• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Isplata poticaja (tema do 31.12.2023.)

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

DMboy

Aktivni član
Tu od
20 Tra 2012
Poruka
355
Može se prijaviti i kasnije ,ali se iznos smanjuje za svaki dan po neki postotak,ali ne znam točno. Može se prijaviti do 15.5 a ako ima kakvih promjena one se mogu prijaviti i kasnije i to bez sankcija. Znači ako se nešto presijavalo iili se mijenjala kultura na određenoj površini.

Ijop

Član
Tu od
20 Pro 2012
Poruka
124
Jel se poticaj mora prijaviti do 15.5. ili može i koji dan kasnije?

Prijavi, to ti je 15 minuta posla maksimalno, a do kraja mjeseca možeš raditi izmjene. http://www.apprrr.hr/jos-2-tjedna-za-podnosenje-jedinstvenog-zahtjeva-za-2017-2306.aspx

A kaj se tiče ministra, radi se o najboljem ministru i to se može lagano dokazati. Svi su obećavali poticaje do tada i tada, tako je i on ali on ih osobno ne isplaćuje već agencija. Čovjek je pokrenuo promjene u agenciji i već za iduću godinu ne sumnjam da će stvari biti bolje, jasnije, transparentnije. A to kaj su poticaji svake godine manji i biti će manji iz godine u godinu kriv je Jakovina i konvergencija (ujednačavanje prava), EU ekološka politika (ugori i eko). Ista situacija i s Agrokorom, nije agrokor nabio toliki dug u zadnjih godinu dana, gdje su bile prijašnje vlade, zakaj se nisu dobavljači žalili prije 2-3 godine a već su tada plačanja kasnila +200dana??

Ministar promiče HR poljoprivredu i proizvode, brani HR tržište od uvoznih proizvoda, donio je i donosi akte iz mliječnog paketa koji će napokon proizvođače mlijeka izvuči iz robovlasničkog odnosa otkupljivača, ide zakon o nepoštenoj trgovačkoj praksi, bori se protiv jebivjetara->lopova koji uzimaju poticaj a ne bave se poljoprivredom, sređuje sustav. Nisam nabrojio sve, ali ovaj misnistar je u 6mj napravio 2x više dobroga nego zadnja dva ministra zajedno (samo se sjetite kada ste dobivali poticaje kada je ministar bio Jakovina). I da, po meni nije klasični političar koji se izmotava, već je karakter koji jasno veli što želi i za što se zalaže.

Žao mi je čuti kad netko veli da ako ne dobi isplaćene poticaje do zadnje kune da neće moči obaviti proljetnu sjetvu, osobito za ratare. Ako nema za sjetvu u 4mj, pa od čega će onda živjeti do prve prave žetve (pšenica). Svako gospodarstvo bi trebalo imati dostatna obrtna sredstva, a poticaji bi trebali biti vid osiguranja za loše godine ili za investiranje u dobrim godinama.

Ovo su moja razmišljanja, stavovi, viđenje situacije.

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Pod čijom je ingerencijom APPRRR? Zašto obećavat nešto što nije u tvojoj moći i znaš da nećeš ispunit?
Kako brani tržište od uvoznih proizvoda? Samo objavljuje ono što svi znamo i informacije koje su nam svima dostupne. Da li je zabranjen uvoz jaja ili mesa u kojima je nađena salmonela, nije niti će biti.
Zakon još nije donesen, a to nije ni Tolušićeva ideja, to se vuče već godinama.
Vidjet ćete tko je Tolušić kada izađe sve vezano za Prvu ekološku.

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,728

Podjeli s nama ako imas neka saznanja,,,

Buduci da dolazi iz mog kraja bas me zanima kakav je,,,:(wasntme):

did ivo

Dobro znana faca
Tu od
30 Pro 2010
Poruka
1,746
Mi smo sada EU. Sve što dolazi iz EU nije uvoz i na to je teško reagirati. Kada se nađe da je neki proizvod loše zdravstvene ili druge kvalitete on je već u trgovinama.

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Kada dođe do nas obavijest onda je proizvod zbog isteka roka trajanja već tjedan dana povučen sa polica i već smo ga pojeli.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Podjeli s nama ako imas neka saznanja,,,

Buduci da dolazi iz mog kraja bas me zanima kakav je,,,:(wasntme):

Gospon Bobić lako vama u zadnje vrijeme sve ministri oko vas Jadovina,Tolušić a jel imate i kakovu novu kumu pošto je sadašnji ministar mlad:icon_thumright::icon_kidra:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Gospon Bobić lako vama u zadnje vrijeme sve ministri oko vas Jadovina,Tolušić a jel imate i kakovu novu kumu pošto je sadašnji ministar mlad:icon_thumright::icon_kidra:

Preporučam mu da mu preporuči mene. :biggrin:

Ijop

Član
Tu od
20 Pro 2012
Poruka
124
Pod čijom je ingerencijom APPRRR? Zašto obećavat nešto što nije u tvojoj moći i znaš da nećeš ispunit?
Kako brani tržište od uvoznih proizvoda? Samo objavljuje ono što svi znamo i informacije koje su nam svima dostupne. Da li je zabranjen uvoz jaja ili mesa u kojima je nađena salmonela, nije niti će biti.
Zakon još nije donesen, a to nije ni Tolušićeva ideja, to se vuče već godinama.

