Ja sam imo 523 imo je rucicu sa desne strane mjenjaca ispod volana, sa njom sam mogo ic naprijed, nazad bez stiskanja kvacila, kad idem u brzim ikad je gurnem naprijed traktor kao da prepolovi brzinu ide malo sporije a brze od sporih brzina, i to radi bez kvacila. Sad ne znam dali je tako i kod tebe. Kod mene je bio, bar mislim agriomatik mjenjac imo sam slican problem isto mi se desavalo kao i tebi samo sto ja nisam imo brze brzine, taj mjenjac me je zezo imo sam te srednje i spore, nije mogo da presalta u brze, koje su isle preko te rucice.
Ako sam u pravu Agriomatic je mjenjač koji mijenja smijer (naprijed - nazad) posebnom ručicom bez kvacila (vidio na youtubeu - reklama iz 70ih za mccormick ili http://www.ihace.de/04_techndaten/323_423/323_423_11-66_2.jpg ).
Mala ručica uz volan koja se spušta u kvacilo radi to što ti kažeš. Bez kvacila uspori brzinu traktora za pola brzine i nizbrdo je opasno sa tim jer motor ne koči.
I sad se meni samostalno uzbrdo uključuje, tj. uspori. Čim krene nizbrdo sam se isključi, tj. prijenos snage je direktan. Kupio sam i kopiranu knjigu sa ebaya, al neznam od kuda da pocinjem. Nadam se da ima neka blokada protoka ulja da funkcionira kao normalan mjenjač.