E moj sdpj,evo sam se vratila iz plastenika kasno,pa skuhala večeru,pa tek sada vidim kako si me lijepo nakiti
čito se nas dvoje ne možemo složiti,ali šta ćeš,svatko ima pravo na svoje mišljenje.Ja sam tebi već rekla da me nikakvo idolopoklonstvo ne može impresionirati,a najmanje zasljepljenost bilo kojom strankom.Plješćem sam prema zaslugama.Usput da odmah reknem-već dugo nisam nikome zapljeskala.Nemoj misliti da meni smeta tvoje stranačko opredjeljenje.Smeta me to što nisi u stanju odvojiti idealizam i realnost.Ali,naučiti ćeš.I ja sam.Samo je meni bilo potrebno jako malo vremena za to.Brzo učim.Evo,ja jako poštujem i cijenim pokojnog Ivicu Račana.Ne zato što je bio,već njegov način na koji je bio to što je bio.Iako se nisam slagala sa većinom njegovog političkog i državničkog rada.Cijenim i poštujem pokojnog Franju Tuđmana.Kojemu sam jednom prilikom kuhala ručak i poslužila mu ga.I njegovoj pratnji.I ponosna sam na to.Ali sam usprkos tome vratila člansku iskaznicu.I na to sam ponosna.I što sam bila član i što više nisam.A nisam od davnih vremena,odmah kako sam shvatila što se događa.I da sam imala člansku iskaznicu SDP-a,u takvim okolnostima,i nju bih vratila.A sad je ne bih niti primila.Niti bilo koju drugu.Jer su svi iznevjerili moja očekivanja.Jer lopovima ne kažu da su lopovi i ne sprječavaju lopove da postanu lopovi.A mene prisiljavaju da budem lopov.Ako želim preživjeti.Stalno spominješ pojedince koji uzimaju od države nezasluženo.I ja to spominjem.Usput odmah spominjem i vladu,jer ona je ta koja to mora onemogućiti.Ali,dali je problem naše države pojedinac koji je lažni invalid ili lažni branitelj ili lažni socijalac?Nije li problem naše domovine puno dublji?A mali mu doprinos donose i ovi spomenuti.E moj sdpj,kada jednom odlučiš duboko razmisliti o svemu što se oko tebe događa i kada budeš mogao vidjeti šta se događa,izgubiti ćeš ideale i vratiti iskaznicu.Ma čija ona bila.
Imala sam ja koristi od svih bivših sistema i vlada-shvatila sam da sam ja ta koja određuje kako želim živjeti i da ne smijem nikome dopustiti da mi određuje što ću misliti i kako ću raditi.I naučili su me što zanče riječi građanski neposluh.I kako ga provoditi.A to je recept za plivanje u govnima u koja su me bacili svi od reda kako su se redali na vlasti.Hvala im.