Vidi se da ne razumiješ kaj je to organizacijska struktura nekog sustava. Uzmimo da je ministarstvo kao sustav, na čelu toga sustava je ministar, on donosi strateške odluke na temelju analiza i izvještaja dobivenih od podsustava. Kao glava sustava komunicira s ostalim sustavima (tipa s ministrom financija) kako bi osigurao koordinaciju među sustavima i osigurao potrebne resurse (peneze). Tako da po pitanju isplata poticaja on sve to dogovori s voditeljem podsustava (apprrr) ali na njemu i njegovim ljudima je provedba, ako oni imaju mali broj ljudi neadekvatne stručnosti koji su k tome loše organizirani onda imamo ovo kaj imamo. Znači na ministru je da osigura resurse (novce) od drugog sustava (ministarstva financija). Agenciju je ustrojio gospodin Pezo s Jakovinom i takva je jedva akreditirana od EU (valjda se sjećate tih muka oko akreditacije i isplate poticaja 2014)

Kako braniti otvoreno tržište, češćim kontrolama u dućanima i skladištima. Ne zaboravi da je on protijeral sve inspektore na teren. (Policija prisutnošću na cesti sputava, smanjuje broj prekršaja, prometnih nesreća na cesti, tako inspektori na terenu smanjuju učestalost pohlepe trgovaca i uvoznika da uvoze i prodaju pokvarene proizvode s dodatkom salmonele, listerije,...) Ministar se trudi promijeniti percepciju kod ljudi da kupuju hrvatsko. On donosi propise o kvaliteti proizvoda, tipa sad će izaći kaj se to može deklarirati kao svježe mlijeko a što kao mljekovina. Vuče se godinama da će ljudi letjeti na Mars, ali zakon je bio jučer na vladi i ako se na idućem sazivu sabora ne sruši vlada, zakon ide u proceduru i do kraja lipnja će biti izglasan, a do jeseni u punoj primjeni, to nije tako daleko kao putovanje na Mars.

Kolega nadam se da znadete da ako imate kakve informacije o kriminalnim radnjama da iste morate proslijediti nadležnim organima (DORH), a kavanske priče jalovih ljudi me ne zanimaju.

Posljednje uređivanje:

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Vidi se da ne razumiješ kaj je to organizacijska struktura nekog sustava. Uzmimo da je ministarstvo kao sustav, na čelu toga sustava je ministar, on donosi strateške odluke na temelju analiza i izvještaja dobivenih od podsustava. Kao glava sustava komunicira s ostalim sustavima (tipa s ministrom financija) kako bi osigurao koordinaciju među sustavima i osigurao potrebne resurse (peneze). Tako da po pitanju isplata poticaja on sve to dogovori s voditeljem podsustava (apprrr) ali na njemu i njegovim ljudima je provedba, ako oni imaju mali broj ljudi neadekvatne stručnosti koji su k tome loše organizirani onda imamo ovo kaj imamo. Znači na ministru je da osigura resurse (novce) od drugog sustava (ministarstva financija). Agenciju je ustrojio gospodin Pezo s Jakovinom i takva je jedva akreditirana od EU (valjda se sjećate tih muka oko akreditacije i isplate poticaja 2014)

Sa ovime se ne mogu nikako složit. Po tebi za pad Agrokora nije kriv Todorić već kokoš na farmi Belja. Todorić je nabavio peneze i omogućio joj lagodan život ali kokoš jednostavno nije bila sposobna snest 20 jaja dnevno.
Radim u sustavu od 3000 ljudi i ravnatelj je jedini odgovoran za sve svoje odluke i izjave a tako je i Tolušić. Ako ne može ispunit obećano, onda treba letit on jer obećaje i zadaje nemoguće ili treba letit onaj tko ne može ispunit moguće. Stvar je toliko jednostavna. Ti kažeš da se zna da APPRRR to ne može ispunit, da on to zna, ali je svejedno obećao nemoguće i to je u redu, nije on kriv.

