• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja (tema do 31.12.2023.)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

antondj

Dobro znana faca
Tu od
30 Kol 2015
Poruka
733
Meni su isplatili sve osim ekoloske. Ipak glasam za hdz, volio bih da ima bolja opcija ali nema.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ma hdz su prevaranti malo jači bolje prekrizit listic nego za takve glasat.

antondj

Dobro znana faca
Tu od
30 Kol 2015
Poruka
733
Tema su poticaji, pa ne sjecam se da je netko isplacivao prije nego trenutno ekipa na vlasti. Zato ne vidim bolju opciju.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Sta prije dolazi mi poticaj po 100 kn .
Mrvice bolje u 6 mjesecu pa na komad nego ovo.

antondj

Dobro znana faca
Tu od
30 Kol 2015
Poruka
733
Ja sam od akontacija sve kupio za sjetvu. Kao da je jakovina bio ministar prije 50 godina pa se ne sjecamo kako je isplacivano. Samo todoric moze zaliti za njim.

bm joja

Aktivni član
Tu od
17 Ožu 2016
Poruka
377
Nisam HDZ ovac ali zaboravljate kako su vam prije sjedali poticaji .Koliko ste dobili avansa u drugoj rundi????

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Kaj mi može ko reći na temlju čega se dobivaju poticaji?
Po puno zemlje ili dobi ko hoće? Sorry nisam upućen kak se to dobiva i na temelju čega?

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Hmm,tu niš ne vidim, ma nema veze neznam kak to ide, tipa ja hoću posaditi 100 lješnjaka i kak ja dobim poticaj,to mi nije jasno, kome se javim?

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
Agrokoru su isplaceni u sijecnju.

Poslano sa mog SM-J510FN koristeći Tapatalk

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
Po ovome je 98 posto isplačeno
291c478250383d53c5cf1ee7959362db.jpg

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
Objavilla danas agencija za plačanje..
Znaci trebamo dobiti još oko 30 % a oni napisali da je 98% isplačeno..O

baba

Aktivni član
Tu od
5 Pro 2008
Poruka
267
http://www.apprrr.hr/obavijest-o-tijeku-isplate-potpore-poljoprivrednicima-2328.aspx

Malo im ne štima matematika:

Koliko je potpore isplaćeno?

Do sada je poljoprivrednicima za proizvodnu 2016. godinu (kroz predujam, prvu i drugu ratu) isplaćeno više od 3 milijarde kuna, od ukupno predviđenih 3,3 milijarde kuna te za isplatu preostaje još oko 300 milijuna kuna. Naime, isplata za Mjeru 11 - Ekološki uzgoj i Mjeru 10 - Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene još nije započela, a prema ranije objavljenom planu završit će do kraja svibnja.

3,3 milijarde minus više od 3 milijarde je manje od 300 miliona...

Poljoprivrednici s prosječnom nacionalnom vrijednosti prava na plaćanja (koja iznosi 138 eura) imaju otprilike ovakav izračun potpore:

Osnovno 138eur*7,5=1.035kn
Zeleno 96eur*7,5=720kn
Preraspodijeljeno (9094kn/20ha) = 454kn
Ukupno =2.209 kn

I ovdje su zaboravili napisati da vrijednost prava prvo treba pomnožiti sa 0,8 pa onda sa 7,5...

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Dao sam si truda pa pobrojao te sve njihove uplatice po 20 kuna i fali mi 30 posto od odobrenog na Agronetu. Izgleda nam Agrokor pojeo 30 posto poticaja tj sudjelujemo u spašavanju posrnulog tj sunovraćenog koncerna.

Posljednje uređivanje:

Eros

Član
Tu od
11 Velj 2015
Poruka
78
Kaj mi može ko reći na temlju čega se dobivaju poticaji?
Po puno zemlje ili dobi ko hoće? Sorry nisam upućen kak se to dobiva i na temelju čega?

Kupnjenec di si ti to tocno u Kupljenovu?

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
Večina nije dobila ovo što se piše po medijima su lazi.
Večini nas nije dobila oko 30 %

vigor

Član
Tu od
19 Svi 2017
Poruka
60
"Zaboravili" su valjda " SLUČAJNO" u primjeru izračuna prava na poticaje staviti umanjenje za nekih cca 20% ili više ??? Individualno pravo na agronetu za 2016 *količina (ha)*7,5 + zeleno i preraspodjeljeno. Jel se nekome slaže ta računica s obzirom na odobreno pravo na informativnom izračunu i s obzirom na isplaćenih 99 % osnovnog plaćanja ? Eventualne kompenzacije ulaze u isplate, a eventualna individualna umanjenja temeljem kontrola su druga priča. Nije stvar u tome koliko su umanjili (ne mislim reći da nije bitno) već da to i transparentno kažu . A matematika je matematika, a ne se vade na "složene" individualne izračune, eventualne kompenzacije i sl.

Posljednje uređivanje:
Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh