• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Dobar je crni Parkside.

Milwaukee, Fein, Festool, Wurth, Dewalt, Metabo, Makita i slični su vrhunski alati koji na baušteli traju godinama, to su odlični alati. Znam ljude koji ih godinama profesionalno koriste svaki dan i alati traju i traju.

Ako se kvalitetan alat ne koristi pravilno, ni jedan neće trajati dugo, to ovisi o korisniku.

Wurt je skup jer najslabija aku bušilica bez opreme košta 1200 kn, plus najslabija baterija još 600 ili 700 kn, plus najjeftiniji punjač 900 kn. Što znači da je skuplji i od boscha i od makite i drugih s tim karakterstikama.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,379
... Wurth je skup jer najslabija aku bušilica bez opreme košta 1200 kn, plus najslabija baterija još 600 ili 700 kn, plus najjeftiniji punjač 900 kn. Što znači da je skuplji i od boscha i od makite i drugih s tim karakterstikama.
Razlog mi nije baš jasan.
Wuerth je trgovačka marka (poput Schrack-a u elektromaterijalu), koja prodaje sve i svašta, te djelomično rebrandira tuđe proizvode.
Ne znam zakaj bi netko kupil njihov (recimo to tak "no name") proizvod za veće novce od dugo poznatih marki, specijaliziranih za električne alate.
Ne sumnjam u kvalitetu, već nije "ime" za električne alate.

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Ako je baš potrebno mogu naći linkove s cijenama drugih proizvođača i zaljepiti ih ovdje.

Ne znam koji je razlog ali cijene su takve...

Dosta ljudi koji su radili vani na baušteli je fascinirano Wurth baterijskim alatima, valjda postoji razlog zašto je to tako...

Primjer je moj udarni ključ koji u Wurthu ima cijenu cca 1000 eura a isti taj crvene boje s imenom Milwaukee (koji je radi i crni s natpisom wurth) košta cca 500-600 eura :)....

Napisao sam već da je zadnja serija baterijskog alata baš wurth. Nije neki drugi proizvođač u crnoj boji.

Posljednje uređivanje:

spawn

Član
Tu od
24 Tra 2022
Poruka
35
Razlog mi nije baš jasan.
Wuerth je trgovačka marka (poput Schrack-a u elektromaterijalu), koja prodaje sve i svašta, te djelomično rebrandira tuđe proizvode.
Ne znam zakaj bi netko kupil njihov (recimo to tak "no name") proizvod za veće novce od dugo poznatih marki, specijaliziranih za električne alate.
Ne sumnjam u kvalitetu, već nije "ime" za električne alate.

Tako je, Wurth je robna marka koja nema nista svoje, sve im drugi rade.. Ja sam ove godine dobio jedan kombi pun njihovog alata iz Nemacke.. na slici dole je jedan delic koji sam taj dan poneo kod sebe..
Elektricne alate im radi Bosch i Milwaukee i to su jako kvalitetni alati, uglavnom imaju saradnju sa ostalim brendiranim proizvodjacima koji im rade alate i samo se ispisuje Wurth na njima, tako da im kljuceve i ostalo radi Wera, Wiha, Knipex itd..
Njihovi Zebra kljucevi su jedni od najboljih kljuceva na trzistu, kako i sta je uticalo na to, reklama, kvalitet i guranje tih proizvoda jednostavno Wurt je dosta jak, pogledajte samo sudije na fudbalskim mecevima i videcete da nose majice na kojima pise Wurth.. reklama je cudo.. a i alat im je dobar pa eto te pomame medju ljudima, licno znam neke ljude koji samo i samo iskljucivo sam alat od Wurtha imaju i ne zele nista drugo..

Primer jos jedan ima ljudi koji samo hoce Husqvarna mac i lanac i nista drugo to im je najbolje i nece da menjaju, a njima sve radi Oregon nemaju svoj pogon za proizvodnju maceva i lanaca i ako su skuplji od Oregona jer na njima pise Husqvarna..

Prilozi

• 1672855233660.jpg
    1672855233660.jpg
    54.9 KB · Pregleda: 45

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,269
Tako je, Wurth je robna marka koja nema nista svoje, sve im drugi rade.. Ja sam ove godine dobio jedan kombi pun njihovog alata iz Nemacke.. na slici dole je jedan delic koji sam taj dan poneo kod sebe..
Elektricne alate im radi Bosch i Milwaukee i to su jako kvalitetni alati, uglavnom imaju saradnju sa ostalim brendiranim proizvodjacima koji im rade alate i samo se ispisuje Wurth na njima, tako da im kljuceve i ostalo radi Wera, Wiha, Knipex itd..
Njihovi Zebra kljucevi su jedni od najboljih kljuceva na trzistu, kako i sta je uticalo na to, reklama, kvalitet i guranje tih proizvoda jednostavno Wurt je dosta jak, pogledajte samo sudije na fudbalskim mecevima i videcete da nose majice na kojima pise Wurth.. reklama je cudo.. a i alat im je dobar pa eto te pomame medju ljudima, licno znam neke ljude koji samo i samo iskljucivo sam alat od Wurtha imaju i ne zele nista drugo..

