• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ovako, kako je sada da i za skidanje brtve (iz utora) na karburatoru i slično.
Ali za što se još koristilo kao šilo?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Nikad je možda preteška riječ, ispravno bi bilo vrlo rijetko ;)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Lijevo je struga za skidanje kore, desno me podsjeća na "krajcmasl" za kopanje utora za pante na stolariji.

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Desno je upravo to, a lijevo je alat sa kojim se struže izgoreni dio unutrašnjosti pri izradi bačve, kad se u njoj loži vatra, a vani poljeva vodom i dužice stegnu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Meni se čini da treba tovara (magarca) kupit. To svaki dalmoš ima, a znamo zašto ga ima 🤭

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
Za ljevu alatku bi ti kupac Kupljenec mogel biti.... on traži meštra bačvara pa možda krene sam u izradu da bi proizvod ispal po ps-u i njegovim željama
Onda bum spremil tu alatku u ulje da ne zahrđa, jer dok bačva dođe na red.......... :p
Meni se čini da bude i bačva došla iz Francuske. Domaće budu samo stupovi i žica.:geek:
Ja mislim da bu vino stiglo u prahu, najlonskoj vrećici od 5 kg!
A ja sam dogovorio kupnju bačvice, samo moram ići po nju!

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
2,911
Lijevo je struga za skidanje kore, desno me podsjeća na "krajcmasl" za kopanje utora za pante na stolariji.
Samo kaj više nema ni takvih panti, a kamoli alata. U radioni tata ima električnu tu kopačicu, al zadnji put sam ga videl da je s tim radil pred 16 godina. Kaj ćeš, više se ne rade takvi prozori

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Onda bum spremil tu alatku u ulje da ne zahrđa, jer dok bačva dođe na red..
Nemoj u ulje tako ti svega, pojelo bu ovo malo ruzine kaj još drži to sve skupa u hrpi.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Dali tko od forumaš zna tko bi mogel napraviti sita za čekičar sa kvadratnim rupama,ili ako tko zna tko bi imal CNC štancu .Ako nije u dobroj temi neka moderatori nađu odgovarajuću temu

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Dali tko od forumaš zna tko bi mogel napraviti sita za čekičar sa kvadratnim rupama,ili ako tko zna tko bi imal CNC štancu .Ako nije u dobroj temi neka moderatori nađu odgovarajuću temu
Kolike rupe? Ak je 10x10, može Elektrotehnika, negdje do 2mm debljine.
Preko toga ti mogu bilo kaj izrezati laserom bilo koji oblik ;)

Posljednje uređivanje:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Jučer sam malo više koristio "cvik cange" , demontirao sam vanjske božićne lampice, koje smo bili fiksirali s puno PVC vezica. Uzeo sam nove Lidl, na slici crvene s lijepim PVC ručkama. Cvikale su kao da gnjavim žvakaču gumu, niti jednu vezicu nikako. o_O(n)
Onda sam otišao u garažu po stare, stare 40 godina respektabilnih, s furde, Unior i za čas sam sve poskidao. (E moj narode, je novo, je lijepo ali ništa to ne valja, to je moje skromno mišljenje...) Imali smo UNIOR dok smo bili mi mladi...
IMG_20220107_121821.jpg
IMG_20220107_121846.jpg

Perko

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2020
Poruka
407
Struga... a kak se to zapravo zove?
Meni se čini da bu vino v lagvu došlo iz Francuske...manje vremena treba čekati ;)
Kod mene se to zove otka

Prilozi

• 20220108_103102.jpg
    20220108_103102.jpg
    27.1 KB · Pregleda: 32
  • 20220108_103047.jpg
    20220108_103047.jpg
    25.8 KB · Pregleda: 32
Na vrh