• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Jučer sam bil u Ptuju. Išel sam gledati usisavače za pepel i usput u Lidl. One akumulatorske šraube za 50 eura nije bilo. Kupil sam punjač baterija, punjive baterije, krune za veće rupe i plastičnu kutiju s pregradama za sitnice.

mrga

Dobro znana faca
Tu od
8 Pro 2010
Poruka
1,754
Usisavače za pepel? Imaš ih u keramixu u krapini ali plastični motor.

No ja tražim neki s kojim bi mogal pobrati i ak je nekaj užareno... jel zna netko gdje najti takav alat? Imam pirolitičku makinu i vuče mi prema dolje i između ostalog žeravicu rasipa svugdje kad idem čistit....

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Napokon se našla ova sa dve brzine da je potpuno ispravna i odlično očuvana kao nova.Več prije sam imo dve ovakvi na brzine ali nikako sastavit jednu ispravnu.Samo sa reostatom i bez brzina su dve ispravni pa če sad otič od kuče.Ni ova nova sad nije top model jer ji fali levo-desno vrtenje tak da jednom se mora nač i takva da ima sve te funkcije.Sve u kutiji je sad u top stanju kako mora bit.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,621
Zakaj su nekad znali napraviti kofer, a danas ne?
Svi novi, koje sam videl, nemaju mjesta za normalni smještaj kabla, nego je odmah na izlazu iz bušilice savinut pod 90°. :(n):

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Končano je i došao set gedora s prihvatom 1", unior, ključevi od 46 do 80, vrhunska kvaliteta.

Dosad je bio najveći set NEO tools (kvaliteta u razini uniora, čak mi se čini skoro isti alat, izdržao je svakakva silovanja i još nije ništa puklo niti je savinut, tako da je stvarno kvalitetan) od 22 do 50 s prihvatom od 3/4" i stvarno izgleda mizerno u odnosu na ovaj set.

http://www.uniortools.com/?doc=29620&prod=21625

VuckoH

Član
Tu od
11 Svi 2015
Poruka
618
Koliko je ovaj uniorov set ?

Ja sam uzeo za 400kn na jakuševcu colov set samo od 22 pa na gore ima i i masivnije malo izgledaju račne i nastavci ali još ga potrgat nisam uspio.

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
To što ti pišeš od 22 nadalje (najčešće do 50 ali ima i do 65) je prihvat 3/4", ovaj set na slici je 1", a njegove dimenzije su od 46 nadalje (neki proizvođači počinju i od 41 a idu najćešće do 80 makar postoji i više).

Vucko koji je proizvođač tog alata ?

Cijena 3/4": 24500 kn, http://www.comet.hr/shop/proizvodi/197mb2-kljuc-nasadni-34-garnitura-22-50/

Cijena 1": 4556 kn, http://www.comet.hr/shop/proizvodi/199-kljuc-nasadni-1-garnitura-46-80/

Imam obje garniture i ove s prihvatom od 1" su puno masivnije.

Najveći nasadni ključ koji sam vidio ima dimezije 150 mm, a prihvat mu je 1 1/2" (col i pol)

Posljednje uređivanje:

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
VuckoH, jel mi možeš izmjeriti koliki je onaj četverokut za prihvat gedora ?
I od koje do koje dimenzije imaš gedore u setu ?

Ovo što si poslao nisu colove gedore već 3/4".
Dok pričamo o ovim colažama pričam o dimenziji prihvata, a dimenzije nasadnih ključeva su metričke.

Ako nasadni ključevi idu od 19 do 55 onda se radi o prihvatu od 3/4".

Za nasadne ključeve prihvata 1" kreću brojevi od 44.

Ponekad se daju naći kineski setovi koji su kombinirani sa 3/4" i 1". Ali je račna ovdje s prihvatom 3/4" i redukcijom na 1".

PS
Ne svađam se već želim riješiti tu dilemu.

Ako je dimenzija četverokuta na račni 19x19 mm onda je prihvat 3/4", ako je prihvat 25 x 25 mm onda je prihvat 1".

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Evo ja danas udomil jednu brusilicu Bosch GWS14-125C za pristojne novce.

I glodala za skidati zavare :)

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
ZJ, plavi Bosch 1400 W, i ja sam jednu takvu nabavio, čovjek se razbolio dobio peacemaker pa sam po dobroj cijeni uzeo 5 malih brusilica (3 plavi bosch i 2 stare iskre - nepoderive), kolega je uzeo odmah dvije sebi... Nepoderivo

Po meni su fi 125 male brusilice puno bolji izbor od fi 115.

Jedino je teško raditi s ovim velikim modelima od 1400 W jer su dosta teške. Pa nakon dugog vremena boli ruka.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ne, nema kofer :)
Sad imam ukupno 5 malih brusilica (od toga dvije Iskra) i 3 velike Boschove.

Ima još jednu takvu 14-125 i jednu 15-125. Ove moje dvije imaju regulaciju okretaja, do ova, novo kupljena, ima samo soft start.

Aag, koliko te ispala cijena po komadu?

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
štea da nema kofer , bu prašina išla po njoj

samo da vam kažem , iskra .. nije nepoderiva

daleko je to do njemačkog standarda , završne kontrole itd.

Posljednje uređivanje od moderatora:

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
3/4 cola su te s linka, a vjerovatno i te Vuckove. Vecinom od 19-50 idu. Cijene su od 50€ pa do 1000kn ako pise npr. topex na njima, mada su sve iste.

Na vrh