Primer jos jedan ima ljudi koji samo hoce Husqvarna mac i lanac i nista drugo to im je najbolje i nece da menjaju, a njima sve radi Oregon nemaju svoj pogon za proizvodnju maceva i lanaca i ako su skuplji od Oregona jer na njima pise Husqvarna..
Daj ako naleti opet takav kombi pun takve robe ponudi nesto tu na forumu...😎

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Sve je to skupo ali mislim da je narandzasti Fein Werkzeug najskuplji od svih. Ja nisam ni znao da postoji ta marka , kad sam dosao u firmu tamo u Svabiji sam to i vidio. Pitam kolegu Gunthera sta je ovo kaze on meni ovo je najbolji alat , Bosch i ostali mu nisu ni do koljena ,25 godina imam 2 brusilice i busilicu(220v) i radim sa njima. Kasnije sam malo trazio i stvarno imaju najjace cijene od svih .

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Et vidis nisam znao ni za njih da postoje dok ti sad ne rece. A cijene su zajebane kako sad vidim.

• Like
Reactions: ZJ

spawn

Član
Tu od
24 Tra 2022
Poruka
35

Prilozi

• 1672868032602.jpg
    1672868032602.jpg
    64.3 KB · Pregleda: 23
  • 2.jpg
    2.jpg
    48 KB · Pregleda: 22

Željac 28

Dobro znana faca
Tu od
8 Ožu 2020
Poruka
1,156
Sve je to skupo ali mislim da je narandzasti Fein Werkzeug najskuplji od svih. Ja nisam ni znao da postoji ta marka , kad sam dosao u firmu tamo u Svabiji sam to i vidio. Pitam kolegu Gunthera sta je ovo kaze on meni ovo je najbolji alat , Bosch i ostali mu nisu ni do koljena ,25 godina imam 2 brusilice i busilicu(220v) i radim sa njima. Kasnije sam malo trazio i stvarno imaju najjace cijene od svih .
Bosch je smeće to se pokvari odmah .
Wurth i bosch jedni od gorih alata .

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,521
Festool, Fein, Hilti, Flex ( specificni alati jako skupi ).. su medju najskupljima generalno.

Od Festoola imam Festool brusilica vibraciona RTS 400 REQ 230V - Alago a od Flexa Flex LST 1503 VR (259.229) - Trutanić - Alat za profesionalce

Najveci je problem kada se desi da nesto rikne, kod nas je jako slabo sa delovima, a kada se izbunare onda su skuplji od samog djavola.. Za veliku Flex brusilicu sam skoro menjao cetkice original su 14 eura 2 komada.. samo glupe cetkice koje su potrosne...
Nisu skupe ako su originalne. Imam nekih brusilica. Sve ide dobro dok su fabričke četkice, kad krene zamjena onda katastrofa. I u servisima su masno bile ali loše. Dve od 700w bošove, otišli kolektori od četkica. A recimo fein 2400w i iskra 2400w još i nakon 20g nisam mijenjao četkice, samo čekam, da vidim kako će to proći.

spawn

Član
Tu od
24 Tra 2022
Poruka
35
Bosch je smeće to se pokvari odmah .
Wurth i bosch jedni od gorih alata .
Ni zeleni Bosch nije toliko smece, a kamoli plavi..
Imam dosta bas i zelenog Bosa mislim da imam jedno 15 alata od zelenog ako ne i 20 komada..
Srafio sam letos jednu ogradu, metalne cevi 30x30mm, pola su bile tankozidne ( standardne ) a pola debelozidne cevi ( vlasnik pola kupio pola dobio pa iskoristio ), i sve sam zasrafio sa zelenom Bosch PSR 18 LI-2 srafilicom koja realno nije za tog posla jer se vodi kao hobi alat, a zasrafila je 180 srafova tu a tek da vidis kako je zahtevna debelozidna cev.. tako da ni zeleni Bosch nisu igracke a kamoli plavi.. Imam i Makitinu sa metalnim futerom ali je jako teska pa postane neugodna za rad kada treba duze da se radi, kao i Wurth 14.4V ali nju stedim zbog baterija..

Uostalom Bosch uvodi najvise inovacija u alate koji ostali kasnije prekopiraju ili prihvate, Bosch je smislio SDS sistem koji su svi prihvatili na busilicama.. Takodje su sada razvili sistem brze zamene ploca na brusilicama koji se zove X-lock a koji ce naravno u narednim godinama svi isto da prihvate i da postane standard kao i SDS..

