Da tako je navodno, samo što trenutačno nema mogućnosti niti zakonske osnove za reprogram,a ko još ima da plati dug pa da onda dobije poticaj??
evo sada sam zvao agenciju tu kod nas u Đakovu da vidim sta je sa mojim poticajem ...zenska me odmah pita da li imam sta duga po osnovi doprinosa ja kazem da imam a ona kaze da ko ima duga nece dobiti poticaj dok dug ne izmiri ili reprogramira sa poreznom..
na kraju je pitam da li su to dobili sluzbeno a ona kaze ne nego je ona tako cula..
da,ali ima njih dosta koji isto tako imaju duga pa su dobili poticaj,i nije mi jasno zasto vise ni na tv se nespominje o poticajima,dali su ovi glavni dobili svi pa sute
evo sada sam zvao agenciju tu kod nas u Đakovu da vidim sta je sa mojim poticajem ...zenska me odmah pita da li imam sta duga po osnovi doprinosa ja kazem da imam a ona kaze da ko ima duga nece dobiti poticaj dok dug ne izmiri ili reprogramira sa poreznom..
na kraju je pitam da li su to dobili sluzbeno a ona kaze ne nego je ona tako cula..
...ako propadnete obrađujući zemlju,slijedi Vam kazna ako ju ne prodate tajkunima...
A kad ti je bila uplata?
Koliko imas duga (mislim ako ti nije zgodno pisati netrebas)?
za zemlju još 6.4 a tov prije 3 dana , a dug mi je oko 8000 kuna
Evo imao si sreću ili je nekome promaklo...nije meni krivo ali nije u redu da nas sortiraju i razlikuju , jer bi trebala biti ista pravila za sve , ali ipak naša je podjela počela davne 2005. godine kad su se neki prijavili u sustav PDV-a i opteretili svoje gospodarstvo davanjima dok drugi ubiru poticaje i mirovine bez obaveza i na vrijeme , ali eto to nam je naša pravna država .
Evo imao si sreću ili je nekome promaklo...nije meni krivo ali nije u redu da nas sortiraju i razlikuju , jer bi trebala biti ista pravila za sve , ali ipak naša je podjela počela davne 2005. godine kad su se neki prijavili u sustav PDV-a i opteretili svoje gospodarstvo davanjima dok drugi ubiru poticaje i mirovine bez obaveza i na vrijeme , ali eto to nam je naša pravna država .
ma nije nikom promaklo nego se radi o tome da neće isplatiti samo onima koji su više dužni nego što trebaju poticaja dobiti,mogu biti dužni ali manje nego što potražuju od države. kod mene jedan dužan 50 000kn a treba dobiti 200 000kn poticaja,pola je dobio a drugu polovicu u 6mjesecu će sigurno teže dobiti dok ne prebije dug ili će do tada napisati zakon kojim ćeto preklopiti,i to je to. zaštićeni račun u banci ne pomaže jer mislim da neće ni isplatiti ako imaš duga,a porezna će blokirati račun ali neće moći uzeti poticaj,nego će držati blokirana sredstva dok se ne riješi dug,plati odma ili na otplatu. 99posto da je sve tako.
u PDV-u sam od 2004.g. (radio sam još u firmi i imao 9 grla stoke) i do sada nisam nikad imao previše duga na poreznoj a i ovaj je nastao u zadnjih 5 mjeseci jer sam do nedavno imao samo mliječne krave pa su mi sva dugovanja prebijali iz povrata PDV-a
kad prije 2 godine nisam imao kome prodati telce(crni holštajn i mješanci) ostavio sam ih u tovu i sad kad sam ih počeo prodavati nisam obračao pažnju na to da više nemam povrata i eto ti duga a da nisi ni svjestan
a ako je vjerovati jednom mom poznaniku bolje prolaze oni kojima su zblokirali račune nego oni kojima nisu ....ali to nije provjerena informacija ....[/QUOTE
A ne znam kaj da kažem, mučiš se kao i sam , ali eto, kad nam oni redovito plaćaju - plaćamo i mi njima, ali eto, nema poticaja ni za mlijeko i mi odmah kasnimo...A što bude bude, preživjet ćemo kako god bilo!!!
pa koja je onda svrha tih zaštičenih računa osim dodatnih troškova ljudima da plačuju vođenje još jednog računa ( erste banka oko 18,00 kn mjesečno)
Dragička,ljudi evo sjela lova i kod oca na račun,on ima u PBZ-U,a ja sam u Hypo,ali to nije važno nego samo da Vam kažem da u Agenciji najblaže rečeno muljaju,ja sam im poslao ujutro upit zašto nema poticaja,jer ako ga ne dobijemo ne možmo ni platiti porez,a oni poslali odgovor da su porezni dužnici na čekanju.Moj otac isto ima duga i to oko 40000 kn,pa je dobio.Tako da mislim tu se ne zna ko koga..Pozz.