• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,696
Sigurno... Kapica, uzeta za ključ, zamijenjena jednom od ovih:
View attachment 56109
Ove kapice kaj ključ ide na njih nisu bez razloga takve.
Obično se nedaju otpustiti jer se zarastu za ventil pa treba ljuč, a u večini slučajeva otgneš ventil kod otpuštanja.
To hiti u smeče ili ako baš moraš koristiti obavezno namaži nekom specijalnom mašču protiv ljepljenja.

• Like
Reactions: ZJ

Galda

Iskusan lik
Premium
Tu od
11 Ruj 2022
Poruka
484
Ja moram reci da sam imao i imam jako puno Bosch akumulatorskoj alata i da nikad nisam imao niti jedan problem sa niti jednim alatom dok mi nisu provalili u kombi i ukrali 8 l-boxxova…
Poslije toga sam kupio milwaukee jer on kao ima onaj GPS tracker i možeš pronaći alat ako ga ukradu. Skuplji osjetno od Boscha ali ne i toliko bolji koliko je skuplji. Na moju nesreću opet su mi provalili u kombi i ukrali milwaukee i naravno da to GPS sranje radi u takvim situacijama da zapravo ne radi.
imao sam najviše problema sa Hilti alatom i to sa stemericama kojima je često pucala klipnjača.
ja mislim da je svaki alat relativno dobar ako se koristi mudro i namjenski.
Sa traktorom od 30 ks ne možeš vuci 3 brazde tak i alat mora biti predviđen za određene poslove i opterećenja

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Wurth je trgovina kak i svaka druga ..tko od njih kupuje od zaštitne opreme do vijaka ima izdašni rabat..tome je njihov alat najpovoljniji...Tko šara i kalkulira od jednoh do drugih ima figu u đepu ali ostane bez novaca...ostane samo figa
Tko kod njih uzme dva purpena godišnje i shvati da su najbolji vrati se po alat ali ga iznenadi cijena i figa u đepu.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Tu se miješaju kruške i jabuke.
Treba odvojiti homemade i profi uputrebu.
Ako neko radi svaki dan sa alatom bitno je da ga služi i da nema problema sa kvarovima. Taj alat i košta.

Tu su navedeni alati svi za tak tak, sim tam.

Evo ja imam ovu makitu koja me vjerno služi već 7 let.

Imam 3 baterije i ja prezadovoljan, za doma čisto dost.
Tak da sad gledam još nekaj od makite zeti kad imam takve baterije.
U planu mi je kupit šrauber od makite, znam da bu za moje potrebe dobar.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,696
Vele da su baterije skupe za neke alate s čim se ja baš i nebi složil.
Danas mi stigla nova baterija po odličnoj cijeni.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,696
Jučer mi došle nove igračke za nedeljnu zanimaciju.
Punjač i čip za dijagnostiku i podešavanje alata i punjača. Sviđa mi se kaj ima hlađenje baterije i zato sam ga i kupil.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,696
Neki dan mi stigla pošiljka zadnjeg alata za kojeg smatram da mi treba. Znam da bu sad sljedeče par impach nasadnih ključeva ali otom potom, kad bu negde usput...
Pola cola 1000/1600 biturbo i naravno mogučnost mapiranja po vlastitom ukusu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,696
Piše u knjizi 1000 stezanje, 1600 otpuštanje. Dva moda rada, tri brzine plus mogučnost prilagodbe putem čipa da stane kad osjeti da je odpustil, da stegne i zaustavi se, mogučnost mjenjanja broja okretaja za prve dvije brzine, jačina svijetla..... Nisam baš još sve opcije proučil

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,379
@MUHA od takvog alata živi i red je da ima alat vrhunske marke (y)

Moj Lidl alat meni dobro služi i imam kad mi zatreba. Dovoljno mi je dobar, zarađuje i polako vraća uloženo.
I uopće me nije briga kaj ti ili netko drugi o tome misli.

A oni kojima je to smiješno, ionak vjerojatno imaju dobar alat samo za ukras...ili prenemaganje, da ne velim neku drugu riječ.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Nema tu veze kakvi je i gdje je kupljen..ti si napisao da ga "nemreš isprazniti"..menti to ne govori da imaš nuklernu elektranu u bateriji nego da ga koristiš malo. jer nema te baterije koja se nemre isprazniti ako se koristi..

Netko tko korisri takav alat prvo na terenu izvadi punjač i baterije..onda tek tirolsku za gablec..naročito flexu

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Neki dan mi stigla pošiljka zadnjeg alata za kojeg smatram da mi treba. Znam da bu sad sljedeče par impach nasadnih ključeva ali otom potom, kad bu negde usput...
Pola cola 1000/1600 biturbo i naravno mogučnost mapiranja po vlastitom ukusu.

Zakaj si to kupil? Zakaj nisi u Lidlu kupil šrauber? Bar baterije duže traju i nemreš ih spraznit.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,696
Kaj imas kakavi agregat..ako nestane struje da ne strada posel
Prodal sam ga 🤭

@MUHA od takvog alata živi i red je da ima alat vrhunske marke
Da Muha od takvog alata živi na tanko bi kakal.....
Muha ima doma balavca (koji isto ima dionice u ovom alatu) kojeg zanima mehanika i on bu s njim više delal nego ja.
Ja se samo malo falim s tom zadružnom kobilom 😇
Kaj se mene tiče, meni je dost ključ 13 kojeg sam zgubil na staro leto ali bum se i ja nekad malo počastil s ovim novotarijama ;)

Najnoviji postovi

Na vrh