• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja (tema do 31.12.2023.)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Rekoh da i izostavimo to. No samo prenosim ono iz njegovih usta.
Ako si mladi europejac onda je to relokacija, ako si stari konzervativac onda je krađa.
Vjerovatno ga malo duze znam od tebe pa znam da mu je nacelnicki uspjeh 0.

A gle, to je ono kaj ti pricam, vi slavonci bi zaje..li jedan drugoga za "šaku dinara" :eek:: ( to je moje 12 godisnje iskustvo u radu sa Baumax Osijek ) .

Taj Panenić koji je : postao načelnik opcine Tompojevci predvodeći neovisnu građansku inicijativu koja je nastala iz revolta dotadasnjim vođenjem opcine, sveučilisni je specijalist poduzetnistva, predsjednik Hrvatske mreže za ruralni razvoj, clan upravnog odbora međunarodne organizacije Dunavski centar za kompetenciju, koordinator programa Svjetske banke pri Ministarstvu regionalnog razvoja, čovjek koji je pripremio vise od 50 projekata vrijednih preko 100 milijuna koji su financirani iz fondova EU, projekat koji je on vodio ( navodnjavanje opcine Tompojevci ) proglasen je najboljim lokalnim EU projektom od 2012-2014. godine...

Dok za takvu osobu netko veli da je njegov uspjeh 0 i da joj je najveci uspjeh zamjena rasvjete u svojoj opcini, pitam se gdje je tu tvoja objektivnost viđenja prave istine i zelje za pomakom u bolju buducnost ?

Pa daj samo pogledaj biografiju Karamarka : http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/tomislav-karamarko-biografija-57790-622447-622447-622447 . Pa ljudi božji kaj je taj čovjek dobrog u svom zivotu napravio da mi idioti vjerujemo u njegovu totalitarno desnicarsku figuru ?

Ni Milanovic ne odstupa puno od Karamarka, samo kaj on politicku karijeru nije gradio u drustvu miljea iz podzemlja. Ima puno dobrih i istinitih novinarskih tekstova koje vrijedi procitati.

I zato čovječe dajmo šansu mlađim ljudima koji su neopterećeni političkom prošlošću ( mislim tu i na Petrova ) i podržimo ih u samom početku njihove bitke u koju su ušli sa toliko istinske želje za boljom Hrvatskom.
Zar mislite da je toliko lako i jednostavno jednoj mladoj i tek stvorenoj politickoj opciji ( MOST ), koja je usla u osinje gnijezno starih politickih i korumpiranih uhljeba koji vladaju na apsolutno svim razinama, napraviti nekakove znacajne pomake u vrlo kratko vrijeme ??
Halo ljudi, mučnimo malo glavama...

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Treci put cu ti rec da nisam slavonac, a vrijedanje na osnovi podrijetla je krajnje nisko. To se nekad radilo u totalitarnim drustvima i njihovim nasljednicama.
A bas si dobro rekao. Iz revolta. Iz revolta je i dobio izbore. Inace nebi nikad.
Gdje si se informirao o projektu navodnjavanja?
Jesi se upoznao od samih seljaka? Jel znas da je i moja zemlja obuhvacena time?
Da desetine kilometara novog cjevovoda stoje devastirano i prazno? Da brana od 40 000 000 kn je puknula ni dopola napunjena? Da se iz njegove opcine odselilo desetine mladih. U postotku vise desetina.
Panenic je rijetko posten i izuzev onoga. No nema rezultate. Samo sam to spomenuo jer vecina ima dvostruka mjerila.
Ustvari ni ne znam zasto pisem ovdje. Nit cekam poticaj, a da nisam aktivan ovdje nebi ni znao da je doso.
Da mi je stalo do velikog kapitala postao bi politicki podoban, no nisam. Zaradim koliko radim i toliko potrosim.
Boli me kita za karamarka i zoku. Drzava je tek tu da te gurne. Neke dolje neke gore.

I pusti ti to da mucnemo glavama. Svatko ima svoju i svoje misljenje.
Davno je proslo vrijeme jednoumlja.

Posljednje uređivanje:

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
A gle, to je ono kaj ti pricam, vi slavonci bi zaje..li jedan drugoga za "šaku dinara" :eek:: ( to je moje 12 godisnje iskustvo u radu sa Baumax Osijek ) .

Taj Panenić koji je : postao načelnik opcine Tompojevci predvodeći neovisnu građansku inicijativu koja je nastala iz revolta dotadasnjim vođenjem opcine, sveučilisni je specijalist poduzetnistva, predsjednik Hrvatske mreže za ruralni razvoj, clan upravnog odbora međunarodne organizacije Dunavski centar za kompetenciju, koordinator programa Svjetske banke pri Ministarstvu regionalnog razvoja, čovjek koji je pripremio vise od 50 projekata vrijednih preko 100 milijuna koji su financirani iz fondova EU, projekat koji je on vodio ( navodnjavanje opcine Tompojevci ) proglasen je najboljim lokalnim EU projektom od 2012-2014. godine...

Dok za takvu osobu netko veli da je njegov uspjeh 0 i da joj je najveci uspjeh zamjena rasvjete u svojoj opcini, pitam se gdje je tu tvoja objektivnost viđenja prave istine i zelje za pomakom u bolju buducnost ?

Pa daj samo pogledaj biografiju Karamarka : http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/tomislav-karamarko-biografija-57790-622447-622447-622447 . Pa ljudi božji kaj je taj čovjek dobrog u svom zivotu napravio da mi idioti vjerujemo u njegovu totalitarno desnicarsku figuru ?

Ni Milanovic ne odstupa puno od Karamarka, samo kaj on politicku karijeru nije gradio u drustvu miljea iz podzemlja. Ima puno dobrih i istinitih novinarskih tekstova koje vrijedi procitati.

I zato čovječe dajmo šansu mlađim ljudima koji su neopterećeni političkom prošlošću ( mislim tu i na Petrova ) i podržimo ih u samom početku njihove bitke u koju su ušli sa toliko istinske želje za boljom Hrvatskom.
Zar mislite da je toliko lako i jednostavno jednoj mladoj i tek stvorenoj politickoj opciji ( MOST ), koja je usla u osinje gnijezno starih politickih i korumpiranih uhljeba koji vladaju na apsolutno svim razinama, napraviti nekakove znacajne pomake u vrlo kratko vrijeme ??
Halo ljudi, mučnimo malo glavama...

Neznam jel tko gledao sabora danas ja jesam.
Milanović im je spustio do bola a ima i pravo.
Kad mu nemogu parirati niko iz Hdz sve ih je poklopio.
Samo lažu i kradu govore da je SDP uništio državu a oni ju pokrali.
I opet su na vlasti i koliko ljudima treba da shvate .
Rekli su da ništa ne valja što su radili i slabo povukli novce eu .
A oni uzmu Milanovićevog glavnog čovjeka koji je to radio???
Ko tu koga proračun je jadan da idu na to da uzmu invalidima ???
Bolje bi bilo da uzmu socijalke ciganima koji jedu džaba voze pasate.
I onda oni nemaju nama za poticaj jer djele novce šakom i kapom neradnicima

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Ma gle, bezvezna su ova prepucavanja. Meni je muka od jednih i drugih, pa bi volio da sansu dobije neka nova treca opcija. Puno put sam rekel da me bas briga za politiku ali opet s druge strane zivimo u ovoj drzavi pa i to nosi neku odgovornost, ako nikaj drugo onda prema generacijama koje ostaju poslije nas. Ajmo mi rađe na temu poticaja.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Cilj ovakve politike i je da se sami međusobno posvadimo...a oni "preko noći" naprave ono što nebi trebali..i eto nam ga na!!!
Dao Bog da nitko više nikada ne ovisi o poticajima!

soony-69

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
874
Poticaji idu početkom 4. mjeseca u punom iznosu,tj dio koji je ostao za isplatu poslije avansa.Ukupni iznos kao i lani. Proizvodno vezana plačanja idu u 5. mjesecu. Informacije su iz ministarstva.

