jo,imam informaciju da će biti 1800/ha jedino neznam da li za povrće ima kakvo vezano plačanje(dodatno)
wait):
ma oko 1400 je osnovno plačanje.Pa dodatak oko 900kn za zeleno plačanje - ako imaš tropolje,i neke cake još,pa za bio raznolokost nekakvu,pa razno razne mogućnosti i možeš natući do 2800.
Može se i još ako se zadovolje neki uvjeti.Sada svi lijepo u savjetodavnu službu se raspitati prije neg se napravi plan proizvodnje i napiše upisnik - oni su bili na savjetovanju u ministarstvu i sada znaju kako će biti i mogu dati savjet kako dobiti više.Evo sam jučer pričala sa prijateljicom iz savjetodavne.
ono za početnike mlade poljoprivrednike - za prvih 20 ha mogu dobiti oko 500 eura po ha,ali samo ako imaju završenu bar srednju poljoprivrednu školu - ako sam dobro shvatila - pitati treba u savjetodavnoj,zbilja se dobro raspitati.Ne treba im ostaviti novce.Neznam dal se priznaje poljoprivredni tečaj upisan u radnu knjigu.
Ako imaš pet posto površina koje ne obrađuješ - drvo na parceli,živice,jezerca,šikaru,i za to se dobiva dodatno plačanje.Ono kaj su nam iscrtavali iz arkoda kao neobradivo,sada ucrtavaju,i ako iznosi pet posto od ukupne površine cijelokupnog imanja,dobiš novce.ako livade jednom godišnje pokosiš,i za to dobiješ,makar nemaš životinje.....tako - pitati,pitati,pitati......