• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

mikula

Aktivni član
Tu od
5 Ožu 2008
Poruka
348
Kaj ti nebi bilo jednostavnije ubaciti unutra Li-Ion baterije, mislim u stare makitine. Ja sam na bivšem poslu u stari black deckerov versapak ugradil a tam je dosta kompliciranije jer se nemre ubaciti i BMS pa treba vaditi bateriju van za punjenje.


U tim Parkside baterijama je pet komada 18650 2000 mAh, i ako ideš kupovat kod nas došle bi te cca 200 kn s time da bi bile 3000 mAh s max strujom pražnjenja 30A ( LG HG2) a na aliju 13,5$ te iste s dostavom. BMS na aliju košta oko 1,5$ s dostavom
 
Posljednje uređivanje:
  • Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,627
Ne bi bilo jednostavnije, iz preko nekoliko razloga.
1. cijena. Ova kompletna baterija košta 129kn (2Ah) ili 222kn (4Ah), znači s 5 ili 10 članaka. U kućište originalne baterije ne bi stala 4 članka tipa 18650. Osim toga, bila je zalijepljena, pa sam ju moral raspili da ju otvorim.
2. punjenje. Gotovi originalni punjač košta 50-tak kn, a imam ih 4.
3. unifikacija. Iste baterije koristim na još tri alata, pa čemu komplicirati s još jednim punjačem i nekompatibilnom baterijom.
 

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,734
Mala upadica, ja sam prošle godine "kemijao" s par komada AKU bušilica, pa baterija sim, pa baterija tam, pa adapter, pa punjač, pa sam sve dal dečkima (unucima) igrajte se i na kraju kupio novu bušilicu 2 kom baterija i nekoliko godina garancije. Dojadilo mi je.

Kolega ZJ još uvijek ima ogromnu dozu strpljenja, (znanje je neosporno, uz to mlad je i tako treba (y) ), a ja sam moje doze sa strpljenjem za takvo što definitivno ispraznio. :)
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,627
Kolega @plus
Imam ja još upotrebivih bušilica, ali mi je ovu žal baciti. A i izazov, jer sam još uvijek dijete (u duši, a i roditelji su mi, fala Bogu, živi ;) ).
Mi stariji, još uvijek SSM u duši, neke stvari radije popravimo nego da bacamo u smeće.
Puno se toga u životu ne isplati, nekad ni živjeti, ali ipak se borimo i živimo i dalje.Ionak bu uskoro došlo vrijeme da bum sve rasprodaval...
 

hotela

  
Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,262
Kolega ZJ,ja te razmem,nema veceg zadocoljstva od onog kad uspijes u namjeri.Uspjeh je najvece zadovoljstvo:p,ktomu netreba zaboraviti cuvanju majcice prirode,mnogi,mnogi... pa cak i od nas su to vec nazalost odavna zaboravili.
Ti si dobar primjer da uvijek ima drukciji put od ovog novog normalnog,proklete globalizacije. (y) (y) (y)
 
  • Like
Reactions: ZJ

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,441
Testiraj ga u nekoliko točaka!
Kako?

Uzeo sam ga od covjeka koji ga je uzeo u njemackoj prije cca 25 godina pa je valjda necemu. Ne treba mi puno pa ce valjda posluziti. Nisam ga puno platio, a ni ne trebam ga puno
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
28,975
Taj ključ na 10 kila laže barem kilu ako ne i dve. I ako se ključ pokuša provjeriti na opisan način kut između tereta i alata mora biti 90 stupnjeva.
Za po doma je preveliki ključ, po mom.

Obavezno ga moraš nakon koristenja raspustiti jer ako ostane stegnut dulje vrijeme više nije točan.
 
Na vrh