Možemo i lajati na mjesec...ali koja korist?
U svim zemljama sustavi su dvopartijski, pa i pri nama. MOST je samo unesel neravnotežu, iz koje se vuku ove posljedice. Domoljubna koalicija si je upropastila šanse koalirajući s onima koji ni sami ne znaju kaj hoće.
SDP nebi poželio više na vlasti radi previše neoliberalnih stavova i pokušaja sa školstvom i drugim društvenim eksperimentima. Za vrijeme SDP-ove vlade iselilo se više ljudi nego za ijedne prije. Nemojte to smetnuti s uma!
Glede Juge: i ja žalim za dobrim stvarima, ali nisu sve bile dobre. Jasno, pamtimo samo dobro, loše (pre)lako zaboravvljamo. Pitajte starije koliko je ljudi ubijeno i proganjano bez razloga? Sjetite se metenja tavana i prisilnih zadruga, cinkanja susjeda, šikaniranja vjernika (svih vjeroispovjesti) itd.
Vlada nije samo ekonomija, već cjeloviti smjer društva. A tu SDP nije briljiral, niti ikada bude.
A glede poticaja...bit će...jednom...valjda.
Kolega komentirao bi ovu vašu da je za vrijeme SDP-ove vlade iselilo puno ljudi. Ja bih vas pitao zašto?? Ajmo razmišljati logično i zdravorazumski. Pa zar stvarno mislite da se svi ti problemi ne vuku od one banditske vlade u kojoj je onaj licemjer koji je sad čak i na slobodi? U vrijeme njihove vladavine bahatosti nije bilo kraja, djelilo se ljudima i obaćavalo šakom i kapom. A pitanje je bilo od kud? Pa upravo od velikog zaduživanja države i gomilanje dugova. Zašto? Opet logičan odgovor, da narod bude tiho i zadovoljan a mi ćemo lagano pelješiti. Za vrijeme smradanerove vlade bili su i poticaji i svega ostaloga ko je šta htio to je i dobio i naravno narod bio tiho i živio a ovi koristili priliku. Pa zar ste vi to smetnuli s uma???? Nemojte nikad!
Kad je došla SDP-ova vlada sve to je trebalo ispravljati i dovesti u red jer je država bila u totalnom rasulu, svatko je radio što je htio, naravno trebalo je ljudima uskratiti ono što su HDZ-jci davali bez pokrića i zaduživali nas, jednostavno rečeno - dugove treba vračati. Puno njih zbog toga nije vidlo više perspektive u lijepoj našoj i ljudi su počeli iseljavati, pa ću vas sad pitati zahvaljujući kome??
Da se razumijemo ne branim nikoga i nisam ničiji, radim svoj posao na zemlji, napredujem odlično i bez tog poticaja, a kad dođe - dobro dođe, naravno.
Samo želim reči da mi hrvatine gledamo trenutno i ništa drugo, zato nam i je tako, sad mi daj pa onda kako bude-bude, krivit ćemo već nekoga ali ne onoga koji nas je mitio nego onoga koji je to mito uskratio.
Vodim se jednom činjenicom a to je da za dugoročnim dobrom treba krenuti težim putem, pa kako god bio težak i trnoviti taj put - uspjeh vam je zagarantiran!