređaji dizajnirani da zauzimaju jako malo mjesta i napravljeni od laganih materijala.Svrha im je ponajprije ugradnja u sportska vozila tamo di je svaki gram važan.Za sad najnaprednija tehnologija.Jedina barijera je to kaj se pneumatski elementi podosta skupi i to se neda doma zašvasati.Pošto vidim da si na forumu pretpostavljam da si informatički pismen zato se više informiraj di i za kaj se koristi pneumatika pa buš vidil koliko je napredovala i koliko konvencionalnih uređaja i prenosa je izgurala u zastaru.
Zračno hlađen, s tankim, gusanim cilindrom. Dakle, zvoni cilindar.
Motor starije generacije, s velikim kutom predubrizgavanja, uzrokuje lupanje koje čuješ na manjim okretajima.
Zamjenom motora se riješi puno buke, pogotovo s Daihatsu 3 cilindrašem, naravno, vodom hlađenim.