• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,145
Idealno bi bilo 500 - 550 okr/min, i ako bušiš sa ručnom bušilicom min 800 - 100 W snage.
Ajd ti to malo pojačaj barem na 800. Na 500-550okr bušim fi20-fi30!

Poslano sa mog Lenovo K10a40 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,896
Nemaš se baš s čim hvaliti :)

Moja stupna bormašina ima prvu brzinu od 90 o/min i na toj brzini bušim sve iznad 8mm, lijepo i polako.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,954
Nemaš se baš s čim hvaliti :)

Moja stupna bormašina ima prvu brzinu od 90 o/min i na toj brzini bušim sve iznad 8mm, lijepo i polako.

Lako tebi kad imaš vremena za lijepo i polako :icon_thumright:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,896
S borerom je išlo :)
A s borštangom i fi 100. Ak ne vjeruješ, bum ti pokazal kak ide, dok dojdeš idući put.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,896
nosač noža, kao za glodalicu, s kojom se ravna glava motora.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
9,263
Meni je kolega pomoću te borštange i styria noža nedugo napravil u PC 100x40x2 rupu fi 77 na maloj stupnoj bušilici. Bilo je gotovo u trenu, bez ikakvih problema. :)

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Planiram kupiti akumulatorsku bušilicu koja će mi trebati za jedno 400m2 gipsanih ploča i profila. Što se isplati uzeti? Btw, možda ima netko "bičikletu" za plafon?

Propali Poluprivrednik

Iskusan lik
Premium
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,973
Po meni se isplati uzet bilo šta, al' da ima Li-ion bateriju i po mogućnosti 2 komada tako da dok šrafaš s jednom, druga se puni. Taman bi u cca. 60 min skurio jednu bateriju, dok otprilike toliko treba drugoj da se napuni.

Sve je to sad same shit, jer se sve pravi u Chini. Evo ja uezo štilovku prošle godine, nedavno našao deklaraciju u plastici i čitam, a dolje sitnim slovima veli: 'Made by Stihl in China'

Tako i manje više sve firme imaju pogone tamo i sve se štanca na istu foru, samo se pakuje drugačije, ovisi za koju zemlju i koju firmu.

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
Planiram kupiti akumulatorsku bušilicu koja će mi trebati za jedno 400m2 gipsanih ploča i profila. Što se isplati uzeti? Btw, možda ima netko "bičikletu" za plafon?

http://www.alatzasve.rs/nastavci-i-bitovi/205-bitovi-sa-granicnikom-za-gips-2-kom.html
koju god uzmeš, ovakav bit s graničnikom nemoj zaboravit

radio sam "par" kvadrata knaufa, i mogu reć da ni jedna aku nije kao ovaj stroj...
http://www.njuskalo.hr/rucni-alati/makita-knauf-oglas-20982738

ali ako imaš samo tih 400m2, glupo je da ti stoji kasnije, ipak aku koju možeš za više stvari koristit...

Najnoviji postovi

Na vrh