• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ne djeluje mi jako komplicirano, a mnogo puta bi dobro doslo. Mislim da cu pokusati.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
I kod mene su planovi... Nova najeftinija koju sam ja vidio, a da mi odgovara 2k kuna sa popustom inače 2500 - 3000kn, a ovdje nema sve skupa 100€ troška sa željezom i tim cilindrom.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Puknuti takva od papira godinama kod mene diže bočne reduktore i poklopce hidraulika i ponekad pajceka ide od kuće do kuće (i sad nije doma) i još radi po meni odlična za takvu namjenu .

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Zdravstvuj!

Dali postoje nekakve ureznice za hol šarafe, dakle navoj kao za drvo/lim?

Imam jednu štilovku na opravku, isčupao se onaj jedan šaraf od vodilice, gazda je tu neš kemijao pa je skroz izhebao navoj i sad nema niš od toga.

Ja sam skinio taj stari navoj, narezao obični M6, i sad utacivam one piz*arije što izvana imaju taj široki navoj, a iznutra običan.

E sada problem je taj što je ta plastika po prilici tvrda, a ja sam malo slab pa dok ga ušarafljujem, otkine se komad tog šarafa, tamo gdje se uglavljuje šrafciger.

Prvih par navoja sam odradio sa grijanjem šarafa tako da istopi koju lozu, al' sad ako opet grijem otopit će mi to napravljeno, a na silu ne ide, kako rekoh polomi se svaki puta.

Sad me zanimaju te ureznice, dali postoje (ja ih dosada nisam vidio), a po nekoj logici trebaju postojati, i kako se zovu? Ako netko zna?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Možeš li probušiti rupu preko, pa postaviti šaraf s glavom?

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Uspio sam iskombinirati nešto. Urezao sam običan navoj pa preko njega ušarafio tuljak, ali sam radio na princip kontra matice tako da ga ubiti preko unutarnjeg navoja guram unutra. Sve zapunjeno epoksijem, ušarafljeno i drži kao oriđinale.

Gazda se skoro rasplakao od sreće jer su ga za tu polovnu plastiku tražili 400kn.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Da, samo trebaš odgovarajući priključak.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Ima kod njih za uzeti redukcije i to da se spoji za kiper ventil.. znaci to prolazi onda.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Možeš si pomoči komadičem starog crijeva, priključci samo krajnji, a ostalo u varenoj izvedbi.
Kak god, to je manometar kojim si možeš pomoči.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
750,47 kuna,bio danas na sajmu u Komendi i gledo ovakvu od milvokia ali cenu ima opasnu 480e plus porez.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Od cetvrtka je kod nas u lidlu za 444kn. 100nm zavrtanja i 300nm odvrtanja.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Najnoviji postovi

Na vrh