e sad bi ljepo trebalo da svaki od nas pošalje mail LAŽOVINI i napiše da ga nepodržava u tim svojim lažima i da se neslažemo s njegovom poljoprivrednom politikomJakovina u dnevniku kaže da večina poljoprivrednika podržava njegovu politiku . Ljudi moji pa mi ni neznamo koliko nam je dobro dok nam to ministar ne kaže.Kad bi bar mogli sa njegovim izjavama pognojiti naša polja .
Ako ministar tako kaze, onda ja nevidim razlog za prosvjed, ako će bit po zakonu isplaćeno do 30. lipnja. Tko nam je kriv što su napisali takav zakon i nitko od zastupnika, seljačkih udruga ovakvih i onakvih nije reagirao, ili je reagirao pa nije ništa napravio.
Zašto u tom zakonu ne piše datum 31.12.2012., i zašto sredstva za poticaje za proizvodnu 2012 nisu osigurana proračunom za 2012 nego u 2013-oj.
Pšenice su posijane 2011 godine, poticaj će biti isplaćen 2013. Ima glupih komentara po novinama da seljaci traže pomoć i to unaprijed, itd. Kakvo je to unaprijed ako sam posijao 2011! Takvi nemaju zdrav mozak i stvarno su glupi, nemaju pojma o poljoprivredi niti se njome bave.
Treba ljudima jednostavno reći, ako mislite da je tako lijepo radit poljoprivredu, dođite onda i vi raditi ovo isto!
e sad bi ljepo trebalo da svaki od nas pošalje mail LAŽOVINI i napiše da ga nepodržava u tim svojim lažima i da se neslažemo s njegovom poljoprivrednom politikom
Ja isto nisam za prosvjed na cesti, to stalno pišem, postoji rok do kraja lipnja i šta imaš prosvjedovat. Ako kojim slučajem istekne rok, prođe kraj lipnja, e onda imaš pravo prosvjedovat i radit urnebes, jer onda nije po zakonu! Ovako ispada da se poticaj traži čim je prije moguće, ispada da se traži unaprijed, jer nemaju seljaci novaca pa da mogu krenuti u proljetnu sjetvu. Nije istina, pa nije to poticaj za proljetnu sjetvu 2013., nego je to poticaj za jesensku sjetvu 2011. godine i proljetnu sjetvu 2012 godine. Nisu to nikakvi novci unaprijed ko što neki pišu komentare po novinama i govore po ulicama! To me smeta, što se stvara pogrešna slika al neznam jel to tko kuži. I opet dobiju dio naroda na svoju stranu, protiv seljaka.
e sad bi ljepo trebalo da svaki od nas pošalje mail LAŽOVINI i napiše da ga nepodržava u tim svojim lažima i da se neslažemo s njegovom poljoprivrednom politikom
Ako ne isplate poticaje u veljači teško da će i u ožujku, jer onda kreću povrati PDVa. Pošto ima mase držanih službenika sa bolovanjem, povlasticama, kako su informiraniji od nas u svezi toga svega tako i novci odu njima... Doduše ode i nešto poljoprivrednicima Samo što mi odmah imamo poreznu za vratom a oni novce na računu Dobro je biti u državnim jaslama, zar ne?
Kakve veze ima ožujak sa povratom pdv-a? Povrat pdv-a ide svaki mjesec, a ako gledaš na tromjesečni obračun, to su sve mali proizvođači. Koji nije u mjesečnom tom se ni ne isplati biti u sustavu i teško da ima nešto sila para za dobiti od povrata pdv-a. A i za prvo tromjesečje je rok povrata pdv-a kraj travnja, tak da tu nema smisla o tome raspravljati.
A novac se slijeva u proračun svaki dan i to hrpa. Mislim da si baš ti pisao koliko dnevno samo od naplaćenog pdv-a dolazi para.
još kad bi oni u poreznoj znali što napravit ,bilo bi ok !!!!!Nek digne dva prsta tko je 100% siguran da nema nikakvih tekućih potraživanja od MF RH...to znači da trebaš unaprijed uplatiti novac u poreznu da nebi kojim slučajem imao duga na dan isplate, mislim da ćemo svi morati u poreznu..krasno.
Nek digne dva prsta tko je 100% siguran da nema nikakvih tekućih potraživanja od MF RH...to znači da trebaš unaprijed uplatiti novac u poreznu da nebi kojim slučajem imao duga na dan isplate, mislim da ćemo svi morati u poreznu..krasno.