Ak mene pitaš...
Trimer (i još neki strojevi, kojih za sad nemam) koristi 2 baterije istovremeno i isprazni dvije istovremeno, pa trebaj dva obična ili jedan dupli punjač. Da bi radil konstantno, treba 2 seta baterija. Već par dana kosim z njim i sve više mi se dopada (naravno, u granicama koje može).
Punjači su se prikupljali onak kak je bila prilika. Uglavnom, dupli bi mi generalno bil dovoljan, a kupljen je kad i trimer (jer mi treba za puniti 2 baterije istovremeno). Predviđen je za fiksnu montažu, negdje na zid u radioni, nije baš prenosiv. Dobar je za 4 i 8Ah baterije, iako 4Ah baterije preferiram puniti s 2,4Ah punjačem. Ovaj s 2,4A je najmanji, pa je zgodan za teren, jer stane u svaki kofer.
Smart sam kupil iz radoznalosti, no kad stigne drugi, onda mi dupli bude viška, pa pe na bubanj. Smartu se može odrediti struja punjenja mobitelom, pa može puniti strujom od 1...12A, ukratko sve tipove baterija, tak da mi drugi punjači ne budu niti trebali.
Dakle, ostala budu 3 punjača (2 radionička, za puniti istovremeno po 2 baterije + 1 terenski/rezerva).