adonis basser
Aktivni član
- Tu od
- 26 Velj 2013
- Poruka
- 1,223
A čemu ? Poticaji isplaćeni, svi zadovoljni, netko više a netko manje.
Možeš od bivšek nosioca zatražit prenos prava, ako ti bude htio dati ili pričekaš, do neznam koje sad godine, i tad si upišeš zemlju na sebe i automatski dobivaš i prava na nju.A šta kad se uzme zemlja u zakup koja je već u arkodu, dali se za nju ostvaruje puni poticaj?
Opet ne možeš bez njega prenijeti prava. Nije mi to problem. Znači iznos ostaje isti, pošto nije referentna godina pa zato pitam.
ja postajem knjizni vlasnik parcele od osobe koja je dala nekom trecem da upise se u arkod ,,,kaj sad jel ja moram nj molit da mi prepise prava
Da, ta treća osoba ti treba prenijeti prava.
Bobić, o tome pričam. Nego dali se to može napraviti u ugovoru o zakupu da ta osoba ne more ići i u agenciju sa mnom?
Da, ta treća osoba ti treba prenijeti prava.
A gdje kod nas ima logike nekaj jednostavnoga oni u agenciji zakomplicirajuOsobno mi je to nelogićno, jer ako je referentna godina i ti imaš vlasnićke papire ili ugovore o zakupu i želiš ostvarivat poticaj na tu zemlju morao bi imati i pravo na upis iste. Drugo je ako se to radi van referentne godine, tad je logićno da trebaš prenos prava od treće osobe, jer ovako ispada da ako ti bivši vlasnik ili zakupac ne želi prenest prava nikad nećeš ostvarivat poticaj ni bilo šta drugo na tu zemlju i samo se oped sve komplicira dodatno a moralo se kao pojednostavid upis zemlje.
Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk