• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Iskustva s alatom

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,297
Ide i drži, ak je šajba dobra.
Naravno da su velike prirubnice bolje, ali ih je više gotovo nemoguće naći u prodaji.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
3,563
Ja za malu nemam potrebu za tim...ima iza onaj gumb kaj se zakoci i samo okrenem sajbu i otpusti se bez problema..jedino na velikoj radim to sa cekicem i kirnerom...nemam kljuc...tj negde imam ali kad trebam.nebrem naci...

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,564
Ide i drži, ak je šajba dobra.
Naravno da su velike prirubnice bolje, ali ih je više gotovo nemoguće naći u prodaji.
Ma znam da ide, znam da drzi, ali znam da se i opasno uvija, jos ko nije vičan . Ja preporucujem svakome ili veće prirubnice ili da sa obe strane stavi istrošene sajbe od 60-70mm, koje drze protiv uvijanja.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
31,297
... Ja preporucujem svakome ili veće prirubnice ili da sa obe strane stavi istrošene sajbe od 60-70mm, koje drze protiv uvijanja.
Možeš s vanjske strane, jer ak ju postaviš i z unutarnje, imaš problem s centriranjem

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
1,036
Jel to za sve brusilice mislis ili samo male? 230x1,6 ide na takav prihvat ,maticu ili ?.
Meni ta matica ništa ne znači. Imam više komada velikih , malih. Montiram na svaku brusilicu, reznu, brusnu, lamelni disk, četku, čak duplo sve.
Ja imam tu maticu za veliku brusilicu, na malu ju nikada nisam ni probavao staviti. Na maloj završavaju sve potrošene šajbe od velike i tu često matica 'vozi' po materijalu koji se obrađuje.

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
1,036
Ja za malu nemam potrebu za tim...ima iza onaj gumb kaj se zakoci i samo okrenem sajbu i otpusti se bez problema..jedino na velikoj radim to sa cekicem i kirnerom...nemam kljuc...tj negde imam ali kad trebam.nebrem naci...
Ovo boldano, a ja sada barem uvijek znam gdje mi je ključ (visi na tabli) - jer se ne koristi. Dok nađeš čekić, kirner, uzmeš ih u ruku udariš, promašiš, udariš ponovno, možda moraš skinuti/stavit rukavice..... maticu odšarafiš rukom u rukavici samo-tako. Izgleda bezveze, ali navikni se na nju i nećeš bez nje više moći..... Meni je ova matica sada na drugoj brusilici i vrijednija je valda i od same brusilice (Iskra dalmacija).
Nego jel netko ima Metabo brusilicu, nekada je to bio odličan alat, nemam pojma da li je sada i to kina ili je još uvijek nekakva kvaliteta?

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
3,564
Možeš s vanjske strane, jer ak ju postaviš i z unutarnje, imaš problem s centriranjem
Slazem se da je kod
Većine brusilica tako. Medutim moze konbinacija muskih dugih i ženska duboka. Kod mene tog ima podosta tog pa iz tog ugla tako gledam.

Najnoviji postovi

Na vrh