Što se tiće politike, samo 2000.g sam,priznajem nasjeo na ružićaste priće ovih koji sebe nazivaju socijaldemokratima, a u stvari im se jebe za one koje bi trebali zagovarati, nego štite samo interese samo užih skupina koje im odgovaraju. Pa zar se to ne može vidjeti iz rezultata mjere 4.1.1. RR, raspodjele državnog zemljišta, rezultata predstečajnih nagodbi gdje su nekima opraštani milioni, a u isto vrijeme je propadalo tisuće malih koji nisu svojim glasom mogli osigurati naplatu svojih potraživanja itd, itd....
Što se zaduživanja budućih generacija tiće, vrlo lako se može provjeriti koliko je dug narastao u zadnjih 4 godine, i onda nije teško zaključiti tko i zašto najglasnije viće DRŠTE LOPOVE HDZOVSKE.....

antondj

Dobro znana faca
Tu od
30 Kol 2015
Poruka
733
Mali, ne mogu vjerovati da si pohvalio zoku??? On nekome spustio?? Manipulator kao i ostali. Da je bilo sa ucinio pozitivno, ne bih ovo pisao.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Mali, ne mogu vjerovati da si pohvalio zoku??? On nekome spustio?? Manipulator kao i ostali. Da je bilo sa ucinio pozitivno, ne bih ovo pisao.

Evo jedne rješio je banke i franke.
Gle daleko je od dobrog al kad vidiš kakvih ima odličan je.
Ma gledam kako sdp uzimaju za zlo da nisu ništa radili.
Rast je neki bio , s ovima ostali bez rejtinga , gle nisu sposobni ni poticaj rješiti nažalost velika nažalost, mene nije briga tkoje na vlasti.
Al barem da idemo na bolje ovako idem nazad.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Mislim da kada se počnemo baviti SADAŠNJOŠĆU i PROŠLOST ostavimo tamo gdje joj je i mjesto,onda ćemo krenuti prema naprijed!

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Tako je to je istina, previše živimo u prošlosti .
svake godine svaki datum ista priča.
Začarani krug

teranova

Član
Tu od
29 Sij 2013
Poruka
47
Decki vidim da se svakim danom sve vise usijava ova tema ,polako nas napustaju zivci i bijesni smo,jer smo mislili da ce biti drugacije a ono šipak!Zar smo stvarno toliko postali pasivni i ravnodusni da nam je samo forum postao mjesto iskazivanja vlastitog misljenja!Nema nama srece ni sa jednom vladom dok mi ovdje trazimo nasa prava i novce!!!Ovdje je netko napisao da smo imali priliku na izborima da nesto promjenimo,i sta sad?Znaci ,kakvi god da jesu sad nas mogu gaziti i unistavati 4 godine!Zar stvarno mislite da ce biti bolje za mjesec ili dva ,nece prijatelji jer je Hrvatska duboko usla u blato koja sa svakim vanjskim zaduzenjem jos vise tone!Jer znate koja je poanta svakog novog zaduzenja da bi nama ili drugima bilo bolje ovog trenutka, a osiromasit i unakaziti one iza nas,jer se dugovi moraju vratiti!!DOKAZ- Sanaderova politika,iliti slogan "IDEMO DALJE" po novce u svjetske banke da bi se pokazalo koliko je sposobna ova vlada ,kako vrvi sa strucnjacima kako ih puca domoljublje,kako oni brinu o svim građanima ove Ljepe nase, kako ce ovu drzavu pretvoriti u NOVU Švicarsku.Zvuci poznato zar ne ?Dok su banke davale kredite ,dok su strucnjaci imali sta prodat ,bilo je novaca i za kapitalna(svih vrsta) i za razno razna "poboljsanja" u svim slojevima drustva!Zao mi je svih dobronamjernih ljudi u ovoj drzavi koji ce te sve silne kredite morati vracati,kroz godine i godine rada i muke u zelucu kod svakog izbora ili kod svakog novog proracuna takozvanih novih strucnjaka!!!Nema nama srece dok ne lupimo sakom o stol i kazemo da smo ovdje i da cemo ostati na nasim imanjima ,da nas se nece samo sjetiti svake 4 godine kad misle sjesti u fotelje!Znam da ce doci jednom takav dan,dan kad ce seljaci biti ponosni sto smo jedna cjelina kao u evropskim zemljama,dan kad ce politicari znati da u ovoj drzavi postoje vrijedni ljudi zvani "SELJACI"