Danas sam u Poslovnom čitao članak o mlijeku i ako to prođe bit će to jedan veliki korak naprijed. Smo da ne stane na tome.
Sljedeći dobar korak bi bio zabraniti uvoz proizvoda tretiranih sredstvima koja su kod nas zabranjena...
Evo ja već 6 mjeseci čekam najavljeno istraživanje proizvoda kupljenih u našim i europskim dućanima ali se negdje izgubilo u prijevodu... da tako ne bude i sa mlijekom, pravilnik ćemo donest a provedba...

Hipik

Član
Tu od
24 Tra 2016
Poruka
59

Kako braniti otvoreno tržište, češćim kontrolama u dućanima i skladištima. Ne zaboravi da je on protijeral sve inspektore na teren. (Policija prisutnošću na cesti sputava, smanjuje broj prekršaja, prometnih nesreća na cesti, tako inspektori na terenu smanjuju učestalost pohlepe trgovaca i uvoznika da uvoze i prodaju pokvarene proizvode s dodatkom salmonele, listerije,...) Ministar se trudi promijeniti percepciju kod ljudi da kupuju hrvatsko. On donosi propise o kvaliteti proizvoda, tipa sad će izaći kaj se to može deklarirati kao svježe mlijeko a što kao mljekovina. Vuče se godinama da će ljudi letjeti na Mars, ali zakon je bio jučer na vladi i ako se na idućem sazivu sabora ne sruši vlada, zakon ide u proceduru i do kraja lipnja će biti izglasan, a do jeseni u punoj primjeni, to nije tako daleko kao putovanje na Mars.

Kolega nadam se da znadete da ako imate kakve informacije o kriminalnim radnjama da iste morate proslijediti nadležnim organima (DORH), a kavanske priče jalovih ljudi me ne zanimaju.
vidim pametan st ko konj

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Hipiče moj,kad bi se poticaj dijelio po pameti ti bi dobio ko i sad-ništa.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
baš se ljepo čstite , šteta da ministarstva nema dane otvorenih vrata da se to može pogledati iznutra

DMboy

Aktivni član
Tu od
20 Tra 2012
Poruka
355
Evo najnovija vijest(agroklub),rok za podnošenje zahtjeva produžen do 29.6.2017. Tako da se stigne.:(y):

Ijop

Član
Tu od
20 Pro 2012
Poruka
124
vidim pametan st ko konj

Hvala, prihvaćam kompliment ali oko čega se ne slažeš s mojim mišljenjem?? Ja nemam namjeru nikoga vrijeđati samo iznijeti svoje mišljenje oko nečega iz čega sam teškom mukom stekao diplomu iz poslovne ekonomije, a bavim se poljoprivredom. Razmotrit ću svačiji stav ako je argumentiran, ili barem pojašnjen primjerom i kao takav može utjecati na promjenu mojeg mišljenja.

Hele ne krivim ja kokoš ali ako je voditelj proizvodnje u vupiku rekao da kokoš može iznesti 20 jaja, a menadžer iz agrokora je od njega uzeo taj podatak kao točan (nema stručnih znanja oko toga i nije angažirao, autsorcao nekog da mu dade mišljenje) on je sve svoje projekcije o poslovanju donio na temelju netočne informacije. Možemo mi sad razglabati kako nije znao da je to netočan podatak? Ali činjenica je da njegov posao, ekspertiza koja se od njega tražila nije bila da znade koliko jaja nese jedna kokoš dnevno. Na njemu je bilo da procijeni količinu jaja koju može prodati po određenoj cijeni i da provodi odluke uprave (ako je on dao analizu da se jaja ne mogu prodavati ispod 80 lipa, a uprava je tražila da ih prodaje ispod te cijene on je imao izbor da to prihvati ili dade otkaz). Da se znade ne branim Todorića i znadem da je lopov, bez vlasništva u agrokoru je ostao, nadam se da će platiti i "vlastitom" imovinom. Nadam se da te svojim komentarima nisam uvrijedio, samo sam želio prenijeti svoje mišljenje jer imam osjenčaj da se olako blate poduzetnici, osobe na visokim pozicijama, a da se objektivno ne razmotri situacija u kojoj se nalaze.

Slažem se da je Tolušić dao dojam obećanja da će poticaji biti isplaćeni u potpunosti do konca 4 mjeseca, ali ja zbog saznanja da je konačni rok za isplatu poticaja 30.6.2017. i da su do sada kod svih ministara konačni rok za isplatu poticaja značili početak isplate bio sam i jesam zadovoljan da je barem meni veći dio poticaja plačen ranije nego proteklih godina.

zeko

Aktivni član
Tu od
16 Velj 2009
Poruka
1,633
Necemo glasati za HDZ jer nam nisu isplatilu poticaj..
A obecali za sjetvu..

Poslano sa mog SM-J510FN koristeći Tapatalk

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh