seljancica70
Član
- Tu od
- 28 Sij 2013
- Poruka
- 126
joj dečki pa kud ste vi otišli a samo je sve krenulo od poticaja:
Neznam dokle će narod trpit izgovore onih koji neznaju, lažu, a vrlo vjerovatno i kradu, jer tako su i oni prethodni radili. Možda bi kuka i motika malo dovele stvari u red ili makar prorijedile kukolj i korov:icon_axe:Vrlo je jednostavno rješenje za neodgovornost političara; potpisuju predizborni ugovor sa rokovima izvršenja i garantiraju svojom cjelokupnom imovinom.Ako su obećano izvršili prije roka dobiju premiju uz plaću, ako nisu odstupaju i vraćaju dobivenu plaću, a ako su napravili štetu-naplaćuje se zajedno s kamatama iz imovine i to je to-bronhi.
nije da branim ovu vladu ali želim vam skrenuti pažnju na jednu veoma važnu stvar koju ću vam probati dočarati u prenesenom značenju:evo ovako-imamo jedno veoma veliko i vrijedno bogatstvo recimo imanje sa farmom,strojevima i svom mehnizacijom,vilu na moru,para ko blata i da ne nabrajam što sve ne.nažalost tom imovinom raspolaže muž sa svojom ženom koji su naslijedili tu imovinu od nekoga i jednom riječju rasprodali sve što se dalo rasprodati osim par sitnica koje nisu stigli.dijete koje su imali bilo je malo,zakonski ništa nije moglo do svoje punoljetnosti ili do promjene u koljenu.e kada je dijete preuzelo brigu sada vidi da od svega što su imali nije ostalo ništa ali ipak želi izgraditi sve nanovo jer ne želi raditi iste postupke kao i roditelji već razmišlja zdravo i na pametan način.e tu sad dolazi do problema.naravno svugdje je najbitnija lova,pa me zanima kako to dijete može recimo u 2-3 godine izgraditi sve ono što su mu roditelji rasprodali,tko će njemu dati kredit kad nije sposoban kreditno za toliki iznos,kako da poplati sve dugove koji su mu ostali od roditelja,kako da ima ženu i djecu još tome da mu bude dosta za sve,kako da si kupi novi auto,kako da plaća režije a dijete ima najbolju volju za sve ovo!?pitam sve vas!!!po mome odgovor je samo jedan a to je da će uspjet u svojoj nakani ali za to će mu biti potrebno duže vrijeme pod uvjetom da nikad više ne dopusti svojim roditeljima da opet vode gospodarstvo jer oni su svoje rekli.siguran sam da je ova vlada sposobna dovesti državu u red ali trebamo biti svjesni da trenutačno nismo u mogućnosti graditi ovo ili ono jer naprosto nemamo novaca a nitko nam ga više ne želi ni posuditi.puno puta i meni se čini kao da vlada ide krivim smjerom,možda i ide ali onda ju treba stisnuti koliko god možemo i reći joj gdje ima prostora za boljitak i bit će nam svima bolje.nadam se da ste me razumjeli ali samo želim da shvatite da bi se samo budala uvaljala u ovo što se uvaljao linić i kompanija,
ne mogu da ne reagiram johabice!1-ja nisam protiv penzija ali sam protiv toga da prođeš 40g i pravac penzija poznam mnogo takvih. 2-čačić ima krivicu zbog jpp ali ti očito zaboravljaš tko je prije bio na vlasti u gradu i zašto je prije nekoliko godina čak i izgorio dio u vijećnici baš sa papirima,koje li slučajnosti a ZNA SE tko je bio na vlasti,sjeti se.3-ti ili si se isto okoristila u prošlosti zahvaljujući ZNA SE opet kome ili ti ne razumiješ neke stvari.4-da se malo našalim,u ovu vladu bi svi mi morali imati povjerenja jer nam je sada jasno da nemaju stvarno više kaj ukrasti zahvaljujući opet ZNA SE "tehnologiji",5-razumijem te prijateljice ali ako ti misliš da ovi danas mogu najedanput promjeniti sve na bolje onda to ne mogu prihvatiti
