• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,429
Nemaju smjer jer bi taj klip klap ispadao pa bi bilo možda i opasno. Smišljeno je da imaš samo jedan motor koji će biti iskorišten umjesto deset koji će stajati. Ovaj brus na njoj je deset puta snažniji od onog što možeš kupiti danas.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk


Evo dokaza da postoji klip klap sa oba dva smera vrtnje.Vidi se i po prihvatu na koji se našrafi glava da ima rupu sa levim navojem koji osigurava glavu pred odvrtanjem kad vrti u levo_Ova me malo hebe jer pod malim gasom radi lepo a kod obrtaja počne iskrit i malo dimit.Težko je nač ovakav model da bi dobio rotor i stator.Modeli su si slični ali rotori,statori različni i spirale na rotorima su leve i desne tak da je težko napravit kombinaciju koja bi radila.Razlika je i u smeru vrtnje rotora,modelima sa menjačem se rotor kontra vrti od modela bez menjača.
 
Posljednje uređivanje:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,955
Zakaj pa samo sem mislil , buduči da je tata pravi majstor a ti ne stigneš a ima i ona o jabuki i stablu (ja očekival zahvalu a ne po glavi stanovnika ) :icon_scratch:
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
čekaj samo da naučim delat sekiru ....

btw , dobio si zahvalu , zaslužil si i po glavi
 

maestro91

Član
Tu od
9 Pro 2014
Poruka
48
Kupio sam jučer ovaj set u lidlu. Danas sam malo isprobao bušilicu i ubodnu pilu. U ruci dobro leži pogonski dio, djeluje kompaktno te je dosta težak. Kad sam ga uključio malo me neugodno iznenadilo poveće iskrenje te vibracije. Danas sam negdje pročitao da je to normalno za Parkside pa ako ima neko njihov alat nek komentira. Izbušio sam par rupa u drvu i čini mi se ok. Onda sam uzeo par šarafa za drvo te spojio par komada suhih dasaka. Treba stavit u 1 brzinu i odabrati max. moment te onda stegne do kraja. Za rad s ubodnom pilom trebati ću se malo priviknuti jer kad se spoje pila i pogonski dio dobije se dosta izduženi alat. Ali nju neću koristiti za neke precizne radove. Znam da to nije profesionalni alat, ali mislim da će me poslužiti neko vrijeme uz malo pažnje i održavanja budući da mi treba samo za povremene hoby poslove. Zanima da li bi bilo dobro staviti neke masti u pogonski dio di se stavljaju nastavci alata jer je suho, a na nastavku bušilice gore na preklopci 1. i 2. brzine izašlo je malo nekakve bijele masti ? Toliko za sada.
 

imt33

Član
Tu od
24 Ožu 2016
Poruka
52
Gdje god imaju pokretni dijelovi trebalo bi podmazati posebnom mašću. Pod pokrenim dijelovima se podrazumjevaju zupčani i pužni prenosnici. Ja kod sebe koristim običnu litijsku jer su alati već stari.
 

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,429
Opet nedelja i ja dopodne na lovu.Ulovio dvoglavog zmaja i njegovog mladog.Starog sam rasturio i pregledo utrobu kakva je i sastavio nazad.Diagnoza baterija kaput ostalo ok.Ide u stalažu pored iskrinih modela za gledanje.:icon_rofl:
 

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Uuu, fein je dobra roba, mi smo nedavno uzeli na poslu njihovu magnetnu bušilicu, laganih 12000kn.
 

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,734
Je li ona prva s lijeva za vijke ili mi se tako čini?

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
danas sam si od jada moral napraviti jednu stolnu brusilicu ..bila je opcija to ili popizidi sterat sve u 3pm


Ispalo je kak je ispalo , pomogel mi je jedan forumaš s jednog drugog foruma jer je bil sumnjičav prema ispravnosti motora ( vjerojatno je planiral dabu dobil zabadava ) .

odmah je pal i nastavak za brušenje svrdla .

još štitnik , oklop i prekidač ..pa mogu i po atest ..inače motor je od el .kosilice ..

jebi ga nije makita i nema kofer pa bu morala malo i za nekaj poslužiti a ne samo za policu .






how do you print screen
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
Malo pošto nisi zval na degustaciju :tongue::icon_fU:
gdje kada , koga ..budi određen da te ja ne odredim

bajdevej , ja mislim da onaj alat od @kiraja ima moment toliko koliko se gura ..inače preskače ...?..volio bi da sam razjasni
 

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Može li još koja sličica tog nastavka za brušenje burgija?
Povoljno sam nabavio dobro trofazno tocilo, ali nema ništa od onih zaštitnih elemenata i oslonaca, pa bi nabudžio nešto slično da onu gomilu oštećenih burgija vratim u upotrebu. :)
 

Najnoviji postovi

Na vrh