A o nekim specijalnim alatima i dodatcima za alat, novim mogucnostima necu ni da pricam, koliko toga ima za one koji imaju novca... Najvise inovacija napravi Bosch, to je kao Stihl u testerama, sve su prvi napravili i izumeli ostali samo pratili i kopirali..

Nisu skupe ako su originalne. Imam nekih brusilica. Sve ide dobro dok su fabričke četkice, kad krene zamjena onda katastrofa. I u servisima su masno bile ali loše. Dve od 700w bošove, otišli kolektori od četkica. A recimo fein 2400w i iskra 2400w još i nakon 20g nisam mijenjao četkice, samo čekam, da vidim kako će to proći.

Nisam nista imao od Fein-a ali sam cuo od majstora da pogotovo onaj stari alat koji se proizvodio pre 20 godina je bukvalno neunistiv. Bilo kako bilo sve je skupo i mnogo su nagruvane cene, ja sam za Bosch elektricnu testeru za jednu obicnu gumicu pod uglom od 90 stepeni koja spaja rezervoar za ulje i uljnu pumpu morao da kupim celu pumpu jer navodno ta gumica ide samo uz pumpu i da platim 20 eura a realno ta gumica kosta 1 euro ako ne i manje.. ali na svaki nacin gledaju da ti oderu kozu sa ledja.

Prilozi

• ograda.jpg
    ograda.jpg
    42.3 KB · Pregleda: 19

Željac 28

Dobro znana faca
Tu od
8 Ožu 2020
Poruka
1,156
Bome s svime smo alatom radili.
Baterije jako loše.
Udarni odvijač slab.
Štucer neprecizan.
Laseri osjetljivi svako malo variraju.
Nema više u Njemačkoj više kvalitete rada posla.
Borevi za beton kad kreneš bušiti od wurtha moraš dva puta u nabavku da dan izdrže.
Sve je to dobro ali koliko koštaju ne vrijede.

received_636309447693891.jpeg received_1080757879226859.jpeg

spawn

Član
Tu od
24 Tra 2022
Poruka
35
Svasta.. I bas me zanima na sta ste presli onda kada plavi Bosch ne valja ? Ili ste nastavili da ga koristite..
Oni imaju bas dosta modela, i cesto je razlika samo u slovu ili broju, ne znam sta ste tacno imali, ali meni se od tih pristupacnijih alata najvise svidja Bosov alat.

Sto se tice baterija ne znam sto su lose iz kog razloga..? da vidis kod Makite kada krene da se zakljucava elektronika pa bacas baterije u kantu kao u kos..

Željac 28

Dobro znana faca
Tu od
8 Ožu 2020
Poruka
1,156
Makiti zna otić koja baterija.
A bosch s onim mjenjem glava dok radiš samo otpadne na parket milina.
Mana koliko hoćeš baterija ne stigneš napuniti.
Milwaukee je alat vrh za njih.
U Njemačkoj rade s Bosch alatima samo jer imaš servis i sami dolaze po alat.
I produžena jamstva inače nebi ni oni radili
received_3674747482752911.jpeg

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,696
Kak uvijek imam problem najti na kojem je kotaču metalna kapica a trebal sam popraviti kotač od tački, ključ za iglicu sam si sad napravil od jednog torban šarafa M8 i kapice, zalijepljene Loctiteom:
View attachment 56098
Dobil je i omču za objesiti, pa ga drugi put ne bum moral iskati:
View attachment 56099

Možda ideja bude nekom od koristi :)
To sam si ja napravil još kad sam 15 let imal.
Jebaj ga, prešlo se s bicikla na Tomosa i odma problemi.
Na biciklu su bile problem one gumice na ventilima ali to smo riješavali sa komadičom izolacije od gumenog kabla.... ali to je več druga priča.

Nakon puno let opet je zatrebal taj alat jer je balavec počel gume bušiti i naravno da se onaj stari zametnul pa sam napravil novog, ali se kasnije i stari pronašel pa sad imamo dva.
U ono vreme nije bilo nekih finih ljepila pa sam ja na otrgnutom ventilu oštetil navoj i to je držalo da se kapica ne otpusti.
Za ovog drugog sam koristil šaraf finog navoja koje je nasilovan gore pa nije trebalo ljepila, a vjerujem da bi tak i kod tebe držalo jer vidim da je grubi korak ;)
Desni je stari alat, a lijevi novi i oba su sad na sigurnom, Nema šanse da se zagube.

• Like
Reactions: ZJ

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,696
Riješavam se parkside alata, stigle su zamjene za crnu i zelenu aku bušilicu Parkside.
Moj sused je isto presretan sa sa fakersajd alatima.
Udarni odvijač je tri puta vračal u Lidl i navek ima novoga 🤭

Najnoviji postovi

Na vrh