Ne. Pricam o poticaju opcenito.
Dalje, nije istina sto govoris da je eko vec planirano odgodjen jer odredeni postotak ljudi ha je vec dobio. Kakva je to nedosljednost? Tj.kako ju objasnjavas?
Drugo, ne pricaj meni o malverzacijama jer mene su zvali iz agencije da provjere sta je ta plava povrsina na satelitskoj snimci pasnjaka... jer je sumnjivo... BILA JE JEB... CERADA. Razapeta na stabla. I druga bijela cudnovata stvar... cisterna...
dok se jedni pravdaju za gluposti drugi su se preko ekoloskog poticaja nakrali za djecu i unuke!!! I sad da se ne pjenim sto svi drugi ispastaju?
Nanjusim poltrona cim mu cujem/vidim 2 recenice.
Akd nemoj.
ionako cemo svi zavrsit u irskoj.
vozdra
Smiri strasti - samo prenosim ono što sam slikom i tonom osobno gledala i slušala od kompetentne osobe iz ministarstva poljoprivrede na tv u emisiji - e, to se ne sjećam o čemu je bila, jel poljoprivredna ili neka druga, ima nešto vremena - isto tako ne mogu reći jel mjesec dana, dva ili tri tjedna - ali u doba kada se zavrtjela priča da iz ministarstva tvrde da su svi poticaji isplačeni, a sa terena se čuje da nisu. - dakle, ne tako dugo vremena.
I pojašnjenje je išlo i zašto se i beznačajni iznosi isplačuju, tipa nekoliko kuna....
Poltrona si nabij u guzu pa dalje budi pristojan u komunikaciji.
Zašto ne bi provjeravali sve što je sumnjivo, pa pola planina u Hrvatskoj se deklariralo kao ekološke pašnjake.
Hvala Bogu da se netko sjetio uvesti reda.
Mene je carina neki dan na radnom mjestu prodaje svu pretresla i pol ure se pisao zapisnik. Sve je ok, radim po propisima, i zašto bih se pjenila što su me došli prekontrolirati? Pravila su mi bila predočena kao i svima drugima, i dužna sam ih se pridržavati, a na njima je da me kontroliraju, jer ako neće, budem ja (svi mi) brzo uvela neka svoja pravila. :biggrin:
I da, rečeno je da je isplačeno sve osim eko, da se dio isplate prebijao sa dugovanjma primatellja poticaja prema državi, a ako ima nešto neisplačeno van toga da se ljudi jave u agenciju i provjere o čemu se radi.
Sjećam se da se poticaj nije dobivao ako se u kučice za označavanje nije upisao križič ili "da", bez obzira što je upisnik bio u svemu ostalome dobro popunjen, jer program za obradu nije takav upisnik prepoznavao kao zahtjev za poticaj nego samo kao evidenciju proizvođača u sustavu proizvodnje.
Bio je jedan takav problem svojedobno i u Poljoprivrednoj emisiji iznesen, čovjek je osto bez dvadsetak tisuća kuna, ne znam jel mu se izašlo u susret i isplatilo kasnije ili nije.
U izradi je stranica na kojoj će svatko moći vidjeti točan izos po kulturama i životinjama na koji ima pravo, i to si usporediti sa onim šta mu je isplačeno - jel mjesec - dva u pitanju, ili do jeseni, zaboravila sam točnu informaciju - isto je bilo rečeno kada se obješnjavalo zašto eko poticaji kasne.