tinda
Član
- Tu od
- 20 Kol 2011
- Poruka
- 592
Uvijek netko nešto kupuje.Evo ja tražim pneumatsku sijačicu sa dozatorima za gnojivo recimo.
nisi jedini koji to traži
Uvijek netko nešto kupuje.Evo ja tražim pneumatsku sijačicu sa dozatorima za gnojivo recimo.
nisi jedini koji to traži
Pa kak su ti uzeli novce, a bilo je rečeno da budu dobili svi dužnici novce da se može obaviti proljetna sjetva, pod uvjetom da se do 6. mj dogovori s poreznom o otplati duga na rate!??
Nije mi više ništa jasno!
moj kum je tako prošao,nije stavio iks i ode 80 000kn,također službenik nije vidjeo da on nije stavio iks ili mu namjerno nije htjeo reći,uglavnom ako nema iksa nema love,što nije u redu jer se stanje lako može provjeriti na terenu u takvim slučajevima pogreške da se vidi da čovjek ipak to radi za šta je tražio taj poticaj.Vidim da jednog dijela ekipe sa ove teme jednostavno nema od kako su sjele šolde. Valjda su ih pozurili potrosit pa ne stignu na forum.
Zeko pratio sam stanje sa tvojim kukuruzom od kako je krenula sjetva lani. I sam sam bio u strahu kad si stavio slike visoke stabljike a klipa nigdje. Neznam sta bi reko, katastrofa. Volio bi da ti mogu nekako pomoci. I ja sam imao i ovrha i svakog vraga al eto nekako se izvuko iz tih problema. Nitko te nepita kad nemas a svi samo traze.
Umalo zaboravih, svi imate pozdrav od jednog kolege koji prati ovaj nas forum ali nije registriran jer jos nemaju ADSL u njegovom selu. Kaze pitaj decke jeli imao tko problema sa neisplatom poticaja zbog nekakvog iksa koji nije stavljen u zahtjevu? Vec ga lagano lovi panika a ocekuje oko 120tkn sto svakako nije za šalu.
Picok,daj se zdefiniraj.ak sa m te dobro svatil tebi je valjda sjelo 1100 kn/ha,pa je to 50% od 2200,jer drugo bi bila znanstvena fantastika...al vidim i ostali forumaši dolaze kalkulacijom do različitih izračuna,neku pišu da im iznosi idu od 920 pa do 1100 kn/ha,što je na veči broj hektara lijep novac ako postoji ta razlika.
E sad ili mi neznamo koliko točno imamo ha ili oni obračunavaju kak im s digne,a skloniji sam vjerovat u ovo drugo,meni osobno (ako je ovo bilo 50% osnovnog plačanja fali par tisuča).
Nego gdje mi je seljančica:icon_winklea ta bude benzinsku ispraznila,daj ostavi i nama nešto:icon_mrgreen:
Siki,ne moraš se ti sa mnom slagati.Ja sam navela mogučniosti zbog kojih nekome može nešto faliti,a nisam ih navodila na pamet,nego mi je tako objasnila službenica koja nam je ucrtavala parcele u arkod.Što ne znači da razlozi ne mogu biti i drugačiji.Ovo su samo jedni od mogućih.
Što se krčenja neželjenoga na oranici tiče,to je tako,s time da se do pred koju godinu sigurno-a ne znam kako je sada-za grmič ili drvce na parceli čak dobivala i neka novčana naknada.A sada se mora-ovo nisam provjerila,već samo čula-ako želiš krčiti-podnjeti zahtjev i da bi ti bio odobren,na drugome mjestu zasaditi nešto slično.Da li se još dobiva koji euro za stabalce ili jarugu na parceli-ne znam.
Johabice prvo da riješimo ono "strašni"...jednostavno kad sam smišljao koji nik da stavim,vidio sam svoj odraz u staklu vitrine pored kompa,a bio je TAKAV:icon_fU:......a nemora me se zbog toga bojat niko (osim divljih veprova,jer s njima sam ko sjeverna koreja sa amerikom),za ostale sam prava dobrica.
No idemo sad malo bit u temi ,slažem se sa sikijem,prvo karte se ne rade svake godine,drugo ako mi nešto mijenjaju bilo bi lijepo da me na bilo koji način obavijeste o tome.Prije mislim da ili mi neznamo kolko točno imamo HA pa sad radimo izračune "otprilike" pa normalno da nekom ispadne 920,a nekom1050 kn/ha.
Što se tiče drveča i grmlja,hvala ti,već se dugo odlučujem a sad ću to i uraditi.
naime na jednoj državnoj parceli imam(na zemlj a ne na međi) tri prilično debele divlje trešnje.
mislim da če ispasti nešto dasaka a ostalo u ogrijev:icon_kidra: