evo jedan clanak od 17,04
ok su oni prosvjedovali u Čemincu, predstavnici Udruge proizvođača mlijeka Osječko-baranjske županije ipak su uspjeli dobiti neke odgovore od Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u Zagrebu.
'Uvidjeli su greške u sustavu, jer je bilo nekih problema s promjenama žiro-računa i u evidenciji, te su obećali isplatu preostalih poticaja u iduća dva tjedna', potvrdio je tajnik te udruge Milan Kosanović.
Dobio je informaciju kako je isplaćeno oko 800 milijuna kuna za potpore, odnosno da su podmirene obveze za oko 85.000 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, te da se još treba isplatiti nekih 36 milijuna za 10-ak tisuća gospodarstava.
'Iako je bilo govora da onaj tko ima porezni dug neće dobiti poticaje, Ministarstvo poljoprivrede je dogovorilo s Poreznom upravom da, bez obzira na porezni dug, isplati sve obveze. Sve to ide u iduća dva tjedna', riješio je i tu nedoumicu Kosanović.
po tome dva tjedna ce biti za 5 dana..
Porezni dug nema veze sa isplatom poticaja.Ako si dužan poreznoj,a oni se odluče od tebe naplatit,blokiraju ti račun,i to je ta stvar,ništa drugo.Čitam šta raspravljate o tome svaki dan a oko mene ljudi koji su dosta dužni dobili su poticaj,i prije dva dana je jedan moj kolega dobio a dužan je kao grčka poreznoj,i nije blokiran još i uredno je dobio poticaj,tako da se ne zamarate sa time.Ja sam danas bio u banci,na žalost nisam još dobio.Rekao sam vam več,koliko imaju para na raspolaganju toliko nam uplate i tako dokle nam god to ne isplate,drugog načina nema,moramo čekati i svi če mo dobiti,samo što je več ovo pre dugo,al nema nam druge.
POZDRAVprijavio sam se na forum jel isto nemogu više drzati zasebe ovo sto se događa sa poljoprivrednicima koji sam jedan od njih.Isto tako do dana današnjeg nisam dobio ni lipe poticaja,imam duga u poreznoj ali imaju dosta njih pa su dobili ima ih i koji su cisti pa nisu dobili,dali netko zna kad ce biti ispalata jel vise nemogu cekati,na rubu zivaca sam.dobio sam danas agenciju za placanje i rekla mi je gospođica da ako imam duga u poreznoj da trebam snjima to dogovoriti i da ce oni prosljedit agenciji i da ce mi isplatiti,vise nista nekuzim
Do kada i gdje se prijavljuje poticaj, jel su vratili u stare urede?
15.5 zadnji dan...
Jel su uveli nešto novo od papira ili su dovoljni biljezi i zahtjev?
Evo sramota od naše države......danas mi je rečeno da dok s poreznom ne riješim reprogram duga nema poticaja....pa me sad zanima tko tu koga......Nek si lijepo ministar i njegovi pomagači nabiju moj poticaj gdje im paše jer ovo je zaista sramota .....
A kako se rješava taj famozni reprogram?