koji smo mi glup narod posebno mi koji se bavimo poljoprivredom.koja smo sve obećanja čuli proteklih godina toliko ih nisam čuo ni dok sam bio mali.gospodo draga i prijatelji moja,pitam ja vas gdje su naše vođe i što oni rade?gledajte ovako,ako smo mi koji se bavimo poljoprivredom svjesni da radimo od 00.00-24.00 h,mučimo se svakodnevno i izlažemo koječemu za dobrobit svih nas i da svi oni koji nas onda još je...u imaju mlekeca,sira meseka i čvaraka i svega ostaloga,zašto?upitajmo se zajedno tko više vrijedi u ovoj zemlji dal onaj kao mi svi ili recimo "socijalac"koji nema šta jesti jer mu nije sila, ,"branitelj"koji je negdje u ratu čuvao pelnicu nečiju a danas ima mirovinu,dal "nezaposleni"sa par godina staža i primanjem do mirovine,mogao bih još nabrojati ali oćito je da su ti svi ispred nas po vrijednosti pa se sad postavlj pitanje zašto!?zato što samo šutimo i ništa nas nije briga i jer smo strahu zapaliti recimo jednu traktorsku gumu nasred ceste i reći"dosta je bilo"kao u francuskoj,grčkoj i dr.zemljama.nisam nikakav vandal da nebi mislili ali za pravdu sam spreman završiti i u zatvoru ako treba.najbolja ideja bi bila i pitam se zašto to nikome još nije palo na pamet a to je da mi sami zatražimo ukidanje poticaja ALIIIII ONDA---1)objava imenom i prezimenom i mjestom prebivališta svih onih koji su dosad dobivali i još dobivaju ikakovu pomoć od države(ako može svatko vidjeti koliko tko dobiva od nas seljaka zašto mi nebi vidjeli koliko tko od drugih muze kravu) i HITNO UKIDANJE ILI REZANJE(kao što nama režu već godinama) 2)objaviti isto tako svaku firmu ili obrt koji koristi sredstva za zapošljavanje i manipulira sa njima(zapošljavanje-otpuštanje-zapošljavanje.... tu mislim prije svega na veće koncerne jer i sam sam radio jedno vrijeme u njima i znam što rade) 3)rezanje mirovina svima koji imaju recimo veće od 7-8000 tisuća a ima ih na tisuće,rezanje plaća političarima,predstavnicima koje kakvih odbora(dal je normalno da netko ima saborsku plaću 20000 kn u odboru još 20000 i više i puno još toga a dok drugu gladuju,mogao bih još pisati o tome što mislim da bi trebalo učiniti ali kad pogledano globalno vidimo da je to zahvatilo skoro cijelu europu i šire a to je taj kapitalizam i materijalizam i želja za nečim,samo se pitam kako dugo,nema više ni jedne zemlje u EU koja normalno diše a zašto,pa zato jer nešto treba pod hitno mijenjati ili čemo upropastiti sami sebe.