Ma znam da ide, znam da drzi, ali znam da se i opasno uvija, jos ko nije vičan . Ja preporucujem svakome ili veće prirubnice ili da sa obe strane stavi istrošene sajbe od 60-70mm, koje drze protiv uvijanja.Ide i drži, ak je šajba dobra.
Naravno da su velike prirubnice bolje, ali ih je više gotovo nemoguće naći u prodaji.
Možeš s vanjske strane, jer ak ju postaviš i z unutarnje, imaš problem s centriranjem... Ja preporucujem svakome ili veće prirubnice ili da sa obe strane stavi istrošene sajbe od 60-70mm, koje drze protiv uvijanja.
Ja imam tu maticu za veliku brusilicu, na malu ju nikada nisam ni probavao staviti. Na maloj završavaju sve potrošene šajbe od velike i tu često matica 'vozi' po materijalu koji se obrađuje.Jel to za sve brusilice mislis ili samo male? 230x1,6 ide na takav prihvat ,maticu ili ?.
Meni ta matica ništa ne znači. Imam više komada velikih , malih. Montiram na svaku brusilicu, reznu, brusnu, lamelni disk, četku, čak duplo sve.
Ovo boldano, a ja sada barem uvijek znam gdje mi je ključ (visi na tabli) - jer se ne koristi. Dok nađeš čekić, kirner, uzmeš ih u ruku udariš, promašiš, udariš ponovno, možda moraš skinuti/stavit rukavice..... maticu odšarafiš rukom u rukavici samo-tako. Izgleda bezveze, ali navikni se na nju i nećeš bez nje više moći..... Meni je ova matica sada na drugoj brusilici i vrijednija je valda i od same brusilice (Iskra dalmacija).Ja za malu nemam potrebu za tim...ima iza onaj gumb kaj se zakoci i samo okrenem sajbu i otpusti se bez problema..jedino na velikoj radim to sa cekicem i kirnerom...nemam kljuc...tj negde imam ali kad trebam.nebrem naci...