Nebi se baš ja skroz s tobom ovaj put Kupljenec složil.
U firmi u kojoj sam ja delal je postojal poslovođa koji je vodil brigu o desetak brigadira od kojih je svaki imal u brigadi desetak ljudi.
Taj brigadir je sve moral znati samostalno napraviti a posel je rasporedil na način da svakome da posel po sposobnosti kaj bi taj znal i mogel napraviti u neko zadano vreme. Ako nije bil dovoljan jedan na taj posel je rasporedil dvojicu...
Naravno, komplicirane poslove je moral napraviti brigadir sam i još je moral pomoči i objasniti ako je ko zapel, biti u kontaktu sa poslovođom... u biti taj čovek je delal za trojicu ako ne i više za malo veču grupu (onda je plača po grupama služena), a onaj kaj ništ nije znal delati je dobil manju plaču a da ništ zaslužil nije.
A iznad tog brigadira su bili več spomenuti poslovođa, šef pogona, direktor pogona, direktor ooura, direktor oura, direktor soura sa svakome od njih pripadajučom tajnicom, pa su tu bili čistači i čistačice, kuharice, ofr radnici, crtači, poštari, vozaći.....
I kad to sve skupa zbrojiš da bi taj brigadir koji je znal posel i delal za trojicu moral je još za trojicu iznad sebe plaču zaraditi.
I od toga je zaradil mahunu.
Ali bilo je posla za sve i svakog, a ne ko danas lovil on muhe ili meštar bil.