• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,714
Kuna je Hrvatski novac, uvijek bila i uvijek bu.
Ovo kaj sad koristimo, je tuđi novac... za mene nužno zlo, koje, nadam se ne bu potrajalo, jer se već na početku vidlo koliko nas osiromašuje

Sve vrijednosti računam u kunama i uvijek budem.
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Šta ima toliko vrijedno u ovim drkavim Hirschmann pravokutnim sklopkama? Ja mislio da mi to prdnilo na kombajnu pa išao vidjeti koliko koštaju i ispadne da to jedno gov*o košta 300+€, a unutra 3 šarafa, 3 stopice i 3 jebene mesingane pločice s navojem... Tko tu koga jebe?
IMG_20230612_175228.jpg

No ugl, očistio i sastavio, ali problem je negdje u kompletnoj struji na kombajnu, kako nikada kod prijašnjeg vlasnika nije garažiran, kontakti su lepi, hrđavi.
E sad, problem je kad spojim tamo neki đek, koji je za pitaj kurca šta, a hrani neki nebitan pol na prekidaču ruke za kipanje, kad ga uštekam izgubim struju na prekidaču vršalice, kad ga ištekam, struja se vrati.
I onda, kad je uštekan, imam struju na dobavnom polu prekidača vršalice, ali čim je stavim u položaj da radi, izgubim struju, čim ištekam taj đek, struja se vrati i prolazi kako bi trebala kroz prekidač vršalice.

To bi bio neki loš spoj ili se negdje dirka s masom?

Budem se malo s tim zajebavao, pa mi treba koja smjernica jer baš ne pamtim kada radim struju šta se kada i zašto dešava jer nisam bap nešto zagrijan za struju.

Ako ne bude htjelo fercerati i ne bude mi se dalo peovlačiti struju nanovo zbog kratkog roka do žetve, budem palio ručno i dobro...
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Ne boj se, znam te prozirne s ledicom 😘

Samo me zanima šta je toliko skupo da košta 300€ bog ga mazo, najobičniji držač stopice ako mene pitaš...
 

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,346
Moram pogledati po koliko ih mi kupujemo u firmi ali to je par eura cijena, ne znam od kud je kolega ali ako treba i pašu konektori mislim da ne bi trebalo biti problem riješiti par komada.
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Ma mislim, sprdačina tražiti tolike pare, bivpi gazda mi je rekao da je to njima otišlodva puta i da je bilo cca. 150€ komad.

Nije greda za nabaviti, već ću se snaći, ali ako si dobar duh, pomoć ne odbijam hahaha Okolica Vu. 😉
 
Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,422
Jebo(bi) te, pa to vrijedi više nego cinčan inox 🤣🤣🤣

Sad ne znam koga da više volim popa s konektorom ili kapetana bez sidra 🤔😜😂
 

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,774
Ja znam da se u godinama "prije rata" bila pojavila nestašica "konektora".
Ovo kaj muči forumaša @AirBoX je nešto "tretirano" kao rezervni dio. Vidio sam jučer kako je kolega nastojao opisati "zapažene simptome, probleme". Solidno je zapazio, ali meni koji ne poznajem taj stroj je i to nedovoljno "za korisnu defektažu". Opis mi sugerira svašta, možda problematika nekakvih elektroničkih kartica, a možda i samo puno korozije i loše vodljivosti.
U cijelom svijetu je najteže pratiti i osigurati sav taj spektar sitnih komponenti.
PS
Od višednevnog spavanja jedva tipkam prstima i oni su mi jako zaspali 😖😥

I moram naglašeno pohvaliti inovativnost kolege u izradi dodatne elektro instalacije, odlično mu ide.
 

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
27,714
Jučerašnji ulov (za ~250kn):
- MEBA šubler, gotovo novi
- Rajber 18H7
- gevindboreri za slijepe rupe M10 i M5
- prstasto glodalo 3-perno Φ12 novo
- adapter SDS PLUS za krunu Φ60 (pukel mi je, a kruna je još upotrebiva)
- rukavice "na cobok" (gratis, pride...kak to već tko veli)
20230616_142201.jpg
 

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,774
@ZJ ti si kupil tokarilicu od @Kapetan_broda_Kupljenec dok se on odlučil za naviganje. Imali ste kupo prodajni odnos, on ti je nešto ponudio, ti si prihvatio. Tako to ide dok se trguje s rabljenom robom. Ili si ti zaista zakinut, pošto forumaš piše takvu sugestiju?
Ako si zakinut, napiši javno. Ja sam prvi koji se nudi, da idemo k njemu da ga pritisnemo i iscijedimo iz njega i zadnju kap Aspena. Nebu on iza toga više delal nered na forumu i tebi štetu, tak da i drugi imaju s tim nepotrebnog posla. Ali ak ti taj vrag ne bu htel dati šublera "koji pripada bojevom kompletu te tokarilice" , ja sam voljan da te smirim i poklonim ti digitalca, kojega sam mukte dobil na dar od poslovnog prijatelja. Eto, ak te zahebo poberi me uz put i idemo ga skupa gutiti, toga vraga je dosta 😜🙃🤓🥂
 

Najnoviji postovi

Na vrh