• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
a znaš kak se kaže , škrti dva put plača

Puknuti, pa to svatko moze zamijeniti. Nije to nikakva mudrost na traktorima to isto delam 25 let, samo je tu kod auti problem marketinga ivptomocije da nesmes biti u servisu radi sigurnosti. Kakti. Vis kak ZJ kaze za marketing... ide on jos brže evo ti primjera ajfona... to ti sve objašnjava.

Znam da ti to ne pase kak ni jednom mehaničaru al da me odere za 500 kn za pol vure posla ne fala. Svaka čast kad se mijenja nesto kompliciranije onda nejdem ni blizu ali ovo?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
dal zna netko , dal zna netko ..pitalica

koliko struje povlači ova lidlova 20V pri punoj snazi?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
ZJ i Abarth lijepo ste izmijerili lijepo objasnili no meni to liči na onu na plotu piše pi.ka ali to nije stvarnost :icon_lol:.

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
501
Google veli da su svi u pravu u vezi baterija .
Ak im dižeš napon raste kapacitet ,nekakvih 70mv daje deset posto više kapaciteta pa dok ne izbije bijeli dim. Samsung bi mogel više znati o tome.

S druge strane puno brže pada trajnost ,odnosno broj ciklusa sa povečanjem napona za samo 10mv pada na pola.

Več smo to vidli negde, smanji kubikažu ,digni okretaje .

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Dok mi neko ne dokaže na točno takvoj bateriji da nisam u pravu su mi sve izjave gugl majstora ko sneg prošlog leta.Slike gore su stare jer su več bile koje leto nazad stavljene na forum tak da bez veze toliko pisanja i kontra dokazivanja jer ne drži vodu.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ode i ova tema u k...c krasni vi i vase uvijek nekakvo prepucavanje i mestri od gugla i neznam cega ja mislim da tak detaljno nikog ne zanima jer svi kupujemo da je jeftinije da sluzi sto duze i ima puno garancije jer ako i rikne nek rikne pod garancijom!!
Ako nisam u pravu nek moderatori obrisu moj post nek me i kazne ako treba al onda brisite i ostale nebuloze i kaznjavajte hocete neki forum kak se spada a svaki dan u nekoj temi neko nes usere!!

rudamaca

Aktivni član
Tu od
6 Ruj 2007
Poruka
501
Nemoj odma na svađanje,meni je ovo interesantna stvar iz skroz drugog razloga nevezano uz konkretni alat,a kad je več u toj temi rasprava u tom smjeru...

Znači li to da bi se mogla 18650 3,6-3,7 baterija nafilati na veči napon i kapacitet (recimo da mi treba za nekaj) korištenjem druge elektronike pa makar preživi samo 50 ciklusa ili bu jedini efekt požar?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
fučkaš majstore koji znau kaj hoče , s njima forum ima problema ..nemreš ih zadovoljiti s dvije -tri brike .

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Svaka se Li baterija puni na oko 4V. Nazivni joj je nakon 3,6 ili 3,7V.
Evo izmjeril sam napon i Ryobi bateriji 18V 4Ah: 20,4V bez tereta.
Lijepo je Puknuti rekel: paralelnim spojem povećava se kapacitet, a serijskim spajanjem (istih) članaka se podiže napon. U oba slučaja spremljena energija je ista.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
A ne ne ne .... puknuti ... Ajde MENi objasni kak bi ti bateriju tsk punil ? Napon seriski, a kapacitet paralelno !?
Živo me to interesira ?!!

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ja sam reko da tak može doči do napona , odnosno kapaciteta ...do punjanja još nismo došli , to bude kad se baterije isprazne

dohtor

Član
Tu od
9 Lis 2011
Poruka
216
ahhh te baterije....

još kad bi se znalo da Li bat ima malo više podvrsta....

i da ovisno o kemiji koja je unutra imaju takav nazivni napon....

i da ih ima koje se mogu punit i koje se ne mogu punit....

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
E moj puknuti .... nikaj ti nisi rekel. Ja samo tražim objašnjenje kak se može to kaj si ti napisal !? Al nema objašnjenja pa se mičem od ove rasprave.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Nemoj odma na svađanje,meni je ovo interesantna stvar iz skroz drugog razloga nevezano uz konkretni alat,a kad je več u toj temi rasprava u tom smjeru...

Znači li to da bi se mogla 18650 3,6-3,7 baterija nafilati na veči napon i kapacitet (recimo da mi treba za nekaj) korištenjem druge elektronike pa makar preživi samo 50 ciklusa ili bu jedini efekt požar?

volti u seriju a kapacitet paralelrno ..pa si siguran
koji dio ne kužiš , ruda maca je tražio veči napon od pretpostavljam 4 V i kapacitet ..a to se najednostavnije dobiva spajanjem baterija u seriju ako želiš više volti ili paralelno ako trebač veči kapacitet

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
AAAA sad je već jasnije ! Hvala i isprika kolega puknuti !
Al ono kak si napisal nakon teksta rudamace ( spomenuto je filanje ) nikak mi nije bilo jasno. A u struci mi je malo .

Na vrh