Na Varstroju sam i sam počeo 1994. , i da me nije posal tjeral odustal bi odavno od samoukog varenja, jer s tim vragom variti je bila živa muka.... podešavanje struje s tom beskonačnom vrtnjom kotača, pa težak kak 50 kil betona itd. pa se pregrijal x put pa čekaj da se ohladi jer je izbacil bimetal. Dečki dajte najte biti staromodni i kak velimo u zagorju starokopitni
Sugeriral bi tko želi naučiti variti sam da si kupi neki inverter srednje klase jer:
- je pouzdan, prži svaku elektrodu isto, znači nisi ti lud i izluđen jer misliš da neznaš nek te ŽNJ klase aparat zajebava -> kinezi to vole raditi
- interminencija, pali i radi elektrodu za elektrodom, rijetko se to pregrije
- lagan je za prenošenje, ja recimo hitim svojeg na ramu, imam ruču pa po lojtri na konstrukciju, nekoliko kila ima...
- ima dijelova a ne kak za kineze pa ode matična ploča ba bacaš u kantu za smeće i to onda kad ti najviše treba, a baš nemaš vremena, a krepal...
samo je stvar dati nekoliko stotina €, a tu rate rješavaju stvar... no kako tko hoće...
Od tih invertera sam samo mijenjal na IGBT-e na aparatima koji su odradili sito i rešeto, bili takvi da neznam kaj ih skup drži, a radili i rade nakon zamjene IGBT, nove paste, dodatka kojeg ventilatora itd.
Niko ne piše ništa o Proinstal dupli puls MIG MAG MMA 200A dali ga je neko kupio ili probao.
Bježi od toga, kinesko smeće upakirano ispod hrvatske naljepnice. sranje kak i svaki kinez, gazda ima puno skladište i radionu rasipanih, popravlja on to, i jedan moj je tam nekoliko tjedana tamo, ali preskupo je meni svako malo hodati tam u okolicu zeline
Po meni ovo nisu neki novci:
TELWIN aparat za zavarivanje TECNICA 188 MPGE 150A 816212 *Novo, tvorničko jamstvo* DOSTAVA za cijelu RH 28 kn
www.njuskalo.hr
A aparat solidan za početnika
Ja imam prethodnika ovoga, Heavy duty 236 HD, ispalil je tačke elektrodi, kod mene i najmanje, prošao je posudbe, dva šogora, tast, susjedi, prijatelji koji imaju bravarsku firmu:
Aparat za zavarivanje iz serije XT = eXTremnih karakteristika + reducirane težine i dimenzija: - s anti-shock bumperima za zaštitu protiv udaraca - s metalnom ručko
www.tena-g.hr