znam da s ovim kršim pravila foruma jer je politiziranje zabranjeno a i djelomično se odmičem od teme,ali pošto su poticaji dio politike jednostavno nejde jedno bez drugog.Naime htio sam reći da se u potpunosti slažem sa ovim postom člana sdpj-a...istina u cijelom svijetu je zapelo,cijeli svijet grca i posrće pod teretom koji nam nameću spomenute bankarske i brokerske organizacije,ali mi nikako nije jasno da nitko neće prepoznat problem inazvat ga pravim imenom,a to je KAPITALIZAM....dok god vlada kapitalizam u bilo kom obliku to stanje se nemože promijeniti,jer jednostavno u naravi ljudi je da ako imaju priliku da zarađuju oni će to činiti i nije ih briga što neki drugi ljudi zbog tog ispaštaju dok god im je to dozvoljeno.zato moramo shvatit da je jedino prihvatljivo za sve ljude socijalizam u kom nije dopušteno iskorištavanje večine za korist manjine.johabice vidim da mi isto razmišljamo i uvjeriti ćeš se u to i vidim da i ovi vuku očitp neke krive poteze ali ipak su manje zlo od onih prije oni su bili tsunami,apokalipsa....neznam koju riječ da upotrijebim.ja sam pripadnik sdp-a,mlad poljoprivrednik i smeta me puno toga trenutno a najviše njihova obećanja i sl.nisam nikakav zagovaratelj nikoga realan sam čovjek i realno razmišljam.ono ćega se nismo uhvatili raspravljati još a to je da nije samo kod nas ovakovo stanje nego u cijelom svijetu a zašto?danas je cijeli svijet jedna brokerska kuća koju vodi 7-8 gospodarstava svijeta potpomognut raznim agencijama za ovo ili ono kojima nije cilj da nama bude dobro nego da preživljavamo.onog dana kada netko stane na kraj manipulacijama banaka,brokera,agencijama,mmf-u,menadžerima,i ostalima kada će i oni poćeti odgovarati za stanje u svijetu onda će biti bolje svima pa možda i nama.danas je moderno u svijetu da neki imaju milijunsku zaradu mjesečno dok radnik radi za koji sitniš,za radnika danas nažalost nigdje nema novca.primjer samo jedan evo iz mog kraja-direktora zagorje-tehnobetona sumnjiče za pronevjera zajedno sa čehokom u milijunskom iznosu,taj isti direktor prijavio je da mjesečno prima nekih 700 000kn plaće,ima oko 1500 zaposlenih.dal bi bilo bolje da on plati veći porez državi,recimo 50 posto,da ima plaću 50 000 kn a razlika da se raspodijeli po pola radniku pola za investicije,pišem o mjesečnoj razini.nažalost takovih primjera je u svijetu puno a ima ih nažalost i kod nas,zato smo tu gdje jesmo.znam da sam skrenuo sa teme ali pošto od poticaja neće biti ništa još neko vrijeme imamo vremena malo raspravljati ali bez vrijeđanja i svađa,svi smo u istom košu pozz
znam da s ovim kršim pravila foruma jer je politiziranje zabranjeno a i djelomično se odmičem od teme,ali pošto su poticaji dio politike jednostavno nejde jedno bez drugog.Naime htio sam reći da se u potpunosti slažem sa ovim postom člana sdpj-a...istina u cijelom svijetu je zapelo,cijeli svijet grca i posrće pod teretom koji nam nameću spomenute bankarske i brokerske organizacije,ali mi nikako nije jasno da nitko neće prepoznat problem inazvat ga pravim imenom,a to je KAPITALIZAM....dok god vlada kapitalizam u bilo kom obliku to stanje se nemože promijeniti,jer jednostavno u naravi ljudi je da ako imaju priliku da zarađuju oni će to činiti i nije ih briga što neki drugi ljudi zbog tog ispaštaju dok god im je to dozvoljeno.zato moramo shvatit da je jedino prihvatljivo za sve ljude socijalizam u kom nije dopušteno iskorištavanje večine za korist manjine.
e, dečki moji, malo ste se kasno sjetili...živjela sam u "trulom" socijalizmu, živim evo i u "trulom" kapitalizmu...trebalo nam je samo dvadeset godina da promijenimo mišljenje i opet poželimo promjenu...znali smo šta nas čeka ali smo ko guske u magli svjesno srljali u svoju propast...i sad smo tu gdje jesmo.