adonis basser

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2013
Poruka
1,223
Neznam jel tko gledao sabora danas ja jesam.
Milanović im je spustio do bola a ima i pravo.
Kad mu nemogu parirati niko iz Hdz sve ih je poklopio.

Vidio sam sad na dnevniku, doslovno je izgledalo kao da im cita lekciju a ovi samo blijedo gledali ne vjerujuci svojim ocima i usima, face im bile zacementirane :smile:

dingo

Član
Tu od
14 Lis 2010
Poruka
734
Tragedija ove zemlje i je što likovi poput Milanovića još ispadaju kao face i državnici, a što pored Sanadera, Karamarka, te onih pajaca Tepeša i Darinka Kosora stvarno nije ni teško, o lokalcima da i nepričam.:mur:
Budućnost nam je stvarno svijetla:icon_hang:

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Zalosno je da nezelimo prihvatiti činjenice tko je nanio najviše štete Hrvatskoj krajem 90tih i te od 2005-2008.a tu kad smo potonuli onda se 30 godina nemozes spasit
Nebranim kontra vlast imali su puno minusa ali neusporedivo manjih
Jesu se ljudi iselili jel da je i sv.Petar doso na vlast 2011.godine treba vremena da se nešto pokrene kola koja krenu nizbrdo teško je zaustaviti
Kaže danas u saboru ona koza plava iz HDZ da su ljudi počeli se iseljavati odmah nakon izbora 2011.zašto pa zato jel su vidli da je država opustošena i da nemaju alternative nisu zato jel je na vlast došla partija
Svi hvale Bandica da je on napravio puno je ja priznam ali grad ima para
Pa kad je tak sposoban neka ode u Vukovar pa neka napravi toliko di nema kinte.
Nitko nije sposoban da nešto promjeni u par mjeseci to se radi godinama...
Većina ministara iz domoljubne koalicije ime kredite po 2% a vi dragi poljoprivrednici jel ima Ko manji od6% a i vise...a šta su oni posebna kasta
Nebranim druge...

itp

Aktivni član
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,902
Uz ovakve glasace, ni SDP ni HDZ se ne moraju brinuti, svi se, kao, ogradjuju, a jasno se vide simpatije. Kako rece Djordje Balasevic - nema meni druge strane, dok si ti na drugoj strani. Tako ni nama nema trece opcije dok smo svi dobro raspodjeljeni. Nije demokracija za Hrvate, samo mrkva i batina.

Tomislav7

Član
Tu od
24 Velj 2012
Poruka
169
mali, riješio je banke i franke taman do kraja svojeg mandata trajao taj "zakon". al su se kukurikavci digli na zadnje noge hahaha. ja nisam ni jedna ni druga opcija, tako da mi svejedno. loši su i jedni i drugi. treći može doći netko s marsa da nas spasi. uostalom, kukurikavci su u 4 godine uspjeli dodatno zaduzit drzavu za skoro 100 milijardi. a pred 4 godine je bilo oko 180 milijardi ukupnog duga čini mi se.

i da, poticaj će bit isplaćen do 30.6. ove godine. tak je po zakonu. ako želimo drugačije, treba mjenjat zakon i to treba reći ministru. da bude ko u nekim zapadnijim državama, da do kraja tekuće godine isplate poticaj za tu istu godinu. a ne ovi naši isplaćuju poticaj u 2016 godini za ono što smo posijali ujesen 2014 godine!

nino6110

Aktivni član
Tu od
19 Srp 2014
Poruka
1,496
Da ali se uz to zaduživanje javio i neki gospodarski rast ipak. A to je bitno,da se kotac pokrene. Kod nas je problem mentalitet naš,gdje bi svi preko noći htjeli biti milijunaši a to ne ide(bar ne na legalan nacin). Jer kod nas jos uvjek vecina ljudi misli da se za par godina ma i to sam puno rekel misle da se za par mjeseci može popraviti situacija niko ne razmišlja dugorocno.
Poljoprivrednici smo i sami znamo kolko vremena treba da bi se došlo do nečega u poljoprivredi,kolko mozganja,rada i ulaganja ima dok se ne dobije konacni proizvod i na kraju novac. Ja tak zamišljam našu državu,pa si sad zamislite da dođete na gospodarstvo koje je u tolikom minusu,koje je zaduženo preko grla,ima ogromne kredite za vraćati,uz to imate veeeliku familiju koju da biste prehranili morate ponovo u zaduživanje. Pa sad ti pokreni nešto u par godina,pa to ne ide. Što se švicaraca tiče,puno ljudi su s tim spasili,i onda ti isti ljudi vele da su to glasove samo kupili s tim a to kaj su njihove guzice spašene nikome niš!
Evo to je moje mišljenje na sve to nek se niko ne ljuti,ja sam jako mlad i sve ali evo čitam raspravu pa da iznesem i svoje mišljenje. :)

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728
Nema nama srece dok ne lupimo sakom o stol i kazemo da smo ovdje i da cemo ostati na nasim imanjima ,da nas se nece samo sjetiti svake 4 godine kad misle sjesti u fotelje!Znam da ce doci jednom takav dan,dan kad ce seljaci biti ponosni sto smo jedna cjelina kao u evropskim zemljama,dan kad ce politicari znati da u ovoj drzavi postoje vrijedni ljudi zvani "SELJACI"

Lijepo srocen cijeli post ali citirat cu samo dio na koji se zelim osvrnuti,,,
Velik dio odgovornosti jest na vladi i vladajucim garniturama ljudi ali dragi moji forumasi nema nama napretka niti boljitka dok se ne dogode promjene ponajprije u nasim glavama,,,
Ne mislim pri tom samo na izbore i mogucnost promjene necega i to svake 4 godine, promjena se mora dogoditi u nama samima,,,
svi mi moramo biti svjesni cinjenice da moramo pomagati jedni drugima da bi nam svima bilo bolje,,,
Nije samo drzava krivac za stanje u nasoj ratarenju, u nasem vocarstvu, u nasem stocarstvu,,,
Sami smo mi sebe izjedali kupujuci, primjerice, svinjetinu u trgovackim centrima, mlijeko u tetrapaku i hrpu drugih proizvoda da sad ne nabrajam dalje,,,
Kad jednom pocnemo cijeniti sami sebe i susjede svoje tek tad mozemo ocekivati neke promjene u drustvu,,,
Kad jednom prestanemo drugima pomagati da nas prave budalama tek tad ce drustvo u cjelini biti spremno za neke promjene,,,
(ovo zadnje temeljeno je na nikad prezaljenoj izjavi u temi o osposobljavanju za upotrebu zastitnih sredstava, poljoprivredna emisija, izjavi koja govori da je izjavitelj puno toga na predavanju naucio, eto nesmije kaze zastitna sredstva, citaj otrove, drzati zajedno sa prehranom,,,
dokle god budemo gurali glavu u pijesak pred cinjenicom da nas muzu ko najvece kretene nema nama boljitka)

Dalo bi se nabrajati u nedogled ali od nabrajanja koristi nema, neke greske smo napravili red je valjda da nesto iz njih i naucimo,,,

mihajlo

Član
Tu od
28 Sij 2014
Poruka
154
A gle, to je ono kaj ti pricam, vi slavonci bi zaje..li jedan drugoga za "šaku dinara" :eek:: ( to je moje 12 godisnje iskustvo u radu sa Baumax Osijek ) . ...

Malo biraj rijeci,ispricaj se Slavoncima,malo vise mucni glavom !

Posljednje uređivanje od moderatora:
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh