• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,380
Đ
A jel se isplati ovaj usisavač uzeti u Lidlu?
Ne znam za toga, ali sam videl takav tip usisavača na djelu.
Idealan je za pranje tepiha i čišćenje pločica.
Samo mi se čini je prošli put bil jeftiniji

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,380
Kak uvijek imam problem najti na kojem je kotaču metalna kapica a trebal sam popraviti kotač od tački, ključ za iglicu sam si sad napravil od jednog torban šarafa M8 i kapice, zalijepljene Loctiteom:
20230103_202156.jpg
Dobil je i omču za objesiti, pa ga drugi put ne bum moral iskati:
20230103_201951.jpg

Možda ideja bude nekom od koristi :)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,940
Najbolje za ventile je da imaju zaštitnu kapicu, da ne nastradaju. Ako nastradaju imam za njih prvu pomoć. Ova je stvarčica kod mene duže od 30 godina. Uvijek znam gdje se nalazi. Zadnjih je godina ovdje:
IMG_20230103_204205.jpg
To je nareznica za popravak vanjskog navoja na ventilu, ureznik / gvint borer za popravak unutarnjeg navoja za iglicu, naprava za odšarafiti / zašarafiti iglicu...
IMG_20230103_204305.jpg
IMG_20230103_204225.jpg

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Riješavam se parkside alata, stigle su zamjene za crnu i zelenu aku bušilicu Parkside.

Metabo bez četkica 18V, HD baterija 4 Ah,
75 Nm, punjač s ventilatorom.
U usporedbi s crnom Parkside je puno tiša i znatno jača.

Wurth - 50 Nm, 2 Ah baterije, 18 V, pisao sam par postova ranije o njoj kad nisam imao punjač. Uspio sam nabaviti kofer, punjač i još jednu bateriju za nju. Nešto je slabija od Parkside crne ali je značajno jača od Parkside zelene.

IMG_20230103_205344.jpg

Najbolje za ventile je da imaju zaštitnu kapicu, da ne nastradaju. Ako nastradaju imam za njih prvu pomoć. Ova je stvarčica kod mene duže od 30 godina. Uvijek znam gdje se nalazi. Zadnjih je godina ovdje:
View attachment 56100
To je nareznica za popravak vanjskog navoja na ventilu, ureznik / gvint borer za popravak unutarnjeg navoja za iglicu, naprava za odšarafiti / zašarafiti iglicu...
View attachment 56101
View attachment 56104
Gdje se to može nabaviti ? Jako korisna stvar.

Prilozi

• IMG_20221224_145409.jpg
    IMG_20221224_145409.jpg
    64.5 KB · Pregleda: 13

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,380
Najbolje za ventile je da imaju zaštitnu kapicu, da ne nastradaju...
Sigurno... Kapica, uzeta za ključ, zamijenjena jednom od ovih:
20230103_211239.jpg

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,940
👌 (y) Toga nikad dosta i uvijek ugledam da iznova negdje neka fali, nedostaje, nema je. Puhnul je veter i vrag ju je zel sam tak, da nisam niti znal.

• Like
Reactions: ZJ

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,876
Đ

Ne znam za toga, ali sam videl takav tip usisavača na djelu.
Idealan je za pranje tepiha i čišćenje pločica.
Samo mi se čini je prošli put bil jeftiniji
Za to bi ga i koristio,a i za auto

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,380
Riješavam se parkside alata...
Zadnjih nekoliko mjeseci intenzivno koristim (crnu) kutnu brusilicu, baterijske bušilice (X20 i X12), povremeno multitool i sabljastu pilu (X20V).
Brusilica je najizdržljiviji alat, kojega može zaustaviti samo prazna baterija, bušilice, istina, nisu toliko komforne kao neke "brand name".
Razmišljal sam o zamjeni, no stvarno nemam razloga, jer su mi alati dovoljno dobri za novce koje su koštali.
Najviše radi baterija, koje su dobre i jeftine. Koristim ih nekoliko godina i ne posustaju.
Čak sam nabavil trimer na dvije baterije, pa bi bilo nerazumno (i preskupo) sve to mijenjati.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,380
Da, dišu, na žalost.
Koju god sam kupil u zadnjih 10g., treba ju stalno dopumpavati, jer su "rijetke". One od prije 30g. su bolje i drže tlak prilično konstantnim.
Ima li tko kakvu ideju kak to riješiti?

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Zadnjih nekoliko mjeseci intenzivno koristim (crnu) kutnu brusilicu, baterijske bušilice (X20 i X12), povremeno multitool i sabljastu pilu (X20V).
Brusilica je najizdržljiviji alat, kojega može zaustaviti samo prazna baterija, bušilice, istina, nisu toliko komforne kao neke "brand name".
Razmišljal sam o zamjeni, no stvarno nemam razloga, jer su mi alati dovoljno dobri za novce koje su koštali.
Najviše radi baterija, koje su dobre i jeftine. Koristim ih nekoliko godina i ne posustaju.
Čak sam nabavil trimer na dvije baterije, pa bi bilo nerazumno (i preskupo) sve to mijenjati.

Crna parkside serija je donekle ok. Ali kad je usporediš s nečim boljim onda vidiš kako je zvuk drugačiji, crni parkside u usporedbi s metabo radi kao da će se raspasti (puno je bučnija i dimenzijama veća).

Istina je da se Parkside u zadnje vrijeme dosta pokvario, i da su starije serije bile znatno kvalitetnije.

Baterija Metabo HD 4 Ah ima iste dimenzije kao Parkside 2 Ah a traje više nego 2x duže...

Iz tog razloga sam odlučio preći na nešto kvalitetnije, iako nisam profesionalac želim imati dobar alat kad mi zatreba.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,380
I ja sam zamijenil 2Ah bateriju s novom, malom, od 4Ah. Neznatno je teža, a traje "vječno". Imam i one od 8Ah...
Velim, imam puno crnog PS alata (i 5 X20V baterija, nekoliko punjača... ) i ne isplati mi se sve to mijenjati.
S druge strane sve je još pod (5g.) garancijom, pa nemam ni razloga.

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,887
Kad je već bil spomenuti Würth pa da pitam, kakva su iskustva s el.alatom, pneumatskim i općenito?
Kaj se to krije iza naljepnice ili natpisa Wurth?
Imam neku radnu obuću njihovu a mogu reći da sam imao i bolju Haix npr.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,575
Da, dišu, na žalost.
Koju god sam kupil u zadnjih 10g., treba ju stalno dopumpavati, jer su "rijetke". One od prije 30g. su bolje i drže tlak prilično konstantnim.
Ima li tko kakvu ideju kak to riješiti?
Nekad se u takve "rijetke" zračnice sipalo mlijeko. Drži, ali je problem krpati ako se probuši (smrad).

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Kad je već bil spomenuti Würth pa da pitam, kakva su iskustva s el.alatom, pneumatskim i općenito?
Kaj se to krije iza naljepnice ili natpisa Wurth?
Imam neku radnu obuću njihovu a mogu reći da sam imao i bolju Haix npr.

Wurth je odličan alat, u rangu s najboljima.

Pneumatski Wurth alat ne koristim i ne mogu puno reći o tome.

Nekad su baterijski alati bili Milwauke, Bosch, Hitachi, AEG i slični profi alati, doslovce su bili samo obojani u crno... Baterije su odgovarale i od ostalih alata koji su bili ekvivalentni u originalnom izdanju...
Ista stvar je vrijedila i za električne alate.

Nova Wurth serija M CUBE je baš Wurth alat. Kvaliteta i je i dalje jako dobra, ali je jako skup. Znači za M CUBE seriju treba baš WURTH punjač ne može se koristit od nekog drugog proizvođača dok se nekad to moglo, i zato je teško naći rabljeni punjač a novi je cca 130 EUR. Aku bušilica koju sam uslikao i postao par poruka iznad je M CUBE serija alata.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Kaj znači skup alat? Skup je za doma možda, ali za profi uputrebu nije.
Pogledaj malo kak košta Hazet ili Gedore aku alat, e to se zove skupo.
Ja imam neki Wurth alat i dobar je, isto kak je i Makita dobra ili Milwauke, ali dobri su, ok pričam o profi upotrebi, ali da su odlični nisu. Zato je za doma to sve dobro ko ne dela sa aku alatom puno.
Meni stalno guraju Wurth trgovački putnici kad dojdu, ali jedino kaj mi se sviđa je pasta za ruke, termo bulžiri i samoljemljive spojnice.
Jer sve kaj ima Wurth ima i Berner ili Forch.
Meni da treba doma aku alat ja bi kupil De Walt. Ali imam Makite i toga se držim zbog baterija.

Najnoviji postovi

Na vrh