• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Kad smo kod mjernih instrumenata, nedavno sam prvi put mjerio sa mikrometrom koji mjeri u mikronima. Ima skalu za mikrone. Ne samo stotu, bas mikrone. Jako zanimljivo je bilo sa tim malo cackat. Iako kolega to uopce ne koristi, ima one ide/ne ide kalibre, o kojima je cini mi se plus gore pricao. Sve na ruku i osjecaj, al to je iskustvo. I da, nisam bio sposoban dobro izmjerit, uvijek malo nahero. :hahah:

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,856
Naletio u lidlu na parkside kopiju dremela. 160w. Pa ajde uzeo za 30 eura jer mi je dremel otišao u vječna lovišta.

Jel valja to čemu?

Ne koristim baš često ali nekad zatreba. A nije mi se baš davalo neke novce opet jer ovaj dremel nije puno radio a opet se pokidao kao da košta 30 eura 😂...

Računam si 3 godine garancije za 30 eura nije loše.

Ovakav pfbs 160

1675205591227.png

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
894
Taj ide direktno na 230 V ili prvo ide na vanjski trafo? Ja imam ovu verziju s trafom i to je jako slabo, daaaleko od pravog Dremela, ali ajde, posluži svrsi, samo treba strpljenja.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,695
A, kaj je žena kupila ......... za revanš?
Bili smo neki dan i odabrali, a meni za oko zapelo ovo.
Potplatil sam svoju prezimenjakinju tobleronama (kojoj se ovim putem zahvaljujem kaj mi je popust složila) da isporuka može tek sutra.

Revanš (jezikovu juhu, umjesto kave) bum dobil kad skuži ovo u radioni.....

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,856
Taj ide direktno na 230 V ili prvo ide na vanjski trafo? Ja imam ovu verziju s trafom i to je jako slabo, daaaleko od pravog Dremela, ali ajde, posluži svrsi, samo treba strpljenja.
Direktno na 220v.

160w. Jači od mog dremela 3000. Po papirima naravno.

Nisam htjeo verziju s vanjskim trafom upravo zbog snage.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,695
A kaj je ovo desno gore v kutu? 🤔
Zaboravih ti napisati, baci oko i na ovo u lijevom kutu ;)
Do sad sam imal takve home made ali sam naletel na ovog pa sam ga zel. Puno puta dobro dojde, bolje nego zglob ;)

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Mislio sam pljucnut na unior imbuse. Mi na poslu, moramo jako i brzo stegnut vijak. E sad, 250 puta po smjeni je prosjek, puta 3 smjene je 750 puta po danu i izdrži nam cca 3 tjedna na istoj originalnoj dužini. Znamo ga pobrusit kad "obliže". Inače vijci se mijenjaju jednom u smjeni minimalno jer se zaližu sa donje strane glave. Rad u 4 smjene, znači nema prekida u 21 dan- dovodi do 15750 zatezanja i još toliko odtezanja. Kad se ovako pogleda, dobar broj. S tim da neki imaju težu ruku, a i brzina je tu veliki faktor. Ak je brzo, ne stigne uć cijelom dubinom glave vijka i tu ga isto opterećuje dosta. Jel bi bilo boljeg, pitanje je...

Najnoviji postovi